De ideale tuinset, koop hem nu en heb er straks plezier van

wat is de ideale tuinset voor jouw tuin?

Het is herfst, waarom zou je dan gaan nadenken over de ideale tuinset voor in jouw tuin. Toch is het nu het moment om op zoek te gaan naar tuinmeubels, stoelen, tafels of die ene loungeset. Juist nu. Wacht niet tot de zomer, want dan ben je te laat. Nu koop je ze met korting en dan staat het klaar in je tuin, mocht de lente beginnen.

Nu tuinmeubelen kopen is goedkoper

Je zal nu waarschijnlijk helemaal niet nadenken over een ideale tuinset, maar mocht je deze nodig hebben, dan is het helemaal niet verkeerd om nu al te kijken en te kopen. Het voordeel van nu kopen is, dat tuinsets nu goedkoper zijn dan van de zomer en je hebt hem meteen klaar staan voor als de lente zijn intreden doet.

De ideale tuinset

Wat is voor jou de ideale tuinset? Voor velen is dat absoluut een loungeset. Ook al je geen grote tuin hebt kan je in jouw tuin een loungeset kwijt. Meet van et voren goed de maten op kies jouw ideale tuinset uit. Kies jij voor een loungeset, met vrolijke kussens? Of kies je liever een tafel met stoelen waar je aan kan zitten werken, eten en relaxen?

Verschillende maten voor veel of weinig ruimte

Kijk jij naar de ideale tuinset voor jouw tuin. Heb je een kleine tuin of terras? Of heb je juist meer ruimte in de tuin? Heb je minder ruimte tot je beschikking? Geen probleem! Kies dan uit een van de loungesets die bestaan uit lossen banken of stoelen, hiermee kan je een huiskamersetting in jouw tuin creëeren. Doordat deze set bestaat uit losse onderdelen kun je ook makkelijk schuiven en andere indelingen creëren. Heb je juist wel veel ruimte? Kijk dan eens voor een hoek loungeset of een lounge dining set. Een lounge dining set is een tuinmeubel set waarin je zowel kunt loungen als comfortabel kunt eten. Oftewel; het is een loungeset met een hoge tuintafel en een comfortabele hoge bank met een fijne zit. Barbecue aan én gaan.

Kan ik alles buiten laten staan

Als je op zoek bent naar je ideale tuinset, hou dan ook rekening met het materiaal. Je kan een keuze maken uit een kunststof en aluminium loungesets. Het grote voordeel van een aluminium tuin loungeset is de duurzaamheid. Aluminium is licht van gewicht en bestand tegen elk weertype. Daarnaast is het voordeel van een kunststof loungesets weer dat de kleuren en vormen kunnen variëren.

Hoe kan ik alles mooi houden

De kussens van de loungeset kan je in de schuur bewaren, maar let dan wel op dat er vochtplekken op kunnen komen. Je kan dan kiezen voor een opbergtas dan weet je zeker dat ze schoon blijven. Voor de loungeset zelf, kan je hoezen kopen voor over de stoel, bank en tafel te rekken. De loungeset blijft hierdoor schoon en gaat jaren mee.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto beeldbank

Disclaimer lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

12 reacties

 1. zegt:

  Goed idee. Ik zou er nu helemaal niet aan denken om tuinmeubels te kopen, maar het is inderdaad lekker goedkoop nu. En wat een schattige foto van de mini-jongens;).

  1. zegt:

   Wat lief he! Ze zijn hier nog zo klein en nog steeds is de bank hun favoriete plek buiten.

 2. zegt:

  ja dat nu kopen is goedkoper doe ik niet meer aan mee haha, heb dat al een paar keer gehad en als het dan zomer werd zag ik weer wat anders leuks en kocht dat dan ook

  1. zegt:

   haha nee dan is goedkoop, duurkoop.

 3. Monique zegt:

  Ja, goed idee zeg! Wij hebben een loungeset in de tuin staan, maar ik wil ook nog een keer een eettafel met stoelen zodat we ook wat fijner kunnen eten buiten.

  1. zegt:

   Dat hebben wij ook en dat is ideaal om aan te werken en te eten en zo creëren we ook meer gezellige plekjes in de tuin.

 4. Felice Veenman zegt:

  heerlijk nu een lounge set kopen, dan heb je de hele winter gratis voorpret!

  1. zegt:

   Mijn ouders waren nog op zoek naar een det. Deze lijkt me geweldig voor hun tuin. Ik zou ook een trampoline willen.

 5. zegt:

  Wel een handige tip om hem nu te kopen in plaats van in de lente of de zomer. Wij hebben afgelopen zomer net een tuinset aangeschaft (loungeset).

 6. zegt:

  Je hebt wel echt een punt, want we zoeken nog een tuinset voor ons vakantiehuisje, maar ik zou niet weten waar we dat nu moeten opslaan want thuis hebben we er geen ruimte voor en bij het vakantiehuisje zou het dan buiten moeten staan en dat lijkt me het oog op de winter niet echt een strak plan.

 7. Wij hebben vorig jaar ook rond deze periode al onze tuinmeubelen gekocht. Inderdaad de beste periode! Want wij hadden een korting van 75 procent!

 8. zegt:

  Dat is inderdaad wel heel erg handig en het zal vast ook heel wat euro’s schelen! Thanks voor de tip 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept