Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen

Kids-in, Jump-in en Climb-in, drie activiteiten samen in een grote binnenspeeltuin ‘Play-in in Utrecht’. Je vindt Play-in bij the Wall aan de A2, zeer makkelijk te bereiken dus! Leuk voor een kinderfeestje, een studiedag, de vakantie of het weekend.

Een binnenspeeltuin voor elke gelegenheid

Play-in Utrecht is een binnenspeeltuin voor elke gelegenheid, Je kan hier natuurlijk naar toe wanneer je kind een kinderfeestje geeft, maar Play-in is ook super leuk voor het weekend, vakantie, een studiedag of gewoon als de kinderen zin hebben om te klimmen en te klauteren. Door de verschillende activiteiten is Play-in voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden leuk.

Een grote speelruimte verdeeld in activiteiten

Play-in in Utrecht is verdeeld in tweeën. Wanneer je binnen komt heb je aan de rechterkant de entree balie van Kids-in en aan de linkerkant vind je de entree voor Jump-in en Climb-in en een speelhal

Kids-in

Kids-in is een binnen speeltuin helemaal in beach stijl. Er is onder anderen een glijbaan in de vorm van een haaienbek, je kan spelen tussen de vissen, een onderwatervulkaan beklimmen. Er is een overzichtelijke peuterhoek en je kan je eigen unieke kinderfeestje samenstellen. Zo kan je kiezen voor een van de Partyrooms: de Tropical Beach-, Ijsprinsessen-, Piraten- of  Discokamer.

Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen

Jump-in

Jump-in is met meer dan 3000m2 aan trampolines één van de grootste trampolineparken van Europa. Er zijn geschakelde trampolinevelden, dodgeball, highperformance trampolines, walltrampolines, een slackline en evenwichtsbalken, air bag, foampits, jumptower en een tumblinglane. Jumpen kan vanaf 7 jaar en voor jongere leeftijden zijn er speciale mini jump tijden.

Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen
Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpe

Climb-in

De ruimte bij Climb-in ziet er spectaculair uit, door de hoogte, de kleuren en de routes. Nu heb je voor Climb-in geen klimervaring nodig. Het is namelijk super veilig door de innovatieve en automatische BelayMate zekeringssysteem van TruBlu. Je ‘clipt’ jezelf simpelweg vast bij de uitdaging die je aan wilt gaan en kunt vervolgens veilig naar boven klimmen. Ben je uitgeklommen of heb je de top bereikt? Dan laat het BelayMate systeem je weer naar beneden zakken, zodat je rustig op de speciale vloer kunt landen. Er is professionele begeleiding aanwezig en voor elke klimsessie worden de deelnemers gebrieft over het veilige gebruik van het zekeringssysteem.

Climb-in kan vanaf ca. 4 tot 80 jaar oud. Het is super leuk als verjaardagsfeest, een teambuilding- of vrijgezellendag maar ook zeker aan te raden als gezinsactiviteit. Klimmen bij climb-in duurt een uur.

Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen
Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen

Zo zag ons avontuur in Play-in Utrecht eruit

Wij wonen niet ver van Utrecht en rijden vaak langs The Wall. Hier zag ik al eerder dat Play-in hier aanwezig was, maar we waren nog nooit binnen geweest. Daar kwam laatst verandering in. We mochten ons melden bij Kids-in, waar de jongens armbandjes voor de verschillende activiteiten kregen. Hier waren we meteen onder de indruk van Kids-in. Deze ruimte is geheel in beach stijl en dat ziet er zo gaaf uit. Je waant je echt op het strand, door de mooie verschillende ruimtes, de aankleding van surfplanken, wegwijs bordjes en ook de toiletruimte is een plaatje op zich.

Jumpen op de vele trampolines

De jongens gingen eerst een uur jumpen, ze kregen sokjes aan en konden hun schoenen aan de zijkant in de kasten bij het jumpen kwijt. Terwijl zij zich vermaakten op de trampolines, zaten wij boven in de skybar een kopje koffie te drinken en konden prima de jongens in de gaten houden en zagen dat ze volop genoten. Het springen op de trampolines was feest, maar ook het ‘vechten’ op de evenwichtsbalk en het balanceren op de slackfline was fantastisch.

Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen
Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen

Eten bij Kids-in

Na een uur jumpen, voelden ze aardig dat ze bezig waren geweest, wat vonden ze het gaaf! Aangekomen bij ons gereserveerde tafel in Kids-in doken ze meteen naar de grote glijbaan en bouwden met grote lego blokken. Tussendoor aten we een patatje met een snack en dronken ze hun limonade.

Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen

Klimmen op kleurrijke wanden

Vervolgens stond het klimmen bij Climb-in op het programma. Wij klimmen in onze vrije tijd en daarom waren de jongens vooral heel benieuwd naar dit onderdeel. De deelnemers kregen eerst een instructie filmpje te zien, hoe ze zich in moesten klikken, kregen toen een gordel om en konden beginnen. Het in klikken was in het begin even lastig, maar daarbij hielpen wij of het personeel van Play-in Utrecht, die hier veelvuldig rondliepen. Wij konden plaats nemen bij de skybar of in een van comfortabele stoelen bij de klim ruimte. De jongens hebben genoten. Ze hebben ontzettend veel plezier gehad. Ze beklommen de stairway to Heaven, hielden een race tegen elkaar op de Speedclimb, probeerden samen de Astroball te beklimmen, deden elkaar na op de Face-to-Face, en stonden boven op de Leap-of-Faith en sprongen zo weer naar beneden.

Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen
 Play-in Utrecht: spelen, klimmen en jumpen

Extra’s Bij Play-in Utrecht:

Kids-in

 • In de herfstvakantie is er op maandag 19 oktober een Okkiedag: Een sportieve, gezellige speeldag voor kinderen en een heerlijke relaxdag of werkdag voor jou.
  • Vanaf 6 jaar
 • De hele maand september peutertariefactie: Kosten €1,00,
  • Geldig voor kinderen t/m 4 jaar
  • Binnenkomst vóór 11.30
  • Geldig op weekdagen, niet in het weekend
 • Elke 2e zaterdag van de maand Kinderdisco hebben. 10 okt, 14 nov. 12 dec. 

Jump-in

 • Jumpen is toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor jongere kinderen zijn er mini-jumptijden. (Op zaterdag en zondag van 10-11,  op woensdag en vrijdag van 13-14). Broertjes en zusjes onder de 12 mogen op dit tijdstip ook meespringen als ze rekening houden met de jonge kinderen (voor het normale tarief). Tijdens mini-jump mag 1 ouder gratis meespringen als er een kind onder de 7 bij is.
 • Unlimited Jumpen: van 31 aug. t/m 8 okt en 26 okt t/m 10 dec. Voor €12,90 kan je unlimited jumpen van 15.00-18.00 op maandag, dinsdag en donderdag.
 • Elke 3de vrijdag van de maand ‘Jumpavond’ (18 september, 16 oktober, 20 november, 18 december)

Een Combinatie van activiteiten

Het is heel leuk om het bezoek of feestje aan Play-in te combineren, dus Kids-in combineren met trampolinespringen bij JUMP-IN (vanaf 7 jaar en onder 7 jaar op de mini-jumptijden) en/of funklimmen bij CLIMB-IN (vanaf 4 jaar). Op de site van Play-in Utrecht kan je combinatietickets boeken en ook precies zien welke mogelijkheden er zijn.

Praktische informatie

Play-In
The Wall, Hertogswetering 173, 3543 AS Utrecht 030-2099920

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. Dat ziet er goed uit en wat een boel mogelijkheden. Leuke bijkomstigheid is dat het me heel gezond lijkt: de kinderen moeten flink bewegen.

 2. Ziet er top uit! Wat me wel opvalt is dat er weinig volk is. Ben ook wel al eens in zo’n hal geweest met mijn jongens en dat zat toen overdreven vol. Misschien met heel het corona gedoe nu?

 3. Wat leuk, ik ben nog nooit hier geweest maar bezoek regelmatig een indoor speelhal met mijn oppaskinderen. Echt een dagje genieten!

 4. Oooh wauw wat ziet dit er allemaal speels en avontuurlijk uit! Ik vind het allemaal heel kleurrijk leuk.

 5. zegt:

  oh dat ziet er gaaf uit voor krijsparadijs zoals ik dat altijd noem 😀 al dit doorgeven aan mijn neefje die heeft een zoontje en die wonen er niet zo heel ver vanaf 😉

 6. Felice Veenman zegt:

  hetziet er alemaal helemaal top uit, maar als moeder word ik in zo´n gelegenheid erg moe van het eindeloos binnen moeten zitten in de herrie

 7. Dit zal mijn oudste echt fantastisch vinden!

 8. zegt:

  Zo, dat is even een ‘schreeuwpaleis’ to the max! En dat bedoel ik eigenlijk positief. Mijn dochtertje is dol op dit soort uitjes en dit ziet er wel even heel erg verzorgd en uitgebreid uit. Voor ons is het wel een stukje rijden. Aan de andere kant ben ik daar ook weleens naar de (mega) Intertoys geweest, dus dan kan ik het best nog een keertje doen 🙂

 9. Super leuk dit! Wil dat ook wel eens doen. Laatste ben ik gaan boulderen, dat was ook super leuk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept