Waarom blijven we nog steeds een horloge dragen

waarom blijven we nog steeds een horloge dragen

Hoe laat is het? Hoevaak per dag vragen we ons dit niet af? Ondanks dat we allemaal een mobiel bij ons hebben, blijven heel veel mensen een horloge dragen. Waarom is dit en waarom dragen we onze horloge vaak om de linker pols? Omdat ik zelf niet zonder mijn horloge kan, ging ik hier naar opzoek.

Een horloge dragen is zo gek nog niet

Je draagt het graag of niet, een horloge. Je ziet het nog steeds en horloges worden nog steeds veel gekocht. Horlogemerken gaan met hun tijd mee. Een Seiko horloge of een Tommy Hilfiger horloge zijn daar de duidelijke voorbeelden van. Er is zoveel keuze. Een horloge in huis te weinig is en eigenlijk zou je voor meer variatie moeten gaan. Tenslotte is er voor zowel mannen als voor vrouwen heel veel keus in stijlvolle, sportieve en trendy horloges.

Maar waarom een horloge

We hebben praktisch allemaal een mobiel in de buurt, waarom zou je dan nog een horloge dragen? Het grootste voordeel van en horloge om je pols is dat je niet steeds op je smartphone hoeft te kijken. Je kan deze in je tas of kontzak laten zitten, wanneer je wil weten wat de tijd is. Ook ben je socialer als je een horloge draagt. Het is namelijk een stuk makkelijk om even snel op je pols te kijken, hoe laat het is en tegelijkertijd door te praten. Pak jij je telefoon om te kijken hoe laat het is, dan ben je vaak meteen afgeleid door de berichten die je hier ziet staan.

Draag ik mijn klokje nou links of rechts

De meeste mensen dragen hun horloge aan de linker pols. Waarom is dit zo? Je zou jouw klokje aan de niet-dominante hand moeten dragen (dus de hand waarmee je niet schrijft). Nu moet natuurlijk niks! Maar de meeste mensen houden zich wel aan dit gegeven. Zeker omdat het prettiger zit als de horloge niet in de weg zit bij het schrijven. Een horloge heeft nog wel een voorwaarden. Het hoort niet te strak en niet te los te zitten, je wilt hem tenslotte niet kwijt raken, maar ook niet dat deze afknelt om je pols.

Welk uurwerk past bij mij

‘Hoe laat is het?’ Mijn kinderen stellen deze vraag geregeld, waarop ik dan zeg; ‘doe je horloge om.’ Zelf ben ik zo gewend een horloge om te hebben, dat als ik het niet heb, ik constant op mijn pols kijk. Of je nu een chic polshorloge, een sportief horloge of een trendy horloge wil, bij Seiko en Tommy Hilfiger hebben ze keuzes zat. Vaak gaan mensen voor een neutrale kleur, zilver of goud, omdat dit bij de rest van de sieraden past die gedragen worden, maar durf ook eens verder te kijken, doe eens wild en kies voor kleur en afwisseling.

Lees ook: Leren klokkijken op een makkelijke manier.

foto’s beeldbank/ gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept