Naar het strand- Wat moet je zeker niet vergeten

Zeker niet vergeten als je een dag naar het strand gaat

Of je nu alleen een dagje naar het strand gaat, met zijn tweeën, met kleine kinderen of grote kinderen, je sjouwt altijd met een grote tas, stoelen, koelbox en meer. Misschien neem je wel veel te veel mee, maar liever te veel dan te weinig. Wat moet je nu zeker niet vergeten als je een dag naar het strand gaat?

Een dagje naar het strand

Nu kan je hier naast een dagje strand, natuurlijk ook een dagje naar het meer, zwembad of rivier lezen, want alhoewel wij in Nederland niet zo snel naar het strand gaan, gaan we hier wel naar de plassen en zoeken wij op vakantie graag een meer of een rivier op. Omdat ik zelf altijd bang ben van alles te vergeten, bedacht ik hoe makkelijk het zou zijn als ik nu eens voor eens en altijd alles op een rijtje zet, want dat doe ik dus, ik lees regelmatig mijn eigen tips en recepten terug op mijn blog.

Wat moet je zeker niet vergeten mee te nemen

Het begint allemaal met een grote tas. Een grote rieten strand tas of big shopper, waar alles in kan. En wat kan dar dan in voor een dagje strand:

Een pareo

Naast badlakens die je natuurlijk mee neemt, moet je ook niet vergeten een hamamdoek of pareo mee te nemen. Want zit je op een badlaken van de kinderen, dan willen zij deze hebben om zich af te drogen na het zwemmen en zit jij vervolgens op een natte handdoek. Een hamamdoek of pareo blijft droog, zandvrij en is jouw plekje.

Zonnebrand, zonnebril, zwemshirt en zonnehoed

Vergeet niet te smeren, liever een keer te veel dan te weinig, maar neem ook een zonnebril, zonnehoed en zwemshirt mee voor de kinderen. Sinds mijn zus deze uit Amerika meenam (waar een zwemshirt veel gedragen wordt) dragen ze hier ook bijna altijd een zwemshirt met het zwemmen en spelen bij het water. Is de zon weg, dan gaat deze uit, maar vol in de zon, willen ze liever hun huid bedekt laten. Ook een leuke zonnehoed is een aanrader om mee te nemen op een dag naar het strand. En dan niet alleen voor jou, maar ook voor de kinderen wanneer ze spelen in het zand.

Zeker niet vergeten als je een dag naar het strand gaat

Tissues of natte doekjes

Heerlijk even een broodje eten, maar al dat zand, het zit overal, ook aan de handen van de kinderen. Om dan je broodje te moeten eten, vinden veel kinderen helemaal niet fijn, denk er aan om een paar tissues of natte doekjes mee te nemen, ook makkelijk voor na het eten om de handen en toet weer even schoon te maken.

Kleingeld

Neem wat kleingeld mee voor als de ijscoman langskomt, maar misschien ook wel voor het toilet bij een van de strandtenten.

Buitenspeelgoed

Neem genoeg speelgoed mee, want naast waterpret kunnen kinderen zich ook prima vermaken met een emmer en schepje in het zand, maar denk ook eens aan vakantie speelgoed als badminton of een frisbee. Helemaal wanneer de kinderen ouder zijn, vermaken ze zich hier prima mee.

Wat kan je verder nog mee nemen naar een dagje strand:

Om de lijst (en de tas) nog even compleet te maken:

 • boeken
 • spelletjes
 • parasol
 • windscherm
 • koelbox met eten en drinken, vergeet ook geen water
 • slippers

De conclusie van mijn strandtas

Het is niet raar dat ik altijd zo loop te sjouwen wanneer ik naar het strand of naar de plassen ga, als je nu toch mijn rijtje ‘zeker niet vergeten als je een dag naar het strand gaat’ ziet. Wat een hoop spullen neem je eigenlijk mee, maar dat is toch ook niet raar. Je wil nu eenmaal goed voorbereid op pad zijn. Maar ik snap ineens die bolderkarren heel goed! Heb jij nog extra tips voor een dagje strand?

foto lodiblogt/ gratis afbeelding van adamkontor via Pixabay/ affiliatelink

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

 1. Claire zegt:

  Wij zijn dol op het strand en proberen zo vaak mogelijk te gaan. Noordwijk is ons favoriet. Nu met ons dochtertje nemen we altijd Naïf zonnebrandcrème mee en heel veel snacks.

 2. Ik denk vooral aan zonnebrandmiddel en natuurlijk iets om op te liggen. Ik kom niet zo vaak aan het strand, omdat het toch wel een flink eind rijden is.

 3. Iets te drinken is ook heel belangrijk! Dat kan je vaak ook kopen, uiteraard. Maar meenemen is voordeliger en handig voor als je écht even dorst hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept