kerstvakantie PIT
Speelgoed Uitjes in Nederland Vrije tijd

Tip voor de Kerstvakantie: Brandweer LEGO en schaatsen bij Veiligheidsmuseum PIT

Tijdens de kerstvakantie hebben we naast de verplichte dagen als kerst en Oud & Nieuw nog een aantal dokters en tandarts afspraken staan. Maar daarnaast hebben we nog meer dan genoeg dagen over om zo af en toe eens op stap te gaan. Ik kwam dit bericht tegen over een LEGO event in Almere bij veiligheidsmuseum PIT en ga zeker kijken of we hier in de vakantie naar toe kunnen gaan. Tenslotte hebben we hier twee grote LEGO fans in huis.

Het veiligheidsmuseum PIT in Almere

Ik ben zelf nog nooit bij het veiligheidsmuseum PIT geweest, En ben dus eigenlijk wel heel benieuwd hier naar. Dat ze hier gek zijn van LEGO is geen geheim dus wil ik zeker gaan kijken of wij tijdens de kerstvakantie naar Veiligheidsmuseum PIT in Almere kunnen gaan en hier de Brandweer LEGO tentoonstelling kunnen gaan bewonderen. Naast het LEGO is er ook een puzzeltocht, kan je hier  schaatsen en serveert het museum erwtensoep en warme chocolademelk voor een compleet winters dagje uit!

Succes tentoonstelling deze kerstvakantie

Wegens het succes van vorig jaar wordt de Brandweer LEGO tentoonstelling deze kerstvakantie herhaald met nieuwe incidenten en een nieuwe puzzeltocht. Hierdoor ontdekken bezoekers van alle leeftijden op een interactieve manier wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken. In de tentoonstelling worden meer dan 100.000 LEGO steentjes gebruikt.

Maar er is veel meer te doen voor kinderen.

Naast Het brandweer LEGO is er in het veiligheidsmuseum PIT veel meer te doen voor kinderen. Ontdek samen met je kinderen de geschiedenis van de Nederlandse politie, brandweer en ambulance. Hoe ging men vroeger te werk? In welke voertuigen reed men naar het plaats delict? En in welke uniformen liepen ze toentertijd rond? Tijdens dit leerzame dagje uit komen je kinderen van alles te weten over de veiligheid van vroeger, nu en in de toekomst.

Wat is het veiligheidsmuseum PIT?

Veiligheidsmuseum PIT valt onder de stichting Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI). Het NVI is het platform voor historisch erfgoed dat betrekking heeft op veiligheid en hulpverlening in Nederland.

kerstvakantie

Alle informatie

De Brandweer LEGO tentoonstelling is te zien in de kerstvakantie van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. PIT is gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op kerstavond en Oudejaarsdag sluit het museum om 16.00 uur. Op de andere dagen is het museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor bezoekers bij bezit van een geldige toegangskaart voor PIT of een Museumkaart.

Voor meer informatie kijk op: pitveiligheid.nl/

EntreeprijzenMuseumkaart gratis/ Volwassenen (v.a. 13 jaar) €9,50/ Kinderen (4 t/m 12 jaar) €6,50/ Kinderen (0 t/m 3 jaar) gratis

Adres: 

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere

Lees hier alles over het veiligheids museum, maar ook het Doe Museum

Foto’s persbericht

34 thoughts on “Tip voor de Kerstvakantie: Brandweer LEGO en schaatsen bij Veiligheidsmuseum PIT”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *