spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen
Uitjes in Nederland Vrije tijd

De eerste permanente spoorwegmuseum kamer bij StayOkay Utrecht

Afgelopen woensdag was ik samen met de jongens aanwezig bij de opening van de eerste permanente spoorwegmuseum kamer bij StayOkay in Utrecht. De heren hier in huis zijn allemaal groot fan van alles wat maar met treinen te maken heeft. De oudste zoon heeft volgende week zelfs een spreekbeurt over modeltreinen. De jongens en ik waren dan ook super nieuwsgierig naar deze kamer in thema van het spoorwegmuseum. 

Hotel kamers in stijl

Een hotel kamer in stijl dat heeft wel wat. In de meivakantie waren we in Disneyland Parijs en verbleven in het Santa Fe Hotel. Een Hotel helemaal in Disneys Cars stijl. Voor mij was dit de eerste keer dat ik in een kamer sliep die helemaal in een theme was en wat vonden we dit leuk.

Treinen

Wanneer ik het woord trein zeg, dan beginnen er hier in huis drie paar ogen te stralen. We kunnen in het buitenland dan ook niet gewoon een stad bezoek , altijd moeten we langs het station. Ik vind dit prima, ik zorg altijd maar dat ik een boek mee heb en zolang zij treinen spotten, lees ik mijn boek.

spoorwegmuseum treinen stayokay utrecht

Brig, Zwitserland, De mannen kijken treinen, ik lees mijn boek

Het eerste permanente spoorwegmuseum kamer

En nu waren we uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de eerste permanente spoorwegmuseum kamer bij StayOkay in Utrecht. Ze hebben hier ook al een Nijntje kamer en met het Spoorwegmuseum vlakbij, is dit natuurlijk een logisch vervolg van een thema kamer. Je kan nu de nacht voor je naar het museum gaat al doorbrengen in de kamer die geheel in de stijl ven het spoorwegmuseum is. Laat dromen maar uitkomen!

StayOkay in Utrecht.

We kwamen aan op het Neude bij de StayOkay locatie en daar lag de rode loper al uit. Binnen werden we ontvangen en op de eerste etage, was de ruimte al helemaal ingericht voor de komst van de gasten. Kussens op de grond waar de kinderen konden gaan zittenen wat lekkers te eten en te drinken. Bart Meijer, ZAPP presentator en onder andere bekend van de Beste Vrienden Quiz en het Klokhuis, opende de middag. Vervolgens kwam Storyteller Bastiaan, die de kinderen en volwassenen verrassen met een aantal spannende trein verhalen. Na de officiële opening waarbij de sleutel van de hotelkamer aan de algemeen directeur StayOkay Marijke Schreiner en de Directeur van het Spoorwegmuseum Nicole Kuppens gegeven werd, mochten we de kamer bekijken.

spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen    spoorwegmuseum treinen kamer stayokay utrecht     spoorwegmuseum treinen kamer stayokay utrecht

De eerste permanente spoorwegmuseum kamer

De kamer is een echt avontuur. De vierpersoonskamer is de perfecte plek voor de kids én de ouders. We dompelde ons onder in de vroegere (trein)tijden. De hostelkamer is volledig gedecoreerd in de (retro)stijl van het Spoorwegmuseum. De decoratie op de muren was prachtig, het stapelbed (een eerste en tweede klas) super gaaf om in te slapen. De deuren van de badkamer en het toilet, zijn in retro stijl. Er staat een grote koffer vol verhalen, een houten treinbaan en natuurlijk slapen de kinderen onder een trein dekbed.

spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen

spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen

spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen

spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen

spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen

Borrel

De middag werd afgesloten met een borrel voor ons en een frisje voor de kinderen. Het was een heus feest om bij deze opening te zijn en enthousiast geworden over de kamer, willen de jongens hier nu wel heel graag een keer slapen. Wanneer je naar het spoorwegmuseum wilt en er meteen een leuk weekend Utrecht van wil maken, dan is deze kamer echt een aanrader. Je komt al helemaal in de stemming voor het spoorwegmuseum. De kamer is al een groot avontuur.

Specificatie van de spoorwegmuseum kamer.

 • privé-badkamer
 • een oude treinkoffer vol met verhalen
 • (trein)spelletjes
 • een speeltafel met treinbaan
 • opgemaakte bedden (voor kinderen in treinthema)
 • handdoeken, douchegel en shampoo
 • uitgebreid ontbijt in treinthema
 • een verrassing voor de kinderen
 • een familie-entreekaart voor het Spoorwegmuseum
 • babybedje op aanvraag beschikbaar

spoorwegmuseum kamer stayokay utrecht treinen

Deze super gave spoorwegmuseum kamer vind je in Utrecht bij StayOkay op het Neude 5. Overnachten kan sinds gisteren (21 juni). Voor alle informatie, prijzen en meer kijk je hier.Boek je deze kamer dan is dat inclusief een treinen ontbijt en entree voor het Spoorwegmuseum

Ben jij al wel eens bij het spoorwegmuseum geweest?

foto’s lodblogt

25 thoughts on “De eerste permanente spoorwegmuseum kamer bij StayOkay Utrecht”

 1. Wat ontzettend leuk! En in mijn favoriete geboortestad ook nog. Ik zet het in mijn to do-lijstje want dat kunnen we heel leuk met zijn drietjes doen en dan eten bij Springhaver!

 2. Wat leuk zo’n thema kamer, dat maakt je overnachting toch net wat specialer. Zelf heb ik vanuit school diverse schilderwerkzaamheden mogen uitvoeren in het museum, blijft leuk om het spoorwegmuseum voorbij te zien komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *