Gezin Vrije tijd

huishouden: samen aan de slag #mamachalenge2016

Terwijl wij drie weken aan het kamperen waren in Zwitserland, zag ik de leukste #mamachallenge2016 opdrachten langskomen van andere bloggers. Tijdens mijn vakantie las ik weinig andere blogs, maar nu we weer thuis zijn doe ik natuurlijk ook weer fanatiek mee met deze challenge. Vandaag blog ik over samen aan de slag in het huishouden. Klusjes die je thuis kan doen met de kinderen. Deze opdracht is de zevende in de rij. Voor mij – doordat we op vakantie waren- de tweede opdracht die ik doe in het kader van de #mamachallange2016. Goed! Samen aan de slag in het huishouden dus. In mijn geval is dit samen met de oudste de afwas doen.

Samen doen: het Huishouden

Tijdens de vakantie  doen we niet aan het huishouden, want we kamperen, dus weinig te doen aan een huishouden! Mijn kookt mijn man, elke dag. Dus dan doe ik de afwas. Dit ben ik eigenlijk niet meer gewend, sinds ik thuis verwend ben door een afwasmachine. Toch toen ik tijdens de drie weken kamperen in Zwitserland elke dag de afwas deed, merkte ik dat dit een mooi moment van samen zijn was. Mijn oudste hielp me namelijk elke avond even met het afwassen. Drogen wilde hij niet, maar afwassen maar al te graag. Ik merkte dat we beide heel veel plezier aan deze moment hadden. En er bij hem ook heel veel vragen los kwamen. ‘Want waarom wassen we thuis nooit af?’

De challenge

Samen kletsten we de hele afwas door en met een jongen van acht krijg je dan de leukste gesprekken. Nou is afwassen en afdrogen niet mijn hobby, maar de leuke gesprekken die het mijn zoon en mij gaven besloot ons gisteren avond ook samen thuis af te wassen. Raar misschien, tenslotte hebben we een afwasmaschine, maar mijn zoon vroeg of we ook thuis een keertje met de hand konden wassen en dat leek mij een heel goed idee.

Zo gebeurde het dus dat we ook thuis een keer met de hand af gingen wassen. Mijn zoon vond het erg leuk om te doen, dit moet ik maar onthouden, misschen kan hij me mee helpen in het huishouden, al viel het hem tegen dat de afwas thuis toch duidelijk meer is dan op vakantie. Ook moest hij veel voorzichtiger doen. De kampeer spullen zijn veelal van plastic en thuisis er toch meer glas bij aanwezig. Toch hadden we ook hier veel plezier en kletste we er op los. Toch was dit – met de hand afwassen- een project voor een keer hoor, want al vind ik de gesrpekken met mijn zoon leuk, die hou ik liever op een ander moment. Wanneer ik de afwasmachine uitpak bijvoorbeeld.

huishouden

Welke huishoudelijke klussen doe jij samen met je kinderen?

Welke bloggers doen nog meer mee aan de challenge?

Bloggers die ik zelf volg in de #mamachallenge2016 zijn onder andere mamasmetthee, die een hele leuke traktatie maakte. Volgmama die een beauty dag met haar jongens hield en Meisje eigenwijsje die een bananenbrood bakte met haar dochter.

Ik deed aan meer uitdagingen mee, deze lees je hier: Minions knutselen, Me-time, Happertjes knutselen

handtekeningklein

foto’s lodiblogt

6 thoughts on “huishouden: samen aan de slag #mamachalenge2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *