LEGO flagship store
Speelgoed

De allereerste Nederlandse LEGO Store geopend in Amsterdam

Afgelopen vrijdag is de allereerste Nederlandse LEGO Flagship Store geopend in Amsterdam en zaterdagochtend vroeg mochten wij hier een kijkje komen nemen. Ben jij in de buurt van de Kalverstraat? Ga dan zeker even langs bij deze winkel.

Grote LEGO fans in huis

Ik heb twee hele grote LEGO fans in huis. Ze hebben een kamer vol met deze bouwstenen. Toen ze jonger waren, waren ze lid van het gratis LEGO Life magazine, nu krijgen ze deze niet meer, maar hebben ze de LEGO Life App op hun telefoon. Hier delen ze foto’s, doen challenges en vinden foto’s van anderen leuk. Dus toen ik vertelde dat we naar de allereerste Nederlandse LEGO Flagship Store gingen in Amsterdam zouden gaan, waren ze super enthousiast.

Een nieuwe LEGO winkel

Sinds kort is er in Utrecht een LEGO Brand Retail Store (LBRS) en sinds 29 november is er een LEGO Flagship Store in Amsterdam. Deze LEGO Store in Amsterdam heeft twee verdiepingen en heeft bouwwerken die gebaseerd zijn op Nederland. In de etalage staat een 3,5 meter hoge windmolen. De molen is één van de grootste modellen in de etalage en gemaakt met in totaal 885.757 LEGO stenen. Het bouwwerk is 3,25 meter hoog, weegt zo’n 1.820 kilogram en kostte 3.140 uur om te ontwerpen en bouwen. Ook is er een Mozaïek Maker hier kan je jouw foto na bouwen als portret van LEGO.

LEGO Store
LEGO Store
LEGO Store
LEGO flagship store
LEGO store

De LEGO Flagship Store

In alle vroegte gingen we naar Amsterdam. We mochten voor dat de winkel open ging, hier al een paar uur doorbrengen. Wanneer je de winkel binnen komt, sta je meteen vol bewondering om je heen te kijken. Je weet echt niet wat je ziet. Maar naast dat je je ogen uit kan kijken naar alle bouwwerken, speciaal gericht op Nederland en Amsterdam, kan je in deze winkel ook gewoon LEGO kopen. Je kan je eigen LEGO Minifiguur bouwen in de LEGO Minifigure Factory. En kan LEGO poppetje maken en dan echt uit alles, maar dan ook alles kiezen om je poppetje helemaal naar jouw zin te maken. Je kan LEGO scheppen in bakken en ook hier weer uit alles kiezen. De keuze aan LEGO is super groot. Mijn kinderen zagen echt blokjes en LEGO wat ze nog nooit hadden gezien en dat zegt wel wat.

LEGO Store

Nog meer extra’s

Omdat de LEGO Store nu zijn deuren heeft geopend krijg je exclusieve verzamelstukken in de Store in amsterdam. Van 3 t/m 5 december is de I ♥ AMS BrickHeadz verkrijgbaar bij besteding van minimaal €75. En een exclusieve LEGO Winkelset bij uitgave van € 125,00 of meer.

LEGOStore

Je vind de LEGO Flagship store op de Kalverstraat 57 in Amsterdam.

Openingstijden:

 • Monday 11.00am – 8.00pm
 • Tuesday 10.00am – 8.00pm
 • Wednesday 10.00am – 8.00pm
 • Thursday 10.00am – 9.00pm
 • Friday 10.00am – 8.00pm
 • Saturday 10.00am – 8.00pm
 • Sunday 11.30am – 6.30pm

Als je in de buurt ben, zou je echt even een kijkje moeten nemen, het is zo fantastisch.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

15 thoughts on “De allereerste Nederlandse LEGO Store geopend in Amsterdam”

 1. Ik vind het zo knap wat ze allemaal kunnen bouwen met die kleine blokjes. Zeker met kinderen geloof ik dat dit een leuk uitje is, maar ik denk voor volwassenen ook wel! 😉

 2. Oh dat ziet er super leuk uit! De meisjes waren vroeg verzot op Lego Friends en nu kocht ik het eerste Lego pakket voor ons zoontje. Hij speelt graag in de bouwhoek in school dus ik denk dat hij het ook wel leuk zal vinden.

 3. Zal de stories al voorbij komen op insta! Ziet er echt heel tof uit!

  Hier hebben we uiteraard lego in huis haha, tis maar goed dat het niet in de buurt is, anders zaten we hier elke dag in de Lego store denk ik zo 😉

 4. Oh zo leuk!
  Ik ben 35, maar nog steeds lego-fan. Nu ben ik er niet uit of er binnen zou moeten gaan of niet als ik eens in Amsterdam ben. Natuurlijk wil ik dat, maar de kans bestaat dat ik dan niets anders meer van Amsterdam zie. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.