Spiralz!- Ontzettend leuk voor kinderen om te tekenen

Spiralz tekenen met voorbeelden.

Spiralz! zijn gebaseerd op het spirograafspel voor kinderen. Deze kreeg je onlangs bij een actie van een supermarkt. Naast de spiralz! waren er speciale ringen en een boek te krijgen wanneer je een bepaald bedrag aan boodschappen deed. Wat kan je er allemaal mee?

Spiraalmonsters

Iedere Spiral is anders en heeft een eigen karakter. Dat zie je ook terug in hun tekenstijl. Sommige Spiralz zijn heel netjes en maken prachtige sierlijke tekeningen. Andere Spiralz zijn een stuk ruiger en maken stoere cirkels en opvallende kringen. Je kunt de Spiralz niet gebruiken zonder de speciale ring. Maar er zijn meer extra’s! In iedere flowpack zitten stickers waarmee je je tekening omtovert tot super vette spiralmonsters.

Meerdere vormen

In het boek staan heel duidelijk uitgelegd welke ring je moet gebruiken, om welk figuur te maken en doordat er binnen elk spiral meerdere ‘oogjes’ zitten om je potloodpunt in te doen, kan je met een spiral verschillende vormen maken. Ook wanneer je de stickers uit het flowpack hebt gebruikt kan je dus nog ontzettende mooie vormen maken.

Wanneer je het eenmaal door hebt

In eerste instantie moesten we even goed kijken wat we precies moesten doen om deze vormen te krijgen en hoe het allemaal werkte. Toen we het doorhadden en de jongens enthousiast werden, wilde ik het natuurlijk ook proberen. Best lastig nog hoor! De jongens draaien hun handen er niet voor om. Ze zijn al heuze pro’s!

spiralz
spiralz4

Te koop

Omdat ik benieuwd was of deze spiralz ook te koop zijn, ben ik gaan rondkijken op internet en kwam deze spiral designer tekenset tegen.  Mocht je nog eens een leuk, creatief cadeau zoeken dan zijn de spiralen echt een aanrader want naast mooie tekeningen, kunnen kinderen ook echt hun creativiteit hier in kwijt.

Lees ook: Tekenen en schilderen, wat heb je nodig

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Ik vond spirograaf vroeger echt geweldig! Kon er uren mee spelen. Leuk dat ze nog steeds zoiets hebben.

  1. zegt:

   Grappig he! k ken het niet van vroeger, maar ben nu enthousiast aan het mee ’tekenen’ met de jongens.

 2. Oh daar zou een klein dametje hier in huis blij mee zijn ☺

  1. zegt:

   het is echt super om mee te tekenen en ontdekken.

 3. zegt:

  Dit heb ik dus vroeger onwijs veeel gedaan! Vond het zo heerlijk om te tekenen

  1. zegt:

   Het is echt fantastisch, de jongens zijn er ook helemaal weg van.

 4. Ik vond dit als kind altijd zo geweldig! Alleen al daarom heb ik het ook voor mijn kinderen gekocht toen ze nog kleiner waren. Je kunt er echt hele mooie dingen mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept