ideale tuinset
Tuin

De ideale tuinset, koop hem nu en heb er straks plezier van

Het is herfst, hoor ik je denken, wat nu ideale tuinset. Maar juist nu kan je er naar op zoek gaan. Wacht niet tot de zomer. Nu koop je ze met korting en dan staat het klaar in je tuin, mocht de lente beginnen.

Een trampoline in de tuin

In september kocht ik een trampoline. Het weer werd al slechter, maar dit betekent niet dat mijn kinderen er niet meer op springen. Praktisch elke middag staat mijn jongste zoon wel even een half uurtje te springen op de trampoline. Dikke sokken en winterjas aan. Hij vind dit heerlijk. En springt zo even al zijn energie er uit.

Nu kopen is goedkoper

Je zal nu waarschijnlijk helemaal niet nadenken over een ideale tuinset, maar mocht je deze nodig hebben, dan is het helemaal niet verkeerd om nu al te kijken en te kopen. Het voordeel van nu kopen is, dat tuinsets nu goedkoper zijn dan van de zomer en je hebt hem meteen klaar staan voor als de lente zijn intreden doet.

De ideale tuinset

Wat is voor jou de ideale tuinset? Voor mij is dat absoluut een loungeset. Wij hebben niet een hele grote tuin, maar hebben twee plekken gecreëerd waar we kunnen zitten. Een hoge tafel met stoelen, waar we aan kunnen eten en werken. En een loungeset. Deze loungeset is favoriet bij ons alle vier. Het is zo heerlijk ontspannen om op zonnige dag comfortabele te kunnen zitten. Met een loungeset creëer je echt een plek om te relaxen in de tuin.

Verschillende maten voor veel of weinig ruimte

Kijk jij naar de ideale tuinset voor jouw tuin. Heb je een kleine tuin of terras? Of heb je juist meer ruimte in de tuin? Heb je minder ruimte tot je beschikking? Geen probleem! Kies dan uit een van de loungesets die bestaan uit lossen banken of stoelen, hiermee kan je een huiskamersetting in jouw tuin creëeren. Doordat deze set bestaat uit losse onderdelen kun je ook makkelijk schuiven en andere indelingen creëren. Heb je juist wel veel ruimte? Kijk dan eens voor een hoek loungeset of een lounge dining set. Een lounge dining set is een tuinmeubel set waarin je zowel kunt loungen als comfortabel kunt eten. Oftewel; het is een loungeset met een hoge tuintafel en een comfortabele hoge bank met een fijne zit. Barbecue aan én gaan.

Je ideale tuinset buiten laten staan

Als je op zoek bent naar je ideale tuinset, hou dan ook rekening met het materiaal. Je kan een keuze maken uit een kunststof en aluminium loungesets. Het grote voordeel van een aluminium tuin loungeset is de duurzaamheid. Aluminium is licht van gewicht en bestand tegen elk weertype. Daarnaast is het voordeel van een kunststof loungesets weer dat de kleuren en vormen kunnen variëren.

Hoe bewaar je je ideale tuinset?

De kussens van de loungeset kan je in de schuur bewaren, maar let dan wel op dat er vochtplekken op kunnen komen. Je kan dan kiezen voor een opbergtas dan weet je zeker dat ze schoon blijven. Voor de loungeset zelf, hebben wij hoezen die we nu over de stoel, bank en tafel trekken. De loungeset blijft hierdoor schoon en gaat jaren mee.

ideale tuinset

Wat heb jij aan tuinmeubels in je tuin staan?

foto’s lodiblogt/beeldbank/ discaimer

Meer artikelen:

12 thoughts on “De ideale tuinset, koop hem nu en heb er straks plezier van”

  1. Goed idee. Ik zou er nu helemaal niet aan denken om tuinmeubels te kopen, maar het is inderdaad lekker goedkoop nu. En wat een schattige foto van de mini-jongens;).

  2. ja dat nu kopen is goedkoper doe ik niet meer aan mee haha, heb dat al een paar keer gehad en als het dan zomer werd zag ik weer wat anders leuks en kocht dat dan ook

  3. Je hebt wel echt een punt, want we zoeken nog een tuinset voor ons vakantiehuisje, maar ik zou niet weten waar we dat nu moeten opslaan want thuis hebben we er geen ruimte voor en bij het vakantiehuisje zou het dan buiten moeten staan en dat lijkt me het oog op de winter niet echt een strak plan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.