Goede voornemens volhouden? Met deze 10 apps lukt dit

voornemens

Heb jij goede voornemens gemaakt dit jaar en wil je ze nu een keer wel volhouden? Met deze apps ga je ze zeker volhouden en niet alleen tot aan blue monday, maar het hele jaar door.

Goede voornemens volhouden

Mijn laatste artikel van 2019 ging over goede voornemens en hoe je deze vol kan houden. Wel benoemde ik toen al dat de maanden december en januari eigenlijk slecht zijn om te beginnen aan goede voornemens. Deze koude maanden doen ons juist naar warmte en gezelligheid snakken en zijn goede voornemens als gezonder eten en niet meer alcohol drinken best lastig. Ook gaf ik hier aan dat als je begint met goede voornemens dat je dit moet benoemen. Zeg dat je graag wat af wil vallen, stoppen met roken of geen alcohol meer drinkt. Men zal je dit dan ook niet aanbieden wat het voor jou makkelijker maakt.

Lees ook: Goede voornemens volhouden, met deze tips lukt dat.

Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday oftewel deprimaandag. Het is de naam gegeven aan de maandag in januari die gezien wordt als de deprimerenste dag van het jaar. De maandag van de laatste volle week van januari is de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Lees ook: Vakantie ideeën opdoen? Laat je inspireren door deze tips.

Voornemens volhouden

Zelf doe ik wel aan goede voornemens, maar niet op 1 januari, tenminste dit is voor mij niet een dag dat ik hier mee moet beginnen. Wel doe ik sinds 6 januari mee aan de ‘lekker in je vel challenge’ van Vrouw. Geen goed voornemen, want ik ben sinds vorig jaar al koolhydraatarm aan het eten, maar een ideale manier voor mij on nieuwe recepten te leren kennen.

Vrouw- goed in je vel challenge

De lekker in je vel challenge van Vrouw is een samenwerking met de Vlaamse tv-kok Pascale Naessens (50), ze helpt mensen op een besloten Facebook pagina op weg naar een gezonde leefstijl en een goed begin van het nieuwe jaar. Elke week deelt ze een gezond weekmenu, de recepten zijn koolhydraatarm. Daarnaast hebben ze een bijpassend boodschappenlijstje om het nog makkelijker te maken. Ik zelf kijk per week wat ik wil maken. Zo leerde ik in de eerste week een heerlijke lunch maken met feta en groente, maar ook een ontbijtje met fruit en kokosmelk. Ik haal erg goede tips en ideeën qua recepten uit deze groep waar ik af en toe ook gewoon een eigen draai aan geef. Voor mij een ideale manier om mijn goede voornemens vol te houden.

Lees ook: Hier zochten Nederlanders dit jaar het meeste op online.

Deze apps kunnen je helpen bij je goede voornemens

Maar volhouden is vaak lastig en niet alleen op blue monday. Heb je nou ook goede voornemens en wil je deze ook graag volhouden, of je nu op 1 januari bent gestart of een andere datum, met deze apps gaat het zeker lukken:

 • Checky. Een app voor een voornemen die we misschien allemaal wel hebben; Minder op onze telefoon kijken. Checky brengt in kaart hoe vaak je je smartphone gebruikt. En wanneer je die resultaten ineens onder je neus krijgt gedrukt, denk je in het vervolg wel een tweede keer na voordat je naar je telefoon grijpt. (Gratis app).
 • Lifesum. Een app die een calorieën teller, stappenteller en recepten app combineert. (gratis)
 • Coach.me. Een app die je helpt met je goede voornemens, of dit nu meer boeken lezen is of meer bewegen.(gratis)
 • Streaks Workouts. De app bevat allerlei oefeningen die je zonder apparatuur kunt uitvoeren. ( betaalde app)
 • Stopstone, de app die je kan helpen bij het stoppen met roken.(gratis)
 • Go Green. Wil je groener leven? Go Green heeft een stappenplan uitgestippeld met 52 tips die je thuis, in je tuin of op je werk kunt toepassen. (gratis)
 • Mijn eetmeter, een app die ik zelf veel gebruik om bij te houden wat ik eet. Hierdoor heb ik een heel duidelijk beeld van wat ik binnen krijg en hoeveel calorieën alles is. (gratis)
 • Blendle Trending. Een app die stimuleert tot meer lezen. Op Blendle Trending krijg je de artikelen te zien die de moeite waard zijn om te lezen. Je betaalt per artikel dat je wil lezen (nadat je een preview gezien hebt). De app zelf is gratis te downloaden.
 • Mooby. Meer herinneringen vast leggen dat kan met de app van Mooby. De eerste 20 foto’s zijn gratis, daarna betaal je voor de app
 • Waterbalance. een gratis app om bij te houden hoeveel water je drinkt.

Op zoek naar goede waterflessen? Kijk hier voor producten

Lees ook: 6 leuke apps voor kinderen in de kerstvakantie.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Vooral de eerste app lijkt me wel interessant. Misschien toch eens installeren om mijn telefoongebruik in kaart te brengen. Denk dat ’t best confronterend is. Maar ja, aan de andere kant is mijn telefoon ook mijn boodschappenlijstje, enz. Dus dan gaat er al snel een hoop tijd in zitten. Ik houd er van alles op bij.

 2. zegt:

  Wat handig dat al die apps bestaan. Zo is het wel makkelijker vol te houden.

 3. zegt:

  Dat zijn wel heel veel apps die je vertellen wat je moet doen, je zou bijna denken dat mensen zelf geen verstand meer hebben;-).

 4. zegt:

  haha nee ik doe niet aan goede voornemens want dat werkt gewoon niet en denk ook niet dat een app daar ook bij werkt 😉 gevalletje tussen de oren….dat werkt 😀

 5. zegt:

  Ik vind een app om bij te houden wat je eet zodat je ook inzicht krijgt in je koolhydraten en suikers nog wel handig, maar verder zou het mij teveel reden geven om meer online te zijn terwijl ik dat juist wil minderen. Wat die lekker in je vel challenge betreft, ik ben wel lid van die Facebook groep, maar ik zie vooral berichten van anderen die eraan mee doen waar door ik de weekmenu’s niet zie. Enig idee waar ik die kan terugvinden misschien?

  1. zegt:

   Klopt, ik snap niet zo goed, waarom iedereen foto’ van hun eten plaatsen, maar de weekmenu’s vind je in de bestanden, aan de rechterkant van facebook. Hier staan meer recepten, maar ik kijk alleen op week 1, week 2, week 3, hier heeft iemand de recepten allemaal netjes onder elkaar. De lunch met feta en de witlof zijn echt een aanrader!

  2. Alexandra zegt:

   Een heleboel apps om je te helpen, als je ze bijhoudt. Ik gebruik de fitbit app. Heb nog wel de eetmeter ook maar gebruik deze niet. Ik vind het ook niet handig als ik meerdere apps moet bijhouden. Beginnen op een goed moment, staat los van 1 januari.

 6. Victor zegt:

  Ik doe zelden aan goede voornemens. 12jaar geleden voor t laatst en toen ben ik (definitief) gestopt met roken. Als jouw beschreven tools helpen dan is dat helemaal ok, maar ik geloof dat wilskracht de beste tool is:-)

 7. zegt:

  Fijne apps zijn het…

 8. zegt:

  Goede tips! Ik doe niet meer aan voornemens, ik ben van mening dat je deze elke dag van het jaar kan beginnen.
  Ik denk dat goede voornemens ook een kwestie is van wennen en het in je ritme krijgen. Dit duurt vaak een paar maanden en voor die tijd haken veel mensen al af.

 9. Frederique zegt:

  Ik ben vandaag jarig dus niets blauwe maandag 😉 Ik heb weinig apps op mijn mobiel en weinig goede voornemens trouwens ook haha

 10. Leuke app’s ik gebruik eigenlijk alleen mijn stappenteller voor mijn gezondheid en verder niks 🙂

 11. Voor mijn filosofiegroepje lazen we het boek Discipline van Marli Huijer en zij schrijft dat we discipline steeds meer gaan uitbesteden aan apps, en dat dit erg helpend kan zijn!

 12. zegt:

  Ben zelf niet van de goede voornemens. Stel wel doelen voor mezelf maar niet per se op een bepaald moment van het jaar. Handige tools geef je in dit artikel. Wie weet ga ik hier nog gebruik van maken 🙂

 13. zegt:

  Meer lezen lijkt me heel fijn, maar niet als je voor artikelen moet betalen. Dat is toch een beetje een domper. Ik ga proberen om de Purpuz planner effectief te gebruiken, maar de invulling is nog karig.

 14. zegt:

  Ik doe zeker aan voornemens, niet altijd houd ik me eraan. Ach ja als de helft lukt ben ik al tevreden.
  Ik vind twee apps interessant in de lijst coachings app en de eet app. Ik eet vaak wat ik wil dus dan moet ik nu even dimmen. De app zal vast helpen.

 15. Bouchra zegt:

  Ik heb zojuist storytel aangeschaft omdat ik meer boeken wil ‘lezen’. Niet gratis maar wel ontzettend leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept