Pretparken en dierenparken heropenen hun deuren

Pretparken en dierenparken heropenen hun deuren.

Stap voor stap kunnen en mogen we weer meer. Maar wel in de andere halve meter samenleving. Er zijn steeds meer pretparken en dierenparken die hun deuren weer openen voor publiek. Welke parken zijn er open of gaan er snel open? Je ziet het hier in een oogopslag!

Langzaam aan versoepeling

Met de basisscholen die weer open gingen, begon de eerste voorzichtige stap naar een versoepeling van de lockdown, langzaam aan mag er meer open en dit is goed nieuws voor iedereen. Want al mag nog niet alles, de eerste stappen zijn gezet en laten we hopen dat dit een begin is van meer.

Pretparken en dierenparken

Eigenlijk zouden wij dit weekend naar Duinrell gaan met stichting Opkikker, dit gaat om dagen waar honderden mensen samen komen, dus dit weekend is begrijpelijk geannuleerd. Toch is het heel fijn om te lezen dat pretparken en dierenparken hun deuren weer openen. Nu sta ik zelf niet meteen vooraan in de rij om als eerste heen te gaan. Maar het is goed dat e open gaan en dan niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor een ieder die hier werkt en het voortbestaan van deze parken.

Wanneer openen ze hun deuren weer?

Tot voor kort was de instructie van de overheid ‘blijf zoveel mogelijk thuis’. Inmiddels is dit versoepeld naar ‘vermijd drukte’. Met deze mededeling kunnen veel parken weer gedeeltelijk hun deuren openen. In onderstaand lijstje vind je een overzicht van pretparken en dierentuinen met de datum wanneer (en of) ze weer open gaan. Ik zal deze lijst blijven updaten:

Pretparken:

Duinrell heropent haar deuren

Duinrell heeft per 8 mei haar vakantiepark voor verblijfsgasten weer geopend. Hierbij gaat het om overnachtingen in Duingalows, Luxe Lodgetenten en kampeerplaatsen met eigen sanitair. Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, worden extra maatregelen genomen: De anderhalve meter afstand wordt overal gehanteerd, er wordt gezorgd voor extra hygiënemaatregelen en er wordt gezorgd voor voldoende en heldere informatie door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering.

De attracties en het Tikibad openen vanaf 16 mei weer haar deuren, in eerste instantie voor verblijfsgasten van het vakantiepark. Voor daggasten zijn later in de maand een beperkt aantal tickets beschikbaar. Deze dienen vooraf online gereserveerd te worden. In oktober zijn de dino’s trouwens weer terug op Duinrell

Efteling

Sinds 8 mei is Vakantiepark Efteling Bosrijk in aangepaste vorm open voor verblijfsgasten. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en Efteling Hotel openen hun deuren op 20 mei. Ze streven ook naar een opening van de Efteling zelf op 20 mei. Hier zal een reserveringssysteem komen om een bezoek te reserveren. Houd de website in de gaten voor meer informatie hierover.

Pretparken en dierenparken heropenen hun deuren.

Attractiepark Slagharen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen gaat ook weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen dag- en verblijfsgasten weer samen genieten van het attractie- en waterpark.  Het is verplicht om je dag van bezoek te reserveren.Let op! In de periode van 30 mei tot en met 21 juni is het attractiepark alleen op zaterdag en zondag geopend. Met uitzondering van Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni 2020.

Pretparken en dierenparken heropenen hun deuren.

Avonturen park Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is ook weer open, ook hier is een beperkte capaciteit en is vooraf reserveren vereist. Alle regels staan op de site.

Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren gaat vanaf 21 mei stapsgewijs weer open. Er zullen twee dagdelen zijn waarop gereserveerd kan worden. Ook hier staan alle regels op de website.

Dierenparken:

Wildlands

WILDLANDS heropent haar deuren op 25 mei. Je kan niet zomaar heen gaan, het is verplicht om je dag van bezoek te reserveren. Dit is mogelijk vanaf 16 mei. Ook kun je vanaf de 16de weer tickets op datum kopen via de website.

Artis Amsterdam

Artis opent vanaf 13 mei weer haar deuren voor leden. Kom met de auto of de fiets en vermijd het openbaar vervoer, is de boodschap. Voor de leden is er een extraatje te zien, want op 4 mei is er een olifantje geboren in Artis.

Dierenpark Amersfoort

Ook goed nieuws voor Dierenpark Amersfoort want vanaf maandag 25 mei gaan ze weer open voor bezoekers! Ook hier is het zo dat je jouw bezoek vooraf moet reserveren via de website, ook als je al een ticket of abonnement hebt.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark opent 18 mee weer haar deuren. In sommige delen van het park is er eenrichtingsverkeer en ook zijn de horecavoorzieningen aangepast. De verkoop van tickets zal vanaf 14 mei online plaatsvinden via de ticketshop op de website. Er zal een maximumaantal gasten per dag toegelaten worden en om de aankomst van de gasten te spreiden kan men kiezen uit een aantal tijdvakken. Ook abonnementhouders zullen voorlopig hun bezoek inclusief tijdslot dienen te reserveren.

Safaripark Beekse Bergen

Vakantiepark Dierenbos, Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn op dit moment al open. Wel gelden er de aankomende tijd beperkingen en zijn bepaalde faciliteiten gesloten. Safaripark Beekse Bergen zelf zal vanaf 25 mei haar deuren weer openen voor publiek. Ook Safaripark Beekse Bergen hanteert – vanwege veiligheidsredenen – een maximum aantal bezoekers per dag. Dus ook hier is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren.

Museum

PIT Veiligheidsmuseum vanaf 1 juni weer open!

Liefhebbers van politie, brandweer en ambulance hoeven niet langer te wachten! Op maandag 1 juni opent PIT haar deuren voor het publiek. Vanaf die dag staat ons team klaar om bezoekers op een veilige manier te ontvangen.

Dankzij de versoepeling van de landelijke maatregelen kan het museum weer open voor publiek. Daarbij wordt gewerkt conform het landelijk protocol dat gericht is op de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en onze medewerkers. Dit betekent dat het museum ‘coronaproof’ is ingericht en er een aantal gedragsregels geldt. Zo is er bijvoorbeeld éénrichtingsverkeer in het museum en is er sprake van een maximum aantal bezoekers.

Ook hier koop je uitsluitend tickets online op pitveiligheid.nl. Aan ieder ticket is een tijdslot gekoppeld waardoor het aantal bezoekers kan worden gereguleerd met het oog op een veilig bezoek.

Pretparken en dierenparken heropenen hun deuren

Wat voor alle parken telt

Het is super fijn dat zoveel parken hun deuren weer kunnen heropenen. Belangrijk wanneer je naar een van deze pretparken of dierenparken toe gaat, is om van te voren goed de website van het park te checken en tickets voortijdig online te reserveren. Ook is het belangrijk bij de pretparken en dierenparken die ander halve meter afstand te blijven bewaren. Handen te wassen en goed de regels te volgen die aangeven worden. Op deze manier kunnen we genieten van een dagje weg en mogen en kunnen we hopelijk snel weer naar alle parken gaan.

Lees ook: Kinderpretpark Julianatoren breidt uit met een nieuwe achtbaan.

foto’s lodiblogt

update 22 meiOver de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  super fijn weer maar ik pas echt nog even om de drukte op te zoeken 😉 snap wel dat het voor gezinnen weer heerlijk is om een dagje weg te kunnen met de kids

  1. zegt:

   ik herken dit hoor, ik zelf zoek de drukte ook echt nog niet op. Sowieso ben ik hier al nooit zo goed in, maar nu helemaal.

 2. zegt:

  Ik hoop dat dit de parken gaat helpen om toch goed door deze periode te komen! Mijn neefjes hebben nog een bezoekje aan een dierenpark tegoed, maar ik ga even afwachten wanneer we dat gaan plannen.

 3. Ik denk dat veel mensen heel blij zijn dat de pretparken en dergelijke weer open gaan. En ik stel me zo voor dat ze het via de kaartverkoop aardig goed kunnen controleren dat er niet teveel mensen binnenkomen.

 4. Marsha zegt:

  Wat fijn om te horen dat sommige parken weer open gaan! Ik ga er graag naar toe, maar blijf voorlopig toch nog een beetje voorzichtig.

 5. linda Meester zegt:

  Van mij mogen ze, ik hoef er zelf niet heen, we hebben er geen behoefte aan

 6. zegt:

  In België zijn het voorlopig enkel de musea en dierenparken, maar nog geen pretparken – spijtig genoeg heeft de Zoo van Antwerpen dan ook nog beslist alleen abonnementen toe te laten in het begin 😮

  1. zegt:

   Dat is hier bij Artis ook zo, alleen de mensen die lid zijn en ik las net dat de Efteling tot weet ik wanneer al wel niet volgeboekt is ( natuurlijk met minder mensen dan normaal) .

   1. Frederique zegt:

    Madurodam gaat ook bijna open. Ik vind het een beetje dubbel allemaal, het is echt lastig die afstand te bewaren nu het drukker wordt op straat maar ja aan de andere kant moet je ergens beginnen met de eerste stap.

    1. zegt:

     Dat heb ik ook, ik vind het ook lastig, ik zou best weer willen, maar durf eigenlijk niet zo goed.

 7. zegt:

  Precies, ik hoop ook echt dat mensen zich goed aan de regels blijven houden en niet denken, het gaat goed, dus we kunnen weer.

 8. zegt:

  Oh, het is wel fijn dat ze weer open zijn. ook ik ben van Blegie, wij hebben normaal een abonnement bij Bobbejaanland, ik weet het voor dit jaar dus nog niet zo goed

 9. Caroline zegt:

  Oh wat fijn zo’n handig overzicht. De parken zullen blij zijn om bezoekers weer te mogen verwelkomen. De pretparken laat ik graag links liggen, daar heb ik niet zoveel mee. Een dierentuin of dierenpark vind ik wel de moeite waard. Ik ben ook benieuwd wanneer de musea weer toegankelijk zijn, want daar kom ik het liefst.

 10. Mieke | Miek's Mind zegt:

  Met de dierentuin heb ik helemaal niets dus daar kom ik al nooit. De efteling vind ik wel leuk, maar daar kom ik max 1-2 keer per jaar. Winterefteling is wel heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept