Starboard Boats- een privé boottocht door Amsterdam

Starboard Boats- een privé boottocht door Amsterdam

Amsterdam per boot! In privé setting door de grachten van Amsterdam varen. Starboard Boats Amsterdam maakt dit mogelijk. Samen met familie of vrienden ( op ander halve meter) genieten van al het moois van Amsterdam!

Amsterdam by boat

Amsterdam, mijn stad! Dol ben ik op Amsterdam. Ik heb hier lang gewoond en kom er graag terug, al gebeurd dit tegenwoordig veel te weinig. Van de week was ik dan eindelijk weer eens in het centrum van Amsterdam. En niet zo maar. We bezochten de stad met een boot. Samen met mijn gezin, ouders en twee vrienden voeren we in een prive rondvaart in Amsterdam, in een elektrische boot door de grachten.

https://www.instagram.com/p/CEykmu4D-Xz/

Starboard boats

Wat is Starboard Boats? Wanneer je graag eens een canal cruise wil beleven, maar dan wel op een luxe boot, dan zit je goed bij Starboard boats. Een tocht op het water kan voor een speciale gelegenheid zijn, maar ook net zo goed een gezellige dag met familie of vrienden. De combinatie van de magische Amsterdamse grachten en het streven naar perfectie zal gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring. Een boottocht door de grachten van Amsterdam, op een elektrische en dus stille boot, met de luxe van een bar aan boord! En doet Starboard Boats normaal alleen privé boottochten, recent zijn ze ook begonnen met een Amsterdam party boat met maximaal 12 personen.

Onze ervaring met Starboard Boats

Samen met mijn gezin, ouders en de buren van mijn ouders hadden we een privé boottocht door de Amsterdamse grachten. In de huidige tijd prima te doen om afstand te houden van elkaar en ook de schipper en de host van het schip hielden hier keurig rekening mee. Onze privé boottocht stond gepland om 11.15 en aangekomen op de Herengracht in Amsterdam zagen we de boot ‘De Manke Monnik’ al liggen. Het is een mooie ruime elektrische boot, met heerlijke zachte zitplekken, waarbij je zowel overdekt en buiten kan zitten. Aan boord is een toilet en met een drankje in de handen kon onze boottocht beginnen. De schipper vroeg ons of we voorkeur hadden en of er speciale plekken aan het water waren wat we graag wilden zien, maar wij lieten ons verrassen.

De grachten van Amsterdam

Het was een prachtige ervaring. De uitleg die de schipper en host gaven was fijn, maar ze waren niet te veel aan het woord, waardoor we onze eigen gesprekken konden voeren. We konden om ons heen kijken en als we een vraag hadden, hadden zij de antwoorden. Bijzonder was het om onder de bruggen door te varen, langs de vele woonboten en bij Artis langs. Hier zagen we giraffen, zebra’s en olifanten allemaal vanaf het achterdek van de boot. De boottocht duurde anderhalf uur en voor we het door hadden was de tijd om en stonden we weer aan wal.

Starboard Boats- een privé boottocht door Amsterdam
Starboard Boats- een privé boottocht door Amsterdam
Starboard Boats- een privé boottocht door Amsterdam

Starboard Boats in het kort

 • Je vindt Starboard Boats aan de Herengracht 564 in Amsterdam
 • De boot is elektrisch, hierdoor is deze super stil, heeft verwarmde kussens en is super comfortabel
 • Een privé boottocht duurt 1,5 uur
 • Aan boord is er een toilet ( alleen voor de kleine boodschap)
 • Er is WIFI aan boord
 • Er is en verscheidenheid aan drankjes aan boord en op verzoek kan er eten worden verstrekt, daarnaast kunnen alle voorzieningen worden aangepast aan de behoeften van de groep.
 • De boot is overdekt met een open achterdek.
 • Om op de boot te komen moet je twee treden af en op de boot kan je goed lopen en staan.
 • Je kan kiezen voor een privé setting, maar ook is het mogelijk om een party boat te huren.
Starboard Boats- een privé boottocht door Amsterdam

Starboard boats, een aanrader

We hebben genoten, de ander half uur op het water was zo voorbij. De boottocht was zo goed geregeld, we zaten prima op de zachte kussens en ook toen het even begin te spetteren, zaten we droog en warm. De schipper en de host waren vriendelijke en professioneel. Om zo samen – in privé setting- te kunnen varen was fantastisch. En is echt een aanrader. Trouwens ook voor Amsterdammers zelf. Ik dacht dat ik al veel wel wist over de grachten en de huizen hierom heen, maar ik heb nog heel wat bij geleerd op deze dag. Kijk voor alle informatie, mogelijkheden en prijzen op de site van Starboard Boats Amsterdam.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. Lijkt me een heel fijne manier om door Amsterdam te varen! Bedankt voor de tip!!

 2. Felice Veenman zegt:

  o dat klinkt inderdaad superleuk! Een vriend van mij, die in Amsterdam woont had lang een bootje, was voor het boodschappen doen handiger dan de fiets…

 3. Caroline zegt:

  Geweldig lijkt me dat. Een prive tour op het water door de grachtengordel van Amsterdam. Dat ga ik onthouden voor een volgend bezoekje aan mijn favoriete stad.

 4. Jouvence zegt:

  Ziet er gezellig en allemaal goed verzorgd uit op de boottocht! Leuk zo’n privé tour over de grachten van Amsterdam.

 5. zegt:

  Wat fijn dat je zelf kan aangeven waar je langs wilt varen

 6. Wat een fijne luxe zo’n hele boot voor jezelf! Het ziet er werkelijk heel leuk uit!

 7. zegt:

  oh dit vind ik dus fantastisch he 😀 en dat je zelf alles kunt aangeven 😀 heel leuk lodi

 8. Wat een fijne boottocht lijkt me dit ! Een groot voordeel dat er een toilet aan boord is voor mensen met een zwakke blaas zoals ik.

 9. Dit is geleden van toen ik kind was, misschien snel nog is overdoen! Pure nostalgie! x

 10. Dit lijkt mij leuk om ook eens te doen. Het klinkt als een toffe ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept