Een gazon aanleggen, wanneer moet je het gras zaaien

een gazon aanleggen, wanneer moet je gras zaaien

Of je nu gras in de tuin wil voor een speelveld, prachtig siergras of een mooie groene tuin, een gazon aanleggen kan natuurlijk op verschillende manieren. Wil je dit met graszaad doen, wanneer ga je dit gras zaaien en waar moet je rekening mee houden?

Een gazon aanleggen, welke wensen heb jij

Hoe zit jouw tuin er uit? Mag het wel wat meer groen hebben. Er is keuze zat! Je kan zelf graszaad kopen en een gazon zaaien. Je kan graszoden laten leggen of kiezen voor kunstgras. De mogelijkheden zijn er. Als je een gazon wil aanleggen, dan kan je MOOWY graszaad kopen. MOOWY’s assortiment graszaden zijn geschikt voor elk bodemtype en soort gebruik.

Online graszaad kopen

Door de afgelopen jaren, zijn we steeds meer gaan beseffen dat we heel veel online kunnen kopen. Dat geldt ook voor graszaad. Wil jij een gazon aanleggen dan kan je dit helemaal thuis plannen en online graszaad & meststoffen kopen. Hierdoor kan je meteen beginnen met zaaien en zorgen voor groene graszoden in de tuin.

Hoe zorg je voor een groene grasmat

Wanneer jij een gazon aan gaat leggen, wil je ook dat deze mooi groen blijft. Alleen graszaad kopen en verder niks, dat gaat niet lukken. Maar hoe zorg je nu dat houw gazon er mooi groen bij ligt? Belangrijk is dat je een gazon regelmatig bemest gedurende het jaar. Nu is het hebben van een gazon echt niet zo veel werk als men vaak denkt met de juiste meststoffen ben je al een heel eind en zorg jij zelf voor een mooi onderhouden gazon.

Wanneer kan ik gras zaaien

Zoals jullie wel weten ben ik druk met mijn moestuin, alhoewel druk. De klad zit er een beetje in, want ik heb niets meer te zaaien en ben momenteel aan het kijken welke groente ik nu nog in de tuin kan zetten, want dit kan het hele jaar door. Met gras is dit precies hetzelfde. Gras kan je bijna het hele jaar door zaaien. Zaaien in de herfst heeft als voordeel dat de bodem nog warm is van de zomer. Maar ook in het voorjaar kan je natuurlijk prima gras zaaien.

Hoe krijg ik een mooi onderhouden gazon

Nu heb je gras gezaaid en wil je dit natuurlijk ook goed onderhouden, hoe doe je dat? Dit doe je door het gras te maaien en te verticuteren. Belangrijk is dat je tijd maakt en deze tijd ook neemt voor het onderhoud van jouw gazon, met alleen gras zaaien kom je er niet je zal het gras moeten verticuteren. Nu pas begint het. Is het gras gegroeid, zorg dan dat je mossen en onkruid weg haalt, op de kale plekken die hier kunnen ontstaan kan je dan weer gras zaaien. Let ook op dat je het gras goed water geeft, zeker als het zo heet is als afgelopen zomer

Nog een paar tips:

  • Zorg dat zwembadjes, trampolines of speeltoestellen, niet constant op dezelfde plekken staan, maar rouleer.
  • Zorg bij het aanleggen van het gazon, dat deze recht is, maak het jezelf niet moeilijk door bochten of konkels in jouw tuin te maken.
  • Maai het gras als het droog is

Altijd groen gras in jouw tuin

Hoe jouw tuin er ook uit ziet, een mooi groen gazon staat altijd goed. Met bovenstaande tips zorg je dat je het gras in jouw tuin altijd mooi en verzorgd houdt, het hele jaar door. Of je nu net een gazon wil aanleggen of deze al jaren hebt. En ben je nu niet zo actief met gras en de tuin, denk dan eens aan kunstgras.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept