Voorjaarsvakantie: Op stap met kinderen

voorjaarsvakantie tips te doen met kinderen

Over een maand is het hier alweer vakantie. De voorjaarsvakantie. Wij blijven deze week in Nederland en hoewel de jongens het heerlijk vinden gewoon thuis te blijven en niet veel te doen, vind ik het ook leuk om met ze op stap te gaan. Wat kunnen we allemaal gaan doen?

Thuis tijdens de voorjaarsvakantie

Ik ben nog nooit op wintersport geweest. Wij sparen de vakantie dagen op voor later in het jaar, wanneer we graag willen gaan klimmen. Niet op vakantie gaan in de voorjaarsvakantie betekent dat we gewoon thuis zijn. En dat is helemaal geen probleem. De jongens vinden het heerlijk om thuis te zijn en even niets te moeten. Ze mogen eens wat meer op de Nintendo of tablet en kijken graag een film op tv. Toch hebben we wel van die vaste dingen die we tijdens een vakantie doen.

Lees ook: Waarom we er af en toe even tussenuit zouden moeten gaan.

Een subtropisch zwemparadijs

Elke vakantie gaan we wel een keer naar een subtropisch zwemparadijs. De jongens zijn op een leeftijd dat ik niet meer mee hoef het water in en daar ben ik zelf wel blij mee. Ik ben niet zo een waterrat en door mijn lenzen heb ik altijd erg veel last van het chloor in de binnenbaden. Tegenwoordig laat ik ze hun gang gaan. Ondertussen zit ik in het restaurant werk wat op mijn laptop en drink een kop koffie. Vanuit het restaurant kijk je zo uit op het zwembad zodat ik ze een beetje in de gaten kan houden.

Een pretpark bezoeken in de voorjaarsvakantie

Wat ook wel een beetje bij vakantie vieren hoort is het bezoeken van Pretparken. Een bezoek aan een pretpark is altijd leuk! Zeker wanneer je naar één van de populaire pretparken gaat, bijvoorbeeld de Efteling, Slagharen of misschien wel Walibi. Wij zelf zijn dol op pretparken en proberen elk jaar wel een paar te bezoeken. Wat ik vooral zo leuk vind, ook al ben je vaker geweest, met de groei van de kinderen komen we elke keer in ander attracties terecht. De voorjaarsvakantie is niet voor elke regio gelijk. De kans is groot dat het niet zo druk is, als je naar een pretpark gaat in de regio waar nog geen vakantie is. Sowieso is het helemaal niet erg als het nog wat kouder is. De drukte valt vaak nog mee. Op de site van Pretparken.nl vind je alle informatie over pretparken als openingstijden, adresgegevens en of het druk is.

De bioscoop

Een terugkerend uitje in de vakantie is de bioscoop. We gaan niet altijd hoor. Soms draait er gewoon geen leuke film, maar vaak is er wel een die ze beide leuk vinden en waar ze graag heen willen gaan. Ik reserveer tegenwoordig wel altijd, want ook in de voorjaarsvakantie kan het druk zijn bij de bioscopen.

Een binnenspeeltuin

Waar de jongens ook graag heen gaan is een binnenspeeltuin. Juist omdat je in de voorjaarsvakantie nog niet zeker kan zijn van het weer, zijn binnen uitjes prima. Voor de binnenspeeltuin zelf zijn ze te oud, maar vinden trampoline springen wel heel erg leuk. Er zijn veel binnenspeeltuinen of speciaal hiervoor opgezette trampoline ruimtes waar ze goed kunnen springen. Het is verstandig om, wil je hier heen gaan, even te reserveren. Dit in verband met de hoeveelheid mensen die per uur mogen springen op de matten.

Lees ook: Trampoline springen in een trampoline park, te leuk.

Meer tips met uitjes met kinderen vind je hier.

Heb jij nog leuke tips voor in de voorjaarsvakantie?

Lees ook: Een nachtje weg aan zee of een wellness hotel- tips.

Lees ook: Toerist in eigen land- een dagje weg naar Volendam.

                        

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  Wintersport is aan mij ook niet besteed. Ik vind jouw dagje in het subtropisch zwembad echt fantastisch klinken. Ik zou er ook liever gaan zitten bloggen dan in het chloor springen tussen alle herrieschoppers;). Mocht je toch de wintersport missen: gewoon naar een skihal.

 2. zegt:

  In België hebben we paasvakantie die 2 weken duurt. Meestal maken we dan een kort tripje naar een van onze buurlanden. Vorig jaar zijn we naar Ameland geweest. Echt top! Ik schreef er deze blogpost over: http://www.lookingaround.be/ameland

 3. zegt:

  er is altijd genoeg te doen zeg ik maar 😀 ik heb zelf verder geen tips voor je, hier gaat ieder zijn eigen gangetje meestal

 4. zegt:

  Bij slecht weer kun je ook bij steeds meer musea terecht die op kinderen afgestemde expo’s hebben

 5. In de voorjaars vakantie gingen wij vaak lastminute naar een vakantiepark super goedkoop en ze hebben er alles zwembad, speeltuin, bos noem maar op heerlijk

 6. Aargh, dat meen je niet zeg. Alweer zo snel vakantie? We zijn amper op gang gekomen na de Kerstvakantie. Ik ga gewoon nog even in ontkenning.

 7. zegt:

  Lijken me leuke uitstapjes te zijn.
  Meestal ga ik ėėn dag naar de zoo.

 8. zegt:

  Jeetje alsnog doen jullie best veel! Ik wandel meestal op nieuwe routes als het weer meezit en films kijken, sporten en werken.

  Winter sport is niks voor mij , ik kan niet skiën dus dat is jammer. wij gaan toevallig net na de vakantie op vakantie naar Egypte

 9. zegt:

  Dat zijn toch hele leuke uitjes! Ik was al blij als ik 1 dagje uit ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept