Zo breng je kinderen de liefde voor de natuur bij

Breng jouw kinderen de liefde voor de natuur mee met deze planten

Ben jezelf een liefhebber van de natuur, dan wil je waarschijnlijk jouw kinderen ook graag de liefde voor de natuur bijbrengen. Misschien doe je dit al, door ze te betrekken bij de moestuin, de zorg voor de tuin of ga je vaak met de kinderen naar het bos. Wil je nu jouw kinderen -en misschien ook jezelf- de wonderlijke pracht van de natuur bijbrengen, dan kan dat met het Avonturentuintje van Sprinklr.

De liefde voor de natuur

Koop het Avonturentuintje van Sprinklr en ontvang acht vaste tuinplanten en een vragenkaart die je helpt om met kinderen de planten te ontdekken, voelen, ruiken, proeven en observeren.  Zo leren kinderen goed kijken naar hoe een plant zich ontwikkelt en ervaren kinderen de wonderlijke pracht van de natuur.

Avonturentuintje van Sprinklr

Het Avonturentuintje bevat dus acht tuinplanten en deze hebben allen verschillende texturen en groeivormen. Deze planten trekken insecten aan zodat jullie ook de interactie tussen planten en bijen en vlinders kunnen ontdekken. Maar ook hoe voelt slangenkruid? Glibbert sedum door je vingers? Welke plant smaakt naar pizza? Of waar ruikt het blaadje van de dropplant naar?  

Planten groot zien groeien

De planten die in het pakket van het Avonturentuintje zitten zijn nog klein en jong. Leuk is dat kinderen de liefde voor de natuur leren, doordat ze deze plantjes groot zien groeien in hun eigen stukje tuin. Alle seizoenen komen voorbij en volgend jaar lente begint alles weer opnieuw.

Goed om te weten: de planten zijn biologisch gekweekt, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Fijn voor de insecten, fijn voor je kind.

Ontdekking tips

Belstel het Avonturentuintje bij Sprinklr.nl en ontdek zelf hoe mooi de natuur is. Bij elk avonturentuintje zit een mooie kaart met uitgebreide ontdekking tips per plant. De toekomstige avonturentuinder ontvangt ook een mini boekje bij om de verschillende soorten bijen en vlinders die in de tuin komen te herkennen. 

Dit zijn de planten die je in het pakket kan vinden: 

  • 1 x Slangenkruid / Echium vulgare
  • 1 x Sedum Carl / Sedum Carl
  • 1 x Dropplant Blue Boa / Agastache Blue Boa
  • 1 x Vedergras Ponytails / Stipa tenuissima Ponytails
  • 1 x Wilde marjolein / Origanum vulgare  
  • 1 x Daglelie Stella d’Oro / Hemerocallis Stella d’Oro
  • 1 x Manvaren / Dryopteris atrata
  • 1 x Herfstaster / Aster Asran

Samen met de kinderen actief bezig zijn in de tuin

Het is heel leuk om kinderen te betrekken bij de tuin, de moestuin en het buitenleven. Samen de planten water geven met water uit de regenton, moestuin zaadjes planten in kweekbakken, de tuin schoffelen, een insectenhotel plaatsen. Met samen actief bezig zijn in de tuin geef je kinderen niet alleen de liefde voor de tuin mee, je bent ook samen bezig iets moois op te zetten. Een waardevol moment waar je elke keer dat je in de tuin kijkt plezier van hebt.

Lees ook: Moestuinlessen online

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over Sprinklr.co

Sprinklr.co verkoopt online biologische tuinplanten, bloembollen en zaden. Sprinklr is een steward owned bedrijf, wat inhoudt dat de winst naar de missie -meer biodiversiteit – gaat.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept