Londen bezoeken met een beperkt budget

Londen bezoeken met een beperkt budget

Altijd al eens London willen bezoeken, maar momenteel niet zoveel budget voor een stedentrip? In mijn rijtje artikelen over vakantie’s met beperkt budget ga ik, na Rome en Dublin, vandaag Londen bezoeken. Reis je mee?

Het leven is al duur genoeg

Alles is duurder geworden, de dagelijkse boodschappen, de energiekosten, benzine. Toch willen we ook weg kunnen, een dagje op stap of een stedentrip. Maar wat als je niet zoveel uit te geven hebt? Kan je dan wel weg? Zeker. Wat dacht je van Londen bezoeken met een beperkt budget?

Wat als ik Londen wil bezoeken met minder geld

Omdat ik zelf reizen met een beperkt budget altijd als een uitdaging heb gezien en dit in mijn begin tijd dat ik op stedentrip ging als student, ook noodzakelijk was, heb ik hier nu meerdere blogs over geschreven. Deze keer laat ik laat ik zien hoe je Londen kan bezoeken, ook als je minder geld hebt.

Hoe kom ik goedkoop in Londen

Hoe ga je Londen bezoeken. Natuurlijk in eerste instantie denk je waarschijnlijk aan het vliegtuig. Met de prijsklappers van tegenwoordig kan dit misschien ook wel prima, maar de problemen momenteel in het vliegverkeer kan je ook zeker tegen houden om te vliegen. De trein is dan misschien een beter alternatief, al is dit momenteel vaak nog wel prijziger. Wil je gaan boeken wees dan flexibel qua dagen en tijd van vertrek en aankomst, hierin kan je namelijk goed besparen in jouw budget. Er zijn dagen en tijdstippen die minder populair zijn, maakt dit jou niet uit, dan kan je hier al mee besparen.

Waar kan ik overnachten

Natuurlijk kan je kiezen voor een hotel wanneer je Londen gaat bezoeken, maar dan ben je wel elke dag genoodzaakt om ook te zorgen voor ontbijt, lunch en diner. Kies je voor een hostel, dan ben je qua overnachten al minder kwijt uit jouw vakantie budget en vaak kan je hier ook zelf je eten en drinken klaar maken. Helemaal makkelijk is een huis of appartement huren via bijvoorbeeld Airbnb. Je kan dan makkelijk voor je eigen eten zorgen. Kies je toch liever voor de luxe van een hotel, wat ook te begrijpen is, kijk dan eens naar het ontbijt, is dit een beetje betaalbaar of kan je beter een bakkertje in de buurt opzoeken?

Is dit een stad om lopend te ontdekken

Londen bezoeken, dat is wandelen. In Londen moet je eigenlijk aan het eind van de dag pijnlijke voeten hebben, van het vele lopen. Maak ze maar moe, want weet je dat je al wandelend het meeste ziet van een stad? Dus hop hop wandelschoenen aan en lopen, dwars door de Londens wijken! Je ziet veel en het scheelt weer kosten aan openbaar vervoer.

Al wandelend zie je ontzettend veel, ga zeker langs:

  • Tower Bridge
  • Big Ben
  • Notting Hill
  • St. Paul’s Cathedral
  • Hyde Park
  • Oxford street
  • Covent Garden Market
Big Ben londen

Moet ik betalen voor een museum in Londen

In veel landen zijn er musea gratis te bezoeken of hebben ze een speciale dag dat je gratis of goedkoper langs kan komen. In Londen zijn er ook een aantal musea gratis. Maak van te voren thuis alvast een overzicht van wat je wil zien en of die gratis te bezoeken zijn.

Londen staat bekend om zijn parken en markten bezoeken

Ben je in Londen dan moet je toch zeker naar een van de vele bekende parken toe. Denk aan Hyde Park, Regent’s Park en Holland Park. Je kan hier heerlijk rondlopen, rustig zitten en genieten van de rust of uitrusten na een lange wandeling. Bezoek ook een van de vele markten in Londen. Loop rond langs alle kraampjes, proef het een en ander en zoek jouw mooiste vintage items.

London is the place for me

Londen is een fantastisch stad om te bezoeken en misschien gaat het allemaal wat lastiger tegenwoordig door Brexit, Corona en de toestanden bij de vliegvelden, laat je zeker niet tegen houden en ga genieten van een weekendje shoppen in de Londense wijken, ga wandelen door de vele prachtige parken en ga winkelen op de markt. Londen is de ideale stedentrip, ook met een beperkt budget!

Reisgidsen voor Londen vind je hier

Meer in deze reeks:

Dublin bezoeken met een beperkt budget.

Rome bezoeken met een beperkt budget.

foto’s Afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept