Super leuke lenteweken bij kinderpretpark Julianatoren #tip

julianatoren

Zaterdag waren we we aanwezig bij de feestelijke opening van een nieuwe spannende attractie bij kinderpretpark Julianatoren. De opening van de ‘De Hoge Hoed’. Een paar maanden geleden werd deze attractie al aangekondigd en nu mochten we er dan echt in. 

Julianatoren

De afgelopen jaren hebben we aardig wat pretparken bezocht, met als hoogtepunt vorig jaar toch wel Dinseyland Parijs.Echter in Nederland hebben we natuurlijk ook heel veel leuke parken. Bij de Julianatoren waren we nog nooit geweest. Het park was geheel nieuw voor ons en dat geeft toch altijd net even dat extra stukje spanning. De reden dat we uitgenodigd waren was de opening van de nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’. Deze attractie is een echte ’thrill ride’ en laten ze daar bij ons thuis nou gek op zijn.

Feestelijke opening

Deze nieuwe attractie is speciaal voor de kids met stalen zenuwen! De vrijevaltoren is 10 meter hoog. Eenmaal plaatsgenomen, wordt iedereen langzaam omhoog getakeld. Bovenin blijft het bakje even hangen, waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort. De opening vond plaats om 11.00 en vol spanning stonden we te wachten tot pretpark directeur Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin de officiële opening zouden doen. Meneer Kaasschaaf ging samen met een aantal kinderen die de naam van deze nieuwe attractie hadden bedacht mee met het eerste rondje in de Hoge Hoed, terwijl Mevrouw Kaasschaaf met de andere prijswinnaars op de grote rode knop drukten om de attractie officieel te openen. Natuurlijk hebben wij later ook een aantal keer de hoge hoed bezocht en een spannende rit was het zeker.

julianatoren

Meer te zien en te doen

Pretpark julianatoren heeft meer dan 60 attracties voor kinderen van 2 tot 12 jaar. ideaal om heen te gaan met het gezin. Hier zijn de jongens elf en negen en dol op snelheid. Ik was eerlijk gezegd benieuwd of ze niet al te oud zouden zijn voor het pretpark, maar daar bleek ik toch helemaal mis mee te zitten. Ze hebben zich kostelijk vermaakt. Wat meteen opviel, was dat het park niet zo groot is, maar dat er wel ontzettend veel attracties zijn. het was heel overzichtelijk. Ik weet niet of het komt omdat het nog vroeg in het seizoen is, maar de wachtrijen waren kort en we hebben veel attracties kunnen doen. Veelal ook een paar keer. Jul’s Rollerskates, de springende piraat, de muizenval en het spookslot, waren misschien wel favoriet. Ook gingen we naar de nieuwe show van Cas de Ranger, leerden van alles over dieren en liepen vervolgens het Cas de Ranger experience pad, dwars door het bos.

julianatoren

Superleuke Lenteweken bij de Julianatoren

Hebben jullie nu vakantie? Of willen jullie genieten van het mooie weer die hopelijk lang aan zal blijven houden? Van 19 april tot en met 5 mei vinden de Superleuke Lenteweken plaats bij Kinderpretpark Julianatoren. Het Apeldoornse pretpark staat boordevol activiteiten:

 • Cas de Ranger

Het sinds vorig jaar geïntroduceerde karakter Cas de Ranger maakt tijdens de meivakantie een comeback met een nieuwe educatieve show waarin hij de bezoekers klaar stoomt om op avontuur te gaan in de Experience; een spannend bospad waar je heel veel kunt ontdekken over planten, bomen, en dieren die leven in de bossen rond het Apeldoornse pretpark.

 • Nieuwe show: Dino en Dina’s Bouwspel

In de grote Dino en Dina bouwshow gaan de kinderen, samen met Dino en Dina, op een spannend en leerzaam bouwavontuur. De show richt zich op kinderen van 2 tot ongeveer 5 jaar. De show vindt plaats op het nieuwe Pleinpodium en duurt ongeveer 10 minuten. Het verhaal; Dino en Dina zijn dol op bouwen, ze doen dat het liefst de hele dag. Maar wat zullen ze vandaag eens gaan bouwen? En welke blokken hebben ze daarvoor nodig? Al snel wordt duidelijk dat Dino en Dina de hulp van de kinderen goed kunnen gebruiken. En als het bouwen is gelukt? Dan is het tijd voor de enige echte… Dino en Dina dans!

 • Nieuwe attractie: ‘De Hoge Hoed’

De op zaterdag 20 april geopende ‘De Hoge Hoed’; een spectaculaire nieuwe vrije-valtoren in kinderpretpark Julianatoren! De attractie biedt plaats aan acht personen. Langzaam worden de stoere jongens en meiden omhoog getakeld. Eenmaal boven blijft het bakje even hangen waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort.

Praktische informatie

Wij hebben echt genoten en ik kan alleen maar zeggen, wat een aanrader dit kinderpretpark. Ook enthousiast geworden? Hier vind je alle praktische informatie over het park.

Wat ga jij allemaal doen tijdens de vakantie ? Als je vakantie hebt natuurlijk.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

21 reacties

 1. zegt:

  Ik kan me sowieso niet herinneren van vroeger toen ik klein was dat ik de julianatoren heel erg leuk vond. Lijkt me super leuk om hier later met mijn eigen kinderen naartoe te gaan. Ik zag de tweet van het weekend al voorbij komen op twitter dat jullie lekker hebben genoten! Zag eruit als een gezellig dagje. En fijn dat je zo goed uitlegt wat er allemaal nieuw is.

 2. Yikes. Alleen al dat woord ‘vrijevaltoren’. Brrr. Ik zou daar niet in durven maar ik kan me voorstellen dat het voor durfals geweldig is.

 3. Kelly zegt:

  Hier een echte angsthaas in de hoogtes. Toch lijkt het me wel heel leuk als de kids dalijk een stuk groter zijn zo wat pretparken te bezoeken!

  1. zegt:

   dit park is echt heel leuk en niet heel erg qua snelheid en hoogtes, dus ook voor de kleinere kinderen super leuk.

 4. zegt:

  Mijn collega’s zijn altijd erg enthousiast over dit park, dus ze zullen er de komende vakantie vast wel naar toe gaan.

 5. ingrid zegt:

  wat leuk zeg. misschien binnenkort eens met de kids naar toe

 6. Vroeger weleens geweest.Maar ziet er nog steeds erg leuk uit, vooral voor de wat kleinere kinderen.

 7. Ik ben er vroeger wel eens geweest, En laatst met de kinderen van mijn stagegroep ook. Het blijft een leuk park.

 8. zegt:

  Julianatoren is een super leuk familiepark, handige tip dat je nu die weken hebt!

 9. zegt:

  Ja voor kids lijkt mij dit een heel leuk park. Net als Drievliet! Prima te doen. Voor de wat grotere kids misschien net niet zo leuk.

 10. Heel lang geleden ben ik daar geweest. Van de attracties kan ik mij weinig meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik de omgeving erg mooi vond.

 11. Julianatoren had ik nog nooit van gehoord, maar is er wel eentje om te onthouden voor als mijn kleindochter wat groter is 🙂

 12. zegt:

  Ik heb wel eens van dit park gehoord maar ben er nog nooit geweest. Past ook niet bij mijn leeftijd en heb ook geen kleine kinderen in mijn netwerk haha. Toch klinkt het wel als een gezellig een leuk park. Leuk dat je er bent geweest

 13. nog nooit geweest, maar dat komt ook omdat ik geen kinderen heb. Ik denk dat kinderen hier de dag van hun leven hebben

 14. zegt:

  Ik en er dus ook nog nooit geweest!
  We hebben toch wat gemist denk ik.
  Misschien eens werk van maken! 😉

  1. zegt:

   Ik was er ook nooit geweest, maar ze vonden het fantastisch!

 15. Leuk ook die blije gezichtjes seg!

 16. Juliette zegt:

  Ik ben zo vaak naar Julianatoren met mijn kinderen geweest en ze vonden het altijd super. Wat leuk dat er nieuwe attracties bij zijn gekomen!

 17. zegt:

  Super leuk! Wij zijn er nog nooit geweest, dacht altijd dat Daan te jong was, maar als ik het zo hier en daar lees is het wel al heel leuk voor hem!

 18. zegt:

  Dat ziet er gezellig uit. Ik zou er ook graag een keertje heen willen. Dit is het enige park waar ik nog nooit heen ben geweest.

 19. Mieke | mieksmind zegt:

  Julianatoren ben ik heeeeel lang geleden geweest toen ik zelf 10-12 jaar was denk ik, haha grappig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept