Dit zijn de speelgoedtrends van 2019

Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Over twee dagen is het Sinterklaas en de inkopen zullen nu wel binnen zijn, maar toch nog snel een tip nodig voor de feestdagen of een verjaardag in december? Dit zijn de speelgoedtrends van 2019. En die zullen in 2020 toch ook nog wel hot zijn?

Speelgoedtrends 2019

Nog nooit heb ik zoveel over speelgoed geschreven op mijn blog, als dit jaar. Dat kwam onder anderen door mijn aanwezigheid bij de influencersdag- en verkiezing speelgoed van het jaar. Ook hebben we veel speelgoed en gezelschapsspellen mogen reviewen de laatste tijd. Leuk dus om nu ook even de speelgoedtrends 2019 op een rij te zetten om het compleet te maken.

Persbericht van speelgoedinfo.nl

Deze speelgoedtrends van 2019 ontving ik van Speelgoedinfo.nl. Dit is een site waar je alles kan vinden over speelgoed. Onder anderen over koopwijzer, leeftijd en weetjes voor bijvoorbeeld een spreekbeurt.

LEGO en Playmobil blijven speelgoedtrends

Wat zijn de speelgoedtrends van 2019 ( waar je natuurlijk ook in 2020 nog prima mee voor de dag kan komen)? Nog steeds doet L.O.L het ontzettend goed bij de jonge dames. Dat is wel echt een trend dit jaar. Maar ook Lego en Playmobil, zijn nog steeds ontzettend populair, ook bij mijn kinderen. Zo gingen we van de week nog naar de allereerste Nederlandse LEGO Store in Amsterdam. Niet vreemd ook dat Lego Hidden Site De Newbury Spookschool de verkiezing Speelgoed van het jaar won in de categorie 8-9 jaar.

speelgoedtrends 2019

De opkomst van de spellen

Wij spelen heel veel gezelschapspellen en juist bij deze spellen is een toename van verkoop. Bij de speelgoedtrends vind je dan ook de klassiekers, maar ook nieuwe spellen als de Escape Rooms; jong volwassenen zijn er juist in geïnteresseerd wellicht omdat ze uitgekeken raken op het scherm. Opmerkelijk ook is de stijgende belangstelling voor puzzels, bijvoorbeeld die van Jan van Haasteren.

speelgoedtrends 2019

Andere speelgoedtrends

Speelgoedtrends voor de jongste blijven Vtech en Little Dutch. Maar andere speelgoedtrends zijn: Baby Born, Nerf, Rubik’s Cube, Hatchimals, Paw Control, Pokémon, RC- auto’s, Gravitrax

Onder de spellen zijn de speelgoedtrends: Rummikub, Dr. Bibber, Stratego, Ticket to Ride, Monopoly, Shit Happens

Tips bij het kopen van speelgoed

Leuk al die speelgoedtrends, maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van speelgoed?

 • Kies niet voor te moeilijk speelgoed. Op de verpakking van veel speelgoed staat een leeftijdsindicatie
 • Kijk goed naar degene voor wie je speelgoed koopt. Het is veel leuker om een cadeautje te geven waar de ontvanger heel blij mee zal zijn. Bedenk je dat als je het zelf leuk vond om met poppen te spelen, dat niet wil zeggen dat iedereen dat leuk vindt
 • Van praten met elkaar kan je veel leren. Je hoort waar een ander veel plezier aan beleeft en zo kom je aan ideeën
 • Lees informatie over goed speelgoed op speelgoedinfo.nl. De stichting geeft voorlichting over speelgoed en heeft een speelgoedkoophulp gemaakt. Daarin is gemakkelijk te zien welk speelgoed geschikt is voor welke leeftijd. Voor degenen die meer achtergrondinformatie willen, is de brochure “De speelgoedregels” geschikt. Alles is te vinden op de site

Reviews speelgoed

Hier vind je de reviews van speelgoed die we deze periode hebben gedaan:

foto’s lodiblogt (verkiezing speelgoed van het jaar)

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. Ik vind het leuk dat lego en playmobil de tand des tijds en tijdsgeest zo goed doorstaan. Dat blijft ook leuk speelgoed vind ik.

 2. zegt:

  ik ben hier echt helemaal uit he, maar lego blijft altijd leuk

 3. zegt:

  Ik vind de Escape Room spellen helemaal geweldig. Zowel ‘in het echt’ als het bordpel.

 4. Ja lego dat is ook tijdloos speelgoed he en het wordt steeds beter en beter 🙂

 5. Dee zegt:

  Ik weet wat mijn dochter leuk vindt en zo vertrouw ik op de juiste kadootjes;)

 6. Frederique zegt:

  Mijn kinderen zouden die escape room spellen denk ik wel erg leuk vinden.

 7. zegt:

  Oeeh Lego blijft toch een favorietje hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept