weekend weg
Gezin Uitjes in Nederland Vrije tijd

Weekend weg. Naar het strand en een dierenpark

Mijn man, ik en de kinderen zijn een echte viereenheid,. Natuurlijk is het niet zo dat we nooit ergens alleen heen gaan, maar we doen gewoon veel als gezin. Afgelopen weekend was de man een weekend weg en ik besloot samen met de jongens op stap te gaan. Rond mei boekte ik een trekkershutje op een camping. Vlak bij het strand en er was genoeg te doen bij goed en slecht weer. Na lang wachten, was het dit weekend zover. Wat hadden we er zin in gingen naar het strand en een dierenpark.

Camping De Nollen

Omdat we niet vaak naar het strand gaan,besloot ik een camping te zoeken in de buurt van het strand. Ik vond Camping de Nollen in Callantsoog. 1,9 km van het strand en speeltuinen aanwezig. Normaliter kamperen we, maar daarvoor vond ik het nu ‘s nachts te koud voor. En een trekkershut leek mij hiervoor ideaal. Ideaal was het zeker. Het hutje was klein, maar perfect voor ons drieën. De camping was groot, maar schoon. De speeltuin was volgens de jongens ‘fantastisch’, de afstand naar het strand prima te lopen en elke ochtend vers brood bij de buurtsuper en ‘s avonds een patatje, pannenkoek of pizza bij het restaurant. Alles was aanwezig op de camping zelf, ideaal voor een weekend weg.

Weekend weg is dagje strand

Wat hadden we een geluk met het mooie weer. Voor zondags had ik onze plannen al vast, voor de zaterdag liet ik af hangen van het weer. Daar had ik me geen zorgen over hoeven maken, want dit weekend weg viel geheel in het zonnetje. Getooid met schepjes en strandbal liepen we naar het strand. We genoten van het prachtige weer. De jongens maakte zandkastelen en zochten schelpen. Toen we terug liepen kochten we een ijsje op het gezellige plein van Callantsoog.

weekend weg

Dierenpark Hoenderdaell

Zondags sloten we ons weekend weg af en reden naar Landgoed Hoenderdaell. Een dierenpark in Anna Pauwlona. Dit park is  prachtig, Geheel gelegen in een groot bos, de dieren hebben ontzettend veel ruimte in hun hokken en er is veel te zien. We waren aanwezig toen de Maki’s gevoerd werden, zagen leeuwen tijdens de jaagsimulator vlees vangen en waren bij de roofvogelshow. Tussen door liepen we door het park, zagen onder anderen de wasbeertjes, beren, wolven en Kangoeroes. Indrukwekkend was het toen we de leeuwen hoorde brullen, toen we langs liepen.

Een ontzettende geslaagd weekend weg. We hebben genoten met zijn drieën, maar zullen dit ook zeker nog eens met zijn vieren doen. Zo een trekkershutje is ideaal. Warmer dan een tent ( eind September) maar toch het kampeer gevoel.

Tips voor een weekend weg

Waar gaat jouw weekend weg heen?

Lees ook: Het guesthouse hotel, city trip met kinderenstrandkleding, B&B Gelderland

handtekeningklein

foto’s lodiblogt

4 thoughts on “Weekend weg. Naar het strand en een dierenpark”

  1. Wat leuk zo’n trekkershutje. En ook wel een keertje bijzonder om met zijn drietjes te gaan lijkt me. Ik ben ook dol op kamperen. Het ziet er naar uit dat jullie een heerlijk weekendje hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *