Veiligheidsmuseum PIT
Uitjes in Nederland

Veiligheidsmuseum PIT- Brandweer LEGO

Tijdens de kerstvakantie kan je naar Almere naar  het Veiligheidsmuseum PIT. Hier vind je naast de standaard tentoonstelling deze vakantie ook een LEGO brandweer event. Leuk voor groot en klein.

Het veiligheidsmuseum PIT in Almere

Tijdens de kerstvakantie heeft het Veiligheidsmuseum PIT in Almere iets extra’s, namelijk een LEGO Brandweer tentoonstelling. Naast het LEGO is er ook een puzzeltocht, kan je hier schaatsen en serveert het museum erwtensoep en warme chocolademelk voor een compleet winters dagje uit!

Succes tentoonstelling deze kerstvakantie

Wegens het succes van vorig jaar wordt de Brandweer LEGO tentoonstelling deze kerstvakantie herhaald met nieuwe incidenten en een nieuwe puzzeltocht. Hierdoor ontdekken bezoekers van alle leeftijden op een interactieve manier wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken. In de tentoonstelling worden meer dan 100.000 LEGO steentjes gebruikt.

Maar er is veel meer te doen voor kinderen.

Naast Het brandweer LEGO is er in het veiligheidsmuseum PIT veel meer te doen voor kinderen. Ontdek samen met je kinderen de geschiedenis van de Nederlandse politie, brandweer en ambulance. Hoe ging men vroeger te werk? In welke voertuigen reed men naar het plaats delict? En in welke uniformen liepen ze toentertijd rond? Tijdens dit leerzame dagje uit komen je kinderen van alles te weten over de veiligheid van vroeger, nu en in de toekomst.

brandweer

Wat is het veiligheidsmuseum PIT?

Veiligheidsmuseum PIT valt onder de stichting Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI). Het NVI is het platform voor historisch erfgoed dat betrekking heeft op veiligheid en hulpverlening in Nederland.

kerstvakantie

Alle informatie

De Brandweer LEGO tentoonstelling is te zien in de kerstvakantie van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere. PIT is gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op kerstavond en Oudejaarsdag sluit het museum om 16.00 uur. Op de andere dagen is het museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor bezoekers bij bezit van een geldige toegangskaart voor PIT of een Museumkaart.

EntreeprijzenMuseumkaart gratis/ Volwassenen (v.a. 13 jaar) €9,50/ Kinderen (4 t/m 12 jaar) €6,50/ Kinderen (0 t/m 3 jaar) gratis

Adres: 

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

34 thoughts on “Veiligheidsmuseum PIT- Brandweer LEGO”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.