Samen genieten in de winter Efteling, wat een belevenis

Ben jij wel eens naar de Winter Efteling geweest? Wil je spektakel, kou, warmte sneeuw en gezelligheid, dan moet je hier echt eens heen gaan tijdens de wintermaanden.

Schoolreisje

De Efteling, ik ben er twee keer geweest. Ooit heel lang gelden toen ik nog een jonge meid was en later nog maal met school. Zo vaak bedenk ik me dat ik wel weer eens heen zou willen, maar dat gebeurt op de een of andere manier toch niet.

Sprookjes wonderland

De afgelopen jaren zijn we wel een aantal keren in Enkhuizen geweest, bij Sprookjes Wonderland. Toen de jongens kleine waren was dit een prima park om te vertoeven en ook in de winter is deze altijd een paar weken helemaal omgetoverd tot winter wonderland. Het park is zomers leuk, maar s’ winters helemaal een belevenis met alle lichtjes.

De winter Efteling

Op de dag dat de kerstvakantie begon, gingen wij ’s avonds  naar de winter Efteling. Het begon om half acht ’s en alleen dit was al magisch. Ik ben natuurlijk al jaren niet meer in de Efteling geweest maar omdat dan in het donker mee te mogen maken, met al de lichtjes.

winter efteling

wat is het genieten

De jongens waren dagen van te voren al euforisch! En logisch natuurijk. De Efteling is al magisch, maar zo in de avond, met al die lampjes helemaal. Het was een groot feest. Toen we aankwamen kregen we allemaal een kerstmuts met lampjes. Door het hele park zag je allemaal rode lichtjes gaan. Aangezien de jongens precies de weg wisten liepen we achter hun aan. Eerste idee ze in de Fata Morgana en vervolgens de Pyton, wat was het leuk en al waren er veel mensen de rijen vielen reuze mee. We gingen nog in de achtbaan in het donker en naar Vila Volta. Ondertussen kreken e onze ogen uit bij de fonteinen en alle optredens in het park. Op het laatste werden de jongens erg moe en zodra ze in de auto zaten sliepen ze meteen.

Download de Efteling App

Aangezien het voor mij bijna dertig jaar gelden was dat ik hier voor het laatst as, herkende ik dus echt helemaal niet. Daarbij was het lastig oriënteren in het donker. Super makkelijks het dat ik de Efteling App had gedownload,. Hier zag ik naast de plattegrond ook, de tijden van de shows en wist ik precies waar ik welke attractie kon vinden. Deze app kregen e speciaal voor deze avond, maar ik zag in het park al hangen dat je normaliter deze app ook kan downloaden. Een echte aanrader.

efteling

Magische avond

De efteling is altijd leuk, maar at was het zo in het donker en laat ops avond magisch! We hebben genoten en moeten zeker nog een terug om alle andere attracties nog eens te bezoeken.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

27 reacties

 1. zegt:

  Wat leuk! Toevallig afgelopen zomer (toen met de files en een wegafsluiting) voor het eerst sinds tig jaar weer in de Efteling geweest. De Winter Efteling kende ik nog niet. We kregen wel een aanbod om met reductie te kunnen gaan, maar ik was bang dat het te druk zou zijn. Ziet er leuk uit zeg!

  1. We hadden echt geluk dat het vrij rustig was ( we moesten nog wel even wachten hoor, maar niet te vergelijken) Gewoon vind ik het echt veel te duur.

 2. Zit er super gezellig uit, Lodi!
  Ik denk niet dat we er gaan geraken in de kerstvakantie!

  1. haha ga jij maar lekker genieten van de tijd met je man en kinderen, saampjes

 3. wat jammer, maar ik moet zeggend at ik ook gewacht heb tot ze groter waren ( nu waren we uitgenodigd, maar konden ze overal ( behalve de baron) in, het is allemaal minimaal 120 cm. Anders is het alleen het sprookjesbos bij wijze van.

 4. zegt:

  De winter Efteling is zo gezellig! Het is al een tijd geleden dat ik er was, maar ik vond het toen echt super leuk 🙂

  1. ja het is super en zo in de winter en donker, heel speciaal.

 5. zegt:

  Ik wil ook zo graag weer een keertje naar de Efteling. Ben er net als jij ook al jaren niet geweest. Zodra mijn zoontje een jaar of 4 is ga ik weer een dagje:)

  1. Ik wil ook zeker nog eens heen en de rest rustig bekijken.

 6. zegt:

  Wat leuk! Ik ben er echt ook al jaren niet meer geweest.

  1. ik vond het echt super leuk!

 7. zegt:

  Ik wil ook zo graag eens naar winter efteling lijkt me echt super gezellig!

  1. het was echt heel erg gaaf!

 8. Ik ben hier echt al jaaaaaaren niet geweest, wil echt nog een keer met onze dochter heen

  1. ik wilde hier ook achten tot ze minimaal 120 cm lang waren, want dan mogen ze bijna overal in.

 9. zegt:

  Dit klinkt echt fantastisch! Had je last van het feit dat het kouder is dan in de zomer, of valt dat mee? Zodra onze zoon wat ouder is, wil ik zeker weer eens naar de Efteling!

  1. Nee, maar moet zeggend at de rijen ok korter waren omdat we op uitnodiging aren en het hierdoor lang zo druk niet was.

 10. zegt:

  Superleuk! Als ik niet hoogzwanger was, was ik ook gegaan met m’n neefje!

  1. hihi nu maar eerst even aan je zelf denken!

 11. De Efteling blijft een prachtig sprookjespark vind ik. Vanochtend op de radio hoorde ik dat er files stonden richting Efteling!

  1. Ik hoorde het ook ja, dat is dus al iets wat me er normaal van weerhoud om heen te gaan.

   1. Ja mij ook Lodi. Maar er is dus duidelijk wel veel animo voor de Winter Efteling!

 12. zegt:

  ik plan het elk jaar weer, en steeds komt het er niet van. Misschien in januari dan

  1. Wat gaaf!

 13. Wat handig dat er een app bestaat van de Efteling! Zo loop je niet meer verloren in dit magisch pretpark. Het is echt al eeuwen geleden dat ik hier ben geweest.

 14. Wat leuk dat je zoons al zoveel dagen van te voren voorpret hadden! Zo heeft zo’n uitje heel veel effect.

 15. Heidie van der Steeg zegt:

  Wij hebben nog de tickets liggen voor de Winterefteling. In de vakantie was eerst onze zoon, toen man, toen dochter ziek. Nu hebben we op zaterdagen in januari zaalvoetbalwedstrijden. Hopelijk kunnen we een zondag gaan. Jammer dat het met de lichtjes dan minder magisch zal zijn want het wordt al wat langer licht natuurlijk en op zondag kunnen we niet te laat blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept