40 jaar Star Wars in het museum van de 20ste eeuw in Hoorn

40 jaar StarWars in het museum van de 20ste eeuw

40 jaar Star Wars‘ in het Museum van de 20ste eeuw in Hoorn. Heb jij Star Wars fans  in huis dan is dit zeker een tentoonstelling om heen te gaan, maar ook als je geen groot fan bent. En loop dan meteen het hele museum door, deze is prachtig! .

40 jaar Star Wars

De eerste Star Wars film werd in 1977 uitgebracht en werd direct een ‘onverbiddelijke bestseller’! Kinderen wilden niet enkel de film zien! Ze wilden het speelgoed. Dit speelgoed kan je nu allemaal bewonderen in het museum. Er zijn poppen, collectors items, schaakspellen, maar ook kan je zitten in de cockpit van de Millenium Falcon. En kom je levensgrote figuren als Chewbaca, Princes Leia en Darth Vader tegen.

Verkleed je als jouw held

Kinderen kunnen zich verkleden als Star wars karakters en proberen door een heuse laser veld te kruipen. Boven in het museum is een hele gang waar Lego staat opgesteld. Lego Star Wars, van de eerste film tot de laatste Star Wars film en waar kinderen zelf kunnen bouwen en spelen. Doordat de expositie is opgebouwd vanaf 1977 is het niet alleen leuk voor de jongste fans. Hier thuis zijn ze eigenlijk geconfronteerd met Star wars doordat Lego hier mee kwam. De films zelf hebben ze nog nooit gezien.

De karakters leren

Je leerde veel over de karakters ( van sommige begreep ik nu eindelijk – na 40 jaar- hoe de familie band in elkaar zat) en bij de levens grote pop van Princes Leia ( actrice Carrie Fisher die onlangs overleed) lag een prachtige bloem ter nagedachtenis aan deze actrice.

Museum van de 20ste eeuw

Deze expositie is niet het enige wat te zien is in het museum. Er is meer. Het Museum van de 20ste eeuw staat in Hoorn. Op het Oostereiland. Het is gevestigd in de oude gevangenis. Een prachtige locatie aan de haven. Vorig jaar waren we hier ook al voor de Playmobil Expositie en dit jaar dus Star Wars.

Terug in de tijd

Echter het museum biedt meer Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Dus wanneer de expositie is bezocht gaat het avontuur verder in het museum. Het museum is zeker het bezoeken waard

40 jaar StarWars, museum in Hoorn

Van 19 november 2016 t/m 29 oktober 2017 wordt in drie zalen van het Museum van de 20e Eeuw van alles getoond wat er rond de Star Wars films is verkocht sinds 1977.Genoeg tijd dus om eens een kijkje te nemen.

Lees ook: Slapen onder een Star Wars dekbed.

foto’s lodiblogt/ gratis afbeelding van tookapic via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

  1. Ik ken Star Wars vooral vanwege de vele culturele referenties. Zoals ‘Feel the force Luke!’

    1. Grappig! ik bene echt opgegroeid met de films, ging ik samen met mijn vader naar de bios. Daarom was deze expositie ook zo leuk om met hem heen te gaan. Zowel opa als de jongens herkende er veel.

  2. zegt:

    Gaaf!! Wist ik niet.. Ikzelf ben ook altijd fan geweest en ben ermee opgegroeid. Leuk en dank voor de tip..

    1. Hier ook heel toevallig dat ik het zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept