Weekend weg met kinderen in een trekkershut

een weekendje weg met de kinderen in een trekkershut

Samen met de kinderen een weekend weg. Waar ga je heen en waar ga je logeren? Een trekkershut op een camping vlak bij het strand klinkt ideaal en dit is het eigenlijk ook wel! Ik koos voor Callantsoog en vertel graag wat hier allemaal te doen is.

Weekend weg met kinderen

Als gezin gaan we graag samen op pad, echter af en toe alleen met de kinderen op stap vind ik ook heel leuk. Omdat we niet vaak naar het strand gaan, besloot ik onlangs een camping te zoeken in de buurt van het strand. En kwam terecht bij Camping de Nollen in Callantsoog.

Lees ook: Hoe zorg je voor meer Quality time als gezin

Camping de Nollen

De camping ligt 1,9 km van het strand, er is een speeltuinen aanwezig en restaurant. Normaliter kamperen we, maar daarvoor vond ik het nu ’s nachts te koud voor. En een trekkershut leek mij hiervoor ideaal. Ideaal was het zeker. Het hutje was klein, maar perfect voor ons drieën. De camping was groot, maar schoon. De speeltuin was volgens de jongens ‘fantastisch’, de afstand naar het strand prima te lopen en elke ochtend vers brood bij de buurtsuper en ’s avonds een patatje, pannenkoek of pizza bij het restaurant. Alles was aanwezig op de camping zelf, ideaal voor een weekend weg.

weekend weg in een trekkershut

Weekend weg is dagje strand

Wat hadden we een geluk met het mooie weer. Voor zondags had ik onze plannen al vast, voor de zaterdag liet ik af hangen van het weer. Daar had ik me geen zorgen over hoeven maken, want dit weekend weg viel geheel in het zonnetje. Getooid met schepjes en strandbal liepen we naar het strand. We genoten van het prachtige weer. De jongens maakte zandkastelen en zochten schelpen. Toen we terug liepen kochten we een ijsje op het gezellige plein van Callantsoog.

op stap met de kinderen naar het strand en de dierentuin

Dierenpark Hoenderdaell

Zondags sloten we ons weekend weg af en reden naar Landgoed Hoenderdaell. Een dierenpark in Anna Pauwlona. Dit park is  prachtig, Geheel gelegen in een groot bos, de dieren hebben ontzettend veel ruimte in hun hokken en er is veel te zien. We waren aanwezig toen de Maki’s gevoerd werden, zagen leeuwen tijdens de jaagsimulator vlees vangen en waren bij de roofvogelshow. Tussen door liepen we door het park, zagen onder anderen de wasbeertjes, beren, wolven en Kangoeroes. Indrukwekkend was het toen we de leeuwen hoorde brullen, toen we langs liepen.

Een ontzettende geslaagd weekend weg. We hebben genoten met zijn drieën, maar zullen dit ook zeker nog eens met zijn vieren doen. Zo een trekkershutje is ideaal. Warmer dan een tent ( eind September) maar toch het kampeer gevoel.

Waar gaat jouw weekend weg heen?

foto’s lodiblogt/ pixabay

 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. Het was zeker super en heel bijzonder om met z’n drieën te doen.

  2. Heerlijk om zo’n dagje uit te doen met de kinderen. Ben er zelf een groot voorstander van!

    1. Gewoon doen toch! Al is het in alle drukte best wel eens lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept