De oplossing voor rondslingerende LEGO® blokjes

lego blokjes

Er is hier in huis, ontzettend veel LEGO®. En dit geeft nog  al eens wat rommel en ergernissen. Zowel bij de jongens, wanneer ze een blokje kwijt zijn en bij mij wanneer ik ’s avonds laat weer eens op een blokje stap. Op een gegeven moment kochten we -via marktplaats- een heel box vol met LEGO®blokjes en toen was de maat vol. Ik zocht een oplossing voor de rondslingerende LEGO® blokjes en was vooral opzoek naar een goed en functioneel opbergsysteem.

Een bouwtafel voor LEGO® op de kamers.

De man maakte voor beide jongens een LEGO® tafel. Deze staan in hun slaapkamers en ze kunnen hier naar hartenlust bouwen, spelen en fantaseren. Het voordeel van de tafel is, dat ze alles kunnen laten staan en ik mijn been er niet over kan breken.

lego blokjes opruimen

De oplossing zat hem in een opbergsysteem

Voorheen probeerde ik de LEGO® blokjes in oude ijsbakjes te stoppen, echter deze waren al snel veel te klein. Het moest groter en handiger, dat wist ik wel. Het heeft nog een tijd geduurd voor ik eindelijk de oplossing voor mijn probleem vond, maar toen ineens liepen we er zo tegen aan. Een opberg trolley

Lees ook: Tips voor een opgeruimd huis.

Een opberg trolley

We liepen door de Kwantum en ineens zag ik ze staan; de opberg trolley’s. Je hebt ze een verschillende kleuren en hoogtes. Deze was geloof ik voor in de keuken of badkamer, maar zeg nou zelf. Ideaal voor de LEGO® blokjes toch? De trolley staat ( de naam zegt het al) op wieltjes, hierdoor kunnen de jongens de trolley overal neerzetten waar ze bouwen. De bakken kunnen eruit, dus wanneer ze met een kleur bezig zijn, pakken ze deze bak er even helemaal uit.

De oplossing voor rondslingerende LEGO® blokjes

Het was even zoeken, zowel naar de oplossing als voordat alle kleuren in de goede bakken zat, maar het is een ideale oplossing. De kamer is opgeruimd en ligt geen Lego® meer op de grond en ik sta ’s avonds in het donker tenminste niet meer op blokjes.

Zelf op zoek naar LEGO: Kijk hier voor producten

Foto’s lodiblogt

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. Goede oplossing voor een veelvoorkomend probleem! Op een legoblokje stappen is echt enorm pijnlijk.

  1. Echt he! En kleine moeite om het nu even op te ruimen in zulke leuke bakken.

   1. Werken de bakken nog steeds goed Lodi? Ik ben wel benieuwd. Sommige dingen bewijzen zichzelf in de praktijk.

 2. zegt:

  Handig zeg. Ik verzamel alle blokjes nog in een play and go opbergzak. Maar wil als de jongens groter zijn naar een trofast systeem van de ikea. Lijkt er wel wat op.

  1. Ze krijgen op een gegeven moment zoveel Lego, dan is een goede opbergplek echt nodig.

 3. Er vooral zorgen dat je er met je blote voeten niet op trapt! Mijn god dat doet pijn…

  1. haha nou zeker weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept