Moestuinlessen online- actief in de tuin met kinderen

Moestuinlessen online, leuk voor scholen en thuis

Samen met de kinderen de tuin is, niets is leuker. Wroeten in de aarde, water geven aan de zaadjes en vooral deze op zien komen en uit zien groeien tot groenten. Ondanks dat er zoveel mensen tegenwoordig een moestuin hebben, zijn er toch nog steeds genoeg kinderen die niet weten dat groenten niet in de supermarkt groeien . Daarom zijn de moestuinlessen online van Moestuinieren met kinderen een aanrader!

Samen in de tuin bezig zijn

Wanneer je samen met kinderen gaat moestuinieren leren ze niet alleen waar voedsel vandaan komt, ze zijn ook nog eens lekker bezig in de buitenlucht. Bovendien smaken verse groenten véél beter als je ze zelf verbouwd hebt. Maar hoe leg je een moestuin aan en hoe houd je deze bij? Wat zijn leuke activiteiten en weetjes om kinderen actief betrokken te houden? 

Kunnen we samen aan de slag

Je kan zelf aan de slag gaan, samen met de kinderen, misschien met de kennis die je al hebt, maar ik moet eerlijk zeggen dat na een jaar moestuinieren (ik ben nu druk met mijn tweede jaar) maak ik toch nog fouten en ben teleurgesteld als zaadjes niet op blijken te komen. Om kinderen spelenderwijs wegwijs te maken met de moestuin en hier als ouder zelf ook van te leren is er de site Moestuinierenmetkinderen.nl

Hulp van een platform

 Moestuinierenmetkinderen.nl is een platform boordevol leuke natuurweetjes, proefjes en opdrachten, lekkere recepten en duidelijke online moestuinlessen. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, groene vingers of niet, hiermee leg je samen met je kind of kleinkind, een prachtige moestuin aan waarmee jullie het hele jaar door kunnen genieten van heerlijke verse groenten en fruit.

Alles leren over de tuin

Want hoe leuk is het om samen te moestuinieren. Kinderen zien met eigen ogen hoe een zaadje uitgroeit tot een heerlijke pompoen, aardappel of aardbei. Ook leren ze op dit platform spelenderwijs over de natuur en waar het eten vandaan komt dat ’s avonds op hun bord ligt. 

Moestuinierenmetkinderen.nl biedt keuze uit diverse abonnementen zodat je zelf kunt bepalen of je toegang wilt krijgen tot de kinderactiviteiten, de kleuteractiviteiten, de speciale online moestuinlessen of een combinatie hiervan.

Moestuinlessen online

Met de online cursus ‘Natuurlijk Moestuinieren’ leer je moestuinieren vanaf de basis. Het hele jaar door krijg je wekelijks toegang tot nieuwe lessen, zodat je uiteindelijk toegang krijgt tot 250 lessen. Zo leer je over het bepalen van de bodemsoort, grondbewerking, bemesten, composteren, planten, zaaien en onkruid- en plaagdierbestrijding. Ook leer je over planten en dieren op en rond de moestuin, het klimaat en het weer. De cursus bevat daarnaast veel leuke natuurweetjes zoals de winterslaap van de kikker, bestuiving en de vogeltrek. De informatie in de cursus is geschreven voor volwassenen, maar helder uitgelegd en gemakkelijk door te geven aan kinderen.

Kinderactiviteiten die ze kunnen volgen

Naast moestuinlessen online vind je op de site ook kinderactiviteiten, deze zijn ingedeeld op leeftijd. Zo kun je kiezen voor moestuinieren met kleuters, waarbij je toegang krijgt tot natuurweetjes, tips, recepten, filmpjes en allerlei leuke activiteiten gericht op jonge kinderen. Maar je kunt ook kiezen voor kinderactiviteiten 6-12 jaar, waarbij je toegang krijgt tot meer dan 100 online lessen en activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast recepten en natuurweetjes, vind je hier bijvoorbeeld ook veel leuke proefjes, onderzoeken, teel- en knutselopdrachten.

Abonneren op de site, ook voor scholen

Er is al een abonnement op moestuinierenmetkinderen.nl vanaf €4,99 per maand. Nu kan je natuurlijk moestuinlessen online volgen als ouders of opa en oma, maar hoe leuk is dit programma ook voor kinderdagverblijven, kinderopvang en scholen. Ik zeg meteen ‘doen, maar goed ik ben natuurlijk bevooroordeeld groot moestuin liefhebber. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik al verwonderd ben door de groei en bloei van de tuin, laat staan kinderen.

foto lodiblogt/ tekst Persbericht Lola&Co

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept