Tips voor een opgeruimd huis
Interieur

Tips voor een opgeruimd huis

Het nieuwe jaar is begonnen en misschien voelt dat dit jaar wel extra als een nieuw begin. Hopelijk kunnen we snel weer meer en weer ons normale leven oppakken. Bij een nieuw jaar hoort voor velen ook een opgeruimd huis. Ik geef je wat tips.

Het nieuwe jaar is begonnen

Momenteel zitten we nog steeds in een lockdown en hoe raar begint ook dit jaar weer? Nu we zoveel thuis zitten, valt het jou misschien ook op dat je misschien je huis wel een beetje zat bent. Tenslotte zitten we al sinds maart thuis. Wat kan helpen is dan zorgen voor een opgeruimd huis en laat deze eerste week van januari dan het begin van een opgeruimd jaar zijn. Je huis ruimt niet alleen op, jij komt spullen tegen waarvan je niet eens wist dat je ze nog had.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Een opgeruimd huis, zorgt ook vaak voor een opgeruimd gevoel en een opgeruimd hoofd. Want voelt het bij jou ook niet goed als je huis netjes is, je alles weer kan vinden en alles op orde hebt? Maar ook de ruimte die je ineens weer ontdekt in je huis.

Hoe beginnen we

Leuk dat opruimen, maar met de kinderen die thuis onderwijs volgen en een man die thuis werkt, hoe begin je dan. Maak het jezelf niet te moeilijk en begin. Met deze tips moet het zeker lukken om een opgeruimd huis te krijgen.

Maak een stappen plan

Een stappenplan kan je in je hoofd maken of zet het op papier, net wat jij fijn vindt. Maar beginnen aan je huis opruimen begint met een planning maken. En bedenk van te voren ook even of je voor de grote schoonmaak gaat of deze keer alleen eens goed gaat opruimen.

Begin klein

Kleine stappen zijn de beste stappen als het om opruimen gaat. Want een klein succes voelt goed en dan wil je wel verder gaan.

Durf weg te gooien

Neem een vuilniszak mee en kijk eens wat er weg kan, leg het dan niet ergens anders neer, maar probeer ook echt weg te gooien.

Gebruik opberg dozen

Heb jij ruimte onder je bank of bed waar je spullen kan opruimen, denk dan eens aan boxen met wieltjes, hier kan je ontzettend veel spullen in kwijt en als je het nodig hebt pak je het zo tevoorschijn.

Kijk eens in je kledingkast

Wat heb je het hele jaar nog niet aan getrokken? Wat draag geniet of past je niet meer? Kan het weg? Verzamel het dan en geef het weg of breng het naar een kledingbak.

Hulp vinden in boeken

Wist je trouwens dat er heel veel boeken zijn die jou kunnen helpen met het leren opruimen van jouw huis. Lukt het met bovenstaande tips nog niet, neem daar dan eens een kijkje in een van deze boeken. ,

foto pixabay/ affiliate link

5 thoughts on “Tips voor een opgeruimd huis”

  1. hier word het elke dag gedaan maar ik ben wel in de kerstvakantie lekker bezig geweest met een zooi weg te gooien waar we echt niet meer naar om keken dus lekker opgeruimd!

    en de beste wensen nog lodi!!

  2. Grappig hoe dat werkt. Hoe meer ik thuis ben, hoe meer behoefte ik heb aan opruimen. Nu ben ik altijd al opruimerig, maar nu heb ik het liefst álles aan kant. Niets op tafel, enz. Want inderdaad: opgeruimd huis is opgeruimd hoofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.