Review Splatoon 3 Nintendo Switch- Beleef spetterende avonturen

Splatoon 3 voor de Nintendo Switch

Op 9 september verscheen Splatoon 3 voor de Nintendo Switch. In dit spel gaan spelers naar de zonovergoten Splatlands, waar verhitte competities, stijlvolle kostuums, over-de-top wapens en kleurrijke inktspetters de toon zetten voor de Inklings en Octolings die er leven. Onlangs mocht ik dit spel reviewen, hier lees je wat spel het is en hoe het werkt.

Splatoon 3 het spel

In Splatoon 3 voor de Nintendo Switch kunnen spelers met hun wapens inkt schieten om omgevingen hun kleur te geven, of om vijanden tijdelijk uit te schakelen. Daarnaast kunnen spelers overschakelen naar zwemvorm om razendsnel door hun eigen inktkleur te glijden. In zwemvorm kunnen spelers ook tegen muren op klimmen, door hekken glijden en hun inkttank vullen.

Splatoon 3

Er zijn drie hoofdstanden in het spel

Splatoon 3 bevat drie hoofdstanden: Grondoorlog, de iconische vier-tegen-vier gevechten waarin teams met inkt grond moeten claimen, Salmon Run, een co-op stand waarin een team van vier spelers het opneemt tegen hordes Salmonieten om gouden eieren te verzamelen, en “De terugkeer van de Mammalianen”. In deze campagne moet een enkele speler als Agent 3 strijden tegen de boosaardige Octorianen. Daarnaast keren de tijdelijke multiplayer-evenementen genaamd Splatfests terug naar de serie.

gamen voor jong en oud

Als je dit spel al kent, is deel 3 dan nog leuk

We hebben het nu over Splatoon 3, dus misschien speel jij de eerste spellen hiervan al. Is deel 3 dan nog leuk? Absoluut! Splatoon 3 biedt een schat aan content en mogelijkheden waar zowel oude als nieuwe spelers van zullen smullen. Alle wapentypes uit eerdere games zijn terug, aangevuld met nieuwe wapens. Daarnaast zijn er twee nieuwe acties om nog vlotter mee te manoeuvreren: de inktrol en muurboost. Splatoon 3 biedt vele nieuwe en uitgebreide aanpassingsopties en uitrustingsonderdelen, die in de winkels van Splatsville beschikbaar komen. De nieuwste outfits, overwinningsposes, kluisjes decoraties en meer zijn ook te vinden in de seizoenscatalogus (elk seizoen duurt drie maanden).

Samen spelen met anderen

Elke spelstand die toegankelijk is via de lobby van de game, met uitzondering van de chaosgevechten (serie), kan met vrienden gespeeld worden. Voor het eerst in de serie is het mogelijk om na het einde van een potje met dezelfde groep verder te spelen. Via draadloze communicatie kunnen spelers verschillende spelstanden met nabije vrienden spelen. 

Wat vinden wij van dit spel

Voor ons is Splatoon een nieuw spel. We kenden het nog niet, maar dat maakt natuurlijk niets uit. Ik zelf ben niet zo behendig met de controllers als mijn kinderen, maar ik moet zeggen dat ondanks dat ik niet zo snel ben, ik me aardig kan redden in dit spel. Oké ik doe langer over de levels dan de jongens, maar ik beleef erg veel plezier tijdens het spelen en wordt er helemaal fanatiek van. Het leuke is, dat al is het een schietspel, je niet met kogels schiet maar met verf. Dit maakt het allemaal een stuk liefelijker. Je kan verschillende spellen doen, ik ben zelf momenteel veel vier tegen vier spellen aan het doen, om te groeien in de levels. Want hoe hoger in level, hoe meer je nieuwe wapens kan kopen. In de vier tegen vier grondgevechten, moet je zoveel mogelijk grond met verf bedekken. Ook kan je opdrachten doen, om steeds meer te oefenenen met alle functies.

Een ontspannen spel, waar je wel fanatiek van wordt

Splatoon 3 is een spel waar je aardig fanatiek in kan worden. Ben je bezig met een missie, dan wil je deze halen ook. Regelmatig tijdens het spel, moet je inkt bijtanken. Dit doe je door te zwemmen in de verf. Al zwemmend kan je ook gebouwen opklimmen. Zwemmen gaat veel sneller dan lopend en is dus een knop die je, net als het schieten veel gebruikt. Splatoon 3 op de Nintendo Switch is een ontspannen spel. Voor de Nintendo Switch koop je verschillende spellen, er zijn speciale spellen voor kleuters en tieners, maar ook zeker voor volwassenen.

gevechten met verf, een kleurrijk spel

Lees ook: Marion Golf- Super Rush voor de Nintendo Switch.

Meer spellen: Paper Mario- The Origani King/ Animal Crossing New Horizons up-dates.

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept