Blind leren typen met de type cursus van LOI Kidzz

leren typen loikidzz

Blind leren typen met een type cursus van LOI Kidzz. Via school kreeg onze oudste zoon een kortingscode en het leek ons verstandig om dan ook maar meteen met deze cursus te beginnen.Hij moet nu nog een paar lessen voor de eind toets. Is het een aanrader? En kan hij nu blind typen? 

Blind leren typen

Ik zat in de eerste klas van de MAVO, toen we computerles kregen, ik sprak nu over 1986, Alles was toen nieuw aan computers en typen deed je nog met twee vingers. Ik weet nog wat een gedoe dit was in het begin. Werkstukken schreef ik trouwens nog gewoon met vulpen. Pas toen ik een jaar of twintig was en op de HBO-V zat, moest ik scripties op de computer maken. Echt leren typen met tien vingers of blind typen heb ik nooit geleerd. Ondertussen heb ik het me aardig eigen gemaakt door het vele bloggen, maar snel blind typen lukt me nog steeds niet.

LOI Kidzz typecursus

Dus toen de oudste een brief mee kreeg van school, dat hij dat jaar kon starten met een typecursus, leek me dit wel heel zinvol. De cursus werd gegeven door LOI Kidzz en kostte €119,00. Dit was de prijs met korting. Normaliter is de cursus duurder. De cursus duurt twintig weken, elke keer vijf lessen. Elke week sluiten ze af met een toets. Aan het eind volgt er een type examen, waarna een diploma volgt. Met de typecursus leren kinderen in de eerste 11 weken stap voor stap alle toetsen blind vinden. Vanaf week 12 draait het om het opbouwen van typesnelheid. Zo leert je kind in 20 weken blind en vrijwel foutloos met tien vingers typen met minimaal 120 aanslagen per minuut. In totaal heb je een jaar de tijd om de cursus te voltooien en haal je een toets tussendoor niet, dan mag je der meerder keren maken tot je aan het aantal slagen bent

Super Spy School

Een paar weken na aanmelding kwam er een dikke envelop binnen voor de zoon. Naast de inlog gegevens, zaten hier stickers in om op de toetsen te plakken, maar ook dingen die ze nodig hebben bij hun ‘spionnen werk’  Je kind krijgt namelijk typeles op de Super Spy School. Door de eerste keer in te loggen maakt je zoon of dochter kennis met Super Spy Mister I. Hij neemt je kind mee in een wereldwijd spionnenavontuur. Je spion in spe doet geheime missies, kraakt codes en typt supersnel geheime berichten. Wie goed leert typen, volbrengt de geheime spionnenmissie.  De kinderen lopen virtueel rond in de school, ze varen mee met een speedboot en beleven avonturen.

blind leren typen

Gemotiveerd blijven is lastig maar te doen

Juist door het avontuur wat aan de type cursus is gegeven, bleef onze oudste gemotiveerd. Twintig weken was wel lang. Vooral nu de cursus aan het eind loopt, merk ik dat hij minder zin heeft om te typen. Het is ook niet niks. Vijf keer per week, na school, ook nog even twintig minuten typen en af en toe tussendoor nog  oefeningen doen.  Hij doet ook niet elke week zijn vijf lessen. Dit is wel te doen trouwens, een jongen uit zijn klas, heeft het wel in die twintig weken gedaan,

Ouder informatie

Als ouder word je op de hoogte gehouden van de type lessen. Je krijg regelmatig een mail, van LOI kidzz waarin staat om in te loggen en dan zie je precies hoe je zoon of dochter het die week heeft gedaan.

Conclusie

Ik heb geen ervaringen met andere type cursussen, dus mijn mening is gebaseerd op enkel deze cursus. Over deze cursus van LOI kidzz ben ik erg tevreden. Mijn zoon heeft snel blind en met tien vingers leren typen. Door de opbouw van de lessen, leerde hij stapsgewijs de letters blind te typen en toen dit goed ging, ging de snelheid omhoog. Als ik weleens een vraag had aan LOI kidzz, kreeg ik binnen 24 uur reactie. Ook het feit dat ik op de hoogte gehouden werd van de vorderingen, vond ik persoonlijk fijn.

Let wel op: de toetsen worden afgeplakt

Wanneer je zoon of dochter aan een type cursus gaat beginnen hou er dan wel rekening mee dat de toesten afgeplakt worden, Dus doet hij of zij het op jouw computer, weet dan dat jij ook de toesten niet kan zien. De prijs staat nu online voor €139,00. Maar ik neem aan dat deze volgend schooljaar ook wel weer in een actie komt. Tenminste dat hoop ik, want dan wi ik eigenlijk de jongste ook aan deze cursus krijgen. Naast deze cursus van LOI kidzz voor groep 6-7-8 is er trouwens ook een voor kinderen die naar de middelbare school gaan.

blind leren typen

Update: Twee jaar later heeft mijn andere zoon en ik zelf ook in het kader van optimaliseer je blog site een Typecursus gevolgd, dit was bij een andere organisatie en ook heel anders opgebouwd. Misschien past deze methode beter bij jouw zoon of dochter, dus deze wil ik hier ook graag even vermelden.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

32 reacties

 1. Zelf heb ik typeles gehad, maar mijn kinderen niet. Niettemin kunnen ze prima typen; ze hebben het zichzelf geleerd blijkbaar.

  1. Ik vraag me trouwens soms wel af of ze misschien niet op ‘de verkeerde manier’ typen aangezien ze dus geen les hebben gehad.

   1. zegt:

    Ik probeer het me zelf aan te leren, maar vind het nog lastig hoor.

    1. Nou ben ik wel benieuwd Lodi: hoe probeer je het jezelf aan te leren? En is zo’n kindercursus voor jou anders ook niet handig?

     1. zegt:

      ik heb het mezelf aangeleerd en het gaat prima, al moet ik zeggen dat ik op de laptop van hen, met die afgeplakte letters het wel lastig vind.

 2. Kelly zegt:

  Handige tip! Wanneer mijn kinderen oud genoeg zijn, moet ik er ook maar naar kijken.

 3. Onze tweeling is 4,5 dus dat duurt nog even. Dit ziet er wel gaaf uit!

  1. zegt:

   Dit is echt een hele leuk cursus.

 4. zegt:

  Wat leuk. Ik heb dit vroeger ook gehad en dan spreek ik echt over minimaal 14 jaar geleden.

 5. zegt:

  ik heb het zelf in mijn opleiding gehad, en het helpt enorm veel, het scheelt echt heel veel tijd! Lijkt me een leuke en leerzame cursus voor kinderen waar ze echt hun hele leven iets aan hebben 🙂

  1. zegt:

   Het is zo makkelijk en ook niet meer weg te denken meer.

 6. Zelf heb ik typeles gehad, maar ik moet bekennen dat ik naar al die pogingen het nog steeds niet kan. Ik heb inmiddels zo mijn eigen manier erin gevonden dat het niet mee af te leren is. Goed dat kinderen steeds vroeger beginnen aan zo’n cursus.

  1. zegt:

   Ik ben er ook blij mee, ze leren het zo goed te doen en zullen er veel profijt van hebben.

 7. zegt:

  Super zeg om te zien! Is het echt pas vanaf groep zes of zou het ook eerder kunnen denk je? Ik vind dat ze dit echt standaard op scholen moeten aanbieden.

  1. zegt:

   Deze is vanaf groep zes en dit is hier ook het moment dat ze echt meer op de computer moeten doen. Ik weet dat er scholen zijn die het zelf aanbieden.

 8. zegt:

  haha, met twee superdyslectische kinderen ben je al blij dat ze kunnen spellen!

  1. zegt:

   Dat is lastig he, ik merk dat wel als ik lees met kinderen o[ school, snap dan dat de prioriteit wel ergens anders ligt.

 9. ik heb leren typen door de chatboxen van vroeger! sindsdien kan ik erg snel blind typen 🙂

  1. zegt:

   Natuurlijk, dat deden we ook nog. Dan was het ook makkelijk als je snel kon typen.

 10. zegt:

  Leuk op zo’n interactieve manier! Ik weet nog dat mijn cursus echt verschrikkelijk saai was, waardoor ik het niet leuk vond om te doen en het niet haalde. Inmiddels kan ik gelukkig al wel vrij vlot typen

  1. zegt:

   Ik denk ook dat dit ook zeer zeker mee werkt aan een goed resultaat.

 11. zegt:

  Wat cool. Dankzij mijn vader heb ik leren blind typen als tiener. In de periode dat het nog hip en happening was om een computer in huis te hebben (desktop) met MSDOS mocht ik van mijn vader krantenartikelen over tikken in een tekstverwerker. Ik was 13 jaar geloof ik. Ik weet niet waarom hij graag wilde dat ik dit deed, maar ik vond het erg leuk. Hierdoor kan ik dus zeer snel en blind typen. Erg prettig.

  1. zegt:

   Fantastisch, daar ben ik ook mee begonnen. En super idee van je vader!

 12. zegt:

  Oh wow, gaat echt super makkelijk met deze methode! Ik was pas 16 toen ik dactylo kreeg op school en blind leerde typen met 10 vingers, haha!

  1. zegt:

   Maar goed jij hebt het wel gedaan en dat is al zo fijn.

 13. zegt:

  Nooit curses erin gehad. Maar ik kan het vlekkeloos. Is echt ideaal om te kunnen.

  1. zegt:

   absoluut, het is zo makkelijk als je het kan.

 14. zegt:

  Ja he, die stickers, en ze leren het er super goed door.

 15. Ooit, in een ver verleden, heb ik dat ook gekund, blind typen. Dat is al lang geleden….

  leuk artikel!

 16. Karel zegt:

  Mijn eerste typelessen waren op een oude typemachine. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

 17. leuke interactieve manier! ik heb het vroeger geleerd op echt een typemachine en 1e keer zelfs gezakt haha. ik typ nu nooit meer 10 vingers blind

 18. Zo grappig, ik heb het als kind nog op een typemachine geleerd om blind te typen. Heb hiermee zelfs nog een typediploma gehaald, haha. Het is nu veel spannender gemaakt natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept