Verrassend San Diego- Wat kan je hier doen en ontdekken

verrassend San Diego, wat te doen en te zien

San Diego, een stad in California. San Diego ligt tegen de Mexicaanse grens en de andere kant op is het ongeveer twee uur rijden naar het centrum van LA. Het is een plek waar je misschien niet meteen aan denkt wanneer je naar Amerika gaat, maar een stad die zeker het bezoeken waard is. Daarom in een artikel wat je kan doen en ontdekken in deze stad.

San Diego bezoeken

Waarom deze Californische stad bezoeken? Voor mij is het meestal het begin van een rondreis door Amerika, omdat mijn zus hier woont. Afgelopen zomer waren wij hier twee weken op bezoek en hebben weer heel veel meer van San Diego gezien dan wat ik eigenlijk al wist. Ik ben elke keer weer verrast door de mooie natuur die San Diego naast de vele stranden ook te beiden heeft.

Vertel me eens wat meer

San Diego telt 1,3 miljoen inwoners en is vooral bekend als industrieel en commercieel centrum. Door het zachte steppeklimaat en de ligging aan de Grote Oceaan is het een druk bezochte badplaats.

San Diego heeft een zeer goede natuurlijke haven en is mede hierom een belangrijke uitvalsbasis voor de Amerikaanse marine. De stad is met het schiereiland Coronado verbonden via de 3407 meter lange brug.

Wat moet ik nu echt bezoeken

Oké ik ben in San Diego, wat moet ik nu echt bezoeken?

De stranden van San Diego

San Diego staat bekent om zijn vele stranden, waaronder Mission Beach, Ocean Beach, la Jolla Shores Beach, North Cove Beach en Coronado Beach. Hier kan je heerlijk luieren, sporten, zwemmen en op verschillende stranden ook heel goed surfen.

Surfen op een van de vele stranden van San Diego

Balboa Park

Balboa Park is een 490 hectare groot stadspark middenin de stad. Het omvat heel veel beplante zones, tuinen en wandelpaden, musea, theaters en San Diego Zoo. Er zijn eveneens restaurants en winkels. Er is een Botanical Garden, Rose Garden, Cactus Graden en Japanese Garden. Veel van deze tuinen zijn gratis toegankelijk en voor andere (zoals de Japanse tuin) betaal je entree. Balboa Park is een plek om gewoon lekker rond te wandelen en te genieten van al het mooie wat de natuur te bieden heeft.

Japanese garden balboa park

San Diego Zoo Safari park

Vind je de San Diego Zoo in Balboa Park, San Diego Zoo Safari park (voorheen Wild Animal park) ligt buiten de stad bij Escondido. Het park heeft een oppervlakte van circa 720 hectaren. Er worden zo’n 3000 dieren verzorgd, van 400 verschillende soorten. Heb je de tijd, dan is een bezoek aan deze dierentuin echt een aanrader. Het is heel wijds opgezet, waardoor de dieren veel ruimte hebben.

Zeehonden bezoeken in La Jolla

Pier 39 in San Francisco staat bekent om de zeeleeuwen, maar ook in La Jolla vind je deze in veelvoud. Loop langs de boulevard en verwonder je om de vele Sealions. Maar pas op en houd afstand want ze willen niet gestoord worden op hun strandjes. Naast de stranden waar de zeeleeuwen liggen zijn er nog verschillende stranden waar je wel terecht kan om te zonnen of te zwemmen.

sealions la Jolla San Diego

Ga een film zien in een Drive-in

Te leuk en super Amerikaans: een drive-in movie kijken. Wij gingen zelf naar Santee Drive in Theatre en zagen hier Minions: The rise of Gru. Het is een super belevenis om tussen al die vele auto’s te zitten en de film te kunnen zien.

Santee drive in theatre vind je op 10990 N Woodside Ave, Santee, CA 92071, Verenigde Staten

Drive-in theater Santee

Wandel tips in San Diego County

In San Diego County heb je verschillende natuurparken waar je ontzetten veel kan wandelen. Vergis je alleen niet in de afstanden om ergens te komen. De county grens is een heel eind van het centrum af, wil je gaan wandelen dan zal je zeker een stuk moeten rijden om hier te komen:

  • San Dieguito County Park
  • Los Peñasquitos Canyon and Waterfall
  • Three Sisters Waterfall
  • El Cajon Mountain

Plan jouw volgende vakantie

Nu al druk met het plannen van de volgende (zomer) vakantie, denk dan zeker aan deze regio. Dit kan een begin of eind zijn van jouw roadtrip door Amerika of een losse bestemming voor een aantal dagen. San Diego heeft naast prachtig weer en mooie stranden, nog veel meer te bieden.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept