Bloeddonor gezocht: De Sint is op zoek naar jou

bloeddonor

Maandag was ik bij de bloedbank voor een kennismakingsgesprek. Er werd bloed afgenomen om te kijken of ik bloeddonor kan worden. Pas geleden besloot ik me weer op te geven. Maar er zijn nog veel meer donoren nodig.

Al eerder bloeddonor geweest

Jaren geleden was ik bloeddonor, maar op de een of andere manier, ben ik hier mee gestopt. Tot ik in juni een oproep zag bij het RTL 4 journaal. Hier werd verteld dat er een tekort was aan bloeddonoren. Ik besloot me toen meteen op te geven en van de week kon ik naar de afname locatie komen. Deze keer werd er alleen maar bloed afgenomen om te checken of alles goed is. Is dit het geval, dan volgt de oproep vanzelf.

Er zelf ook iets voor doen

Nu ik me weer aangemeld heb, vind ik het eigenlijk ook alleen maar logisch dat ik weer bloeddonor ben. Ik hoop ook dat mocht ik ooit bloed nodig hebben, dat dit ook voor mij voorradig is. Dan mag ik hier dus zelf ook wel iets voor doen. En waarom zouden we in deze Sinterklaas periode niet eens iets anders cadeau geven en masaal bloeddonor worden.

Sinterklaas is op zoek naar een bloeddonor

Sinterklaas heeft erg veel verlanglijstjes in het grote boek staan. Echter kan hij veel mensen en kinderen niet geven wat zij het liefst zouden willen en het hardst nodig hebben: nieuw bloed. Er is vast wel iemand voor wie jij door het vuur zou gaan, iemand voor wie je zonder enige twijfel bloed zou geven. Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat er altijd voldoende bloedproducten op voorraad zijn, om ziekenhuizen mee te bevoorraden en geneesmiddelen mee te maken. Ook jij bent heel hard nodig als bloeddonor! Want bloed is leven en goed te geven.

Een video boodschap van de sint

En dus komt de sint met een video boodschap voor jou. Kijk je mee:

Ben jij al bloeddonor en wil jij ook zo een boodschap maken. Zeker doen, want hoe meer donors, hoe beter! Nog geen donor? Geef een ander een cadeau en meld je aan als donor!

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  Ik ben geen donor, omdat dat helaas niet mag. Ik heb zelf een transfusie gehad en dan mag je de rest van je leven niet meer doneren. Ik weet wél hoe belangrijk het is, dus ik bedank graag iedereen die doneert, zoals jij!

  1. zegt:

   Dat wist ik niet Naomi. En wat lief, al die tijd deed ik het niet, maar denk nu; ‘waarom eigenlijk niet?’

 2. Helaas mag ik niet doneren, heb er al een aantal keer naar gekeken. Maar vanwege mijn astma en mijn antidepressiva zit het er helaas niet in. Had het namelijk wel graag gedaan en vind het ook mooi dat je hier een artikel over schrijft.

  1. zegt:

   dank je wel Ilona, ik ben ook blij dat ik nu weer heb besloten om bloed te geven. Voor mij is het een kleine moeite en wist dus ook niet dat niet iedereen zo maar kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept