Auto en techniek. Ook goed voor vrouwen om over te leren

Al ben je een meisje-meisje. Dol op make-up, hoge hakken en zoete kleurtjes. Je kan ook zeker geïnteresseerd zin in jouw auto en techniek. Ondanks dat ik voor de zorg koos, heb ik toch altijd een grote interesse gehouden voor techniek, auto’s en alles wat hier mee te maken heeft.

Spoedcursus auto repareren

Zevenentwintig was ik toen ik samen met mijn zus zes maanden ging reizen door Amerika. Wij kochten een auto online, in de buurt van New York, met het idee deze na die zes maanden bij hetzelfde bedrijf terug te verkopen. Mijn vader zag het niet zo zitten, zijn dochters, een auto en techniek. Voordat we vertrokken gaf hij ons nog snel een spoed cursus auto controleren en repareren. Hij leerde ons olie te checken, de banden op spanning te houden en verder een beetje wat hij kwijt kon aan ons. Die zes maanden is het goed gegaan, natuurlijk ging er wel eens wat kapot, en terwijl mijn zus flirtte met de vrachtwagen chauffeurs keek ik heel interessant onder de motorkap. Mijn zus had elke keer meer succes. De telefoon van de chauffeur van de vrachtwagen die stopte, hadden we meer nodig dan mijn technische inzicht.

Interesse voor auto en techniek

Toch heb ik altijd mijn interesse voor een auto en techniek gehouden. Natuurlijk gaat mijn auto elk jaar netjes voor APK, maar wanneer ik zelf iets kan vervangen of bijvullen vind ik dit leuk en het scheelt weer in kosten. Ik controleer mijn auto ook regelmatig en kwam onlangs terecht op de site van Auto-onderdelenexpert.nl. Het mooiste van de site is dat wanneer je het kenteken invult van je auto, je meteen allemaal onderdelen van jouw auto vind. Je hoeft dus niet ellelange pagina’s door te zoeken voor je bij jouw auto of onderdeel bent.

Hoe doe ik het zelf

Fantastisch vond ik het toen ik een filmpje tegenkwam en dus precies stap voor stap zag hoe ik een bougie moet vervangen:

Ik vind dit prachtig om naar te kijken, maar geen haar op mijn hoofd dat ik het zelf ga doen. Ik ben van de kleine onderhoud qua mijn auto en techniek. Voor het grote vertrouw ik nog steeds op de garage.

Repareer jij wel eens zelf iets aan je auto? Of laat je dit aan de garage over?

Lees ook: Blijft dromen bij dromen?

foto gratis afbeelding van Günther Schneider via pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. Daar waag ik me niet aan. Ik ken mijn beperkingen…

    1. Jij bent weer in andere dingen goed! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept