Veiligheidsmuseum PIT
Uitjes in Nederland

Ontdek Almere, samen met kinderen #tips

Wist jij dat Almere Centrum verkozen is tot Beste Binnenstad 2017-2020? Ik wist dit dus niet, maar heb dit zelf mogen ontdekken. Zaterdag was ik namelijk samen met de jongens een dagje naar Almere. Om te zien wat Almere allemaal te bieden heeft, alleen of samen met kinderen.

Visit Almere

Voordat we naar Almere gingen, heb ik de website van deze stad bekeken. Hier vond ik heel veel leuke tips en ideeën over wat je hier allemaal kan zien en doen. Met zijn ruim 400 winkels is er genoeg te shoppen. Echter winkelen deden we deze keer niet. Wij gingen ontdekken hoe leuk deze stad is met kinderen. Het was een natte regenachtige dag, maar dat was totaal geen probleem, aangezien de activiteiten binnen waren. Ideaal en dus ook prima om in de herfstvakantie naar toe te gaan, mocht het weer minder zijn.

PIT Veiligheidsmuseum

Almere is maar een half uur rijden bij ons vandaan. Toch kom ik hier veel te weinig. De laatste keer was tijdens een speciale brandweer LEGO tentoonstelling in het PIT Veiligheidsmuseum. Vandaag starten we onze dag bij de VVV, waarna we ook naar dit zelfde PIT Veiligheidsmuseum gaan. Dit is hèt museum voor politie, brandweer en ambulance. En ook al waren we al eens eerder in dit museum geweest, de tweede keer waren de jongens net zo enthousiast. Helemaal nu ze alles zelf alles konden lezen en ze het naast heel leuk, ook heel leerzaam vonden.

Ze begonnen in het museum met een speurtocht, hiermee loop je meteen het hele museum door en zie je al heel veel van de oude en nieuwe voertuigen. Ze haalden hun skelter rijbewijs en vonden vooral het interactieve van het museum heel erg leuk. In dit museum ontdek je het heden, verleden en de toekomst van veiligheid via een bijzondere collectie en spannende games.

Almere
Almere

Het PIT Veiligheidsmuseum vind je op het Schipperplein 4 in Almere

Lunchen in Almere bij MockaMore

Na ons bezoek aan het museum gingen we lunchen bij MockaMore. Dit vind je op een prachtige locatie in hartje centrum. Binnen ziet het er zeer modern en Instagram waardig uit. Bij Mockamore kan je ’s ochtends vroeg terecht voor een kickstart van je dag met goede koffie. Hier kan je kiezen uit een gewone kop koffie tot een speciale met witte chocola, karamel en nougat. Thee wordt bereidt met blends van Pure Leaf of met verse ingrediënten als citroenmelisse en gember. Daarnaast kan je hier terecht voor sappen of een verse smoothie. En wil je hier nu iets zoets bij, ze hebben een kleurrijke verzameling macarons, de echte new york cheesecake of wat dacht je van een ‘over de top’ freakshake

Op het menu vind je een mix tussen gezonde gerechten en comfort food. Het ontbijt kan je starten met huisgemaakte granola, een croissantje of een panini. Wij kwamen natuurlijk voor de lunch en hadden hier een grote keuze in. De jongens begonnen natuurlijk met zo een fantastische freakshake en ik genoot van een chai latte. Dit werd allemaal prachtig opgediend. Als lunch aten de jongens een tosti en ik zelf nam een heerlijke bagel met zalm. Hierna werd ons de ananas-mango smoothie aangeraden en dit was oprecht een aanrader!

Almere
Almere

Verwen jezelf en ga zeker langs bij MockaMore. Je vind ze op de Diagonaal 3 in Almere

Trampoline springen in Jumping Jack

Na deze heerlijke lunch verplaatsen wij ons naar Jumping Jack. Jumping Jack is dé urban trampolinehal in Almere. Dat de jongens dol zijn op trampoline springen lazen jullie al vaker op mijn blog. Bij Jumping Jack bekijk je de wereld van een andere kant, want je kan over muren lopen of van grote hoogtes naar beneden duiken. Oefen je freerunning skills of maak salto’s op de 2400 vierkante meters aan trampolines. Jumping Jack bestaat uit zes area’s waar je de uitdaging met de zwaartekracht aangaat! Tijdens vrij jumpen kun je losgaan in alle area’s.

Terwijl het buiten aan het regenen was, vermaakten de jongens zich op de vele trampolines en genoten wij van een drankje bij The Coffee Club. Jumping Jack vind je op de Koninginneweg 1 in Almere.

Almere
Almere

Pannenkoeken Smullen en spelen in Almere

Deze fantastische dag in Almere sloten we af bij het pannenkoekenhuis Smullen en Spelen. Hier kan je op een ontspannen manier iets drinken en eten terwijl de kinderen buitenspelen in de avontuurlijke speeltuin. In de veilige en unieke anders dan anders speeltuin ligt een archeologische vind- en speelplaats waar de aspecten ‘leren’ en ‘spelen’ worden gecombineerd. Gasten van het pannenkoekhuis kunnen gratis gebruik maken van deze speeltuin. Nu zat het weer niet mee, maar ook binnen vermaken kinderen zich in de speciaal voor hun leeftijd ingerichte ruimte. De jongens waren druk bij de Lego-wand en voor jongere kinderen was er een hele speelhoek, waar ze heerlijk konden spelen.

Het eten was heerlijk. Er was een grote keuze in pannenkoeken zowel zoet als hartig, maar kinderen kunnen ook kiezen voor een patatje met een snack.

Almere

Ook zonder kinderen ben je meer dan welkom bij Smullen en Spelen. Je vind Smullen en spelen op de Enrico Fermistraat 30 in Almere

En is Almere leuk voor kinderen?

Na ons bezoek aan Almere kunnen we zeggen dat wij Almere absoluut leuk voor kinderen vinden. We hebben genoten van de gastvrijheid van de stad, de diversiteit en weten ook dat we nog lang niet klaar zijn met het ontdekken van Almere.

Heb jij nog leuke tips voor een volgende keer?

Foto’s lodiblogt

28 thoughts on “Ontdek Almere, samen met kinderen #tips”

 1. Het is voor ons niet naast de deur. Dus zullen er niet heel snel komen.
  Maar leuk te vernemen dat de Almere jullie verrast heeft. Er is voldoende voor de kids te doen in ieder geval.

 2. ik ken Almere niet zo goed, staat de wijk De Fantasie nog ? ( een wijk waar gebouwd mag worden zonder dat men zich aan allemaal regels moet houden ) en de bibliotheek van Almere is echt de mooiste van Nederland!

  1. De fantasie wijk staat er nog steeds, ik heb begrepen dat het na 5 jaar afgebroken zou worden, maar dit is nooit gebeurd en er is toen alleen maar bijgebouwd. De bieb ben ik niet geweest, die ga ik onthouden, ik ben dol op het bezoeken van bibliotheken!

  1. Dan zou je er eigenlij net als wij zo een heel dagje van moeten maken, want kan me voorstellen dat je niet alleen voor het museum heen gaat. En er is echt genoeg te doen 🙂

 3. Ik ken Almere om eerlijk te zijn niet echt, omdat ik er slechts eenmaal ben geweest voor een zakelijke afspraak. Heb het idee dat ze hard aan het werk zijn met hun citymarketing. Over jullie dag: zo’n trampolinepark lijkt me als volwassene ook erg leuk om eens te doen, haha!

 4. Dat ziet er leuk uit! Ik heb er wel kennissen wonen maar nooit echt op pad in Almere geweest. Ik ben er wel ooit naar een dance festival gegaan!

  1. Dat is het grappige, Almere stond ook nooit bij mij hoog op mijn lijstje, maar er is zoveel leuks te doen, dat we zeker nog weer heen gaan. Leuk om zo ook je eigen land te ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.