Hoe maak ik een kruidentuin uit bestaande plantjes

eenkruidentuin in de vensterbank van bestaande planten

Je koopt basilicum, peterselie en munt plantjes in de winkel, gebruikt dit tijdens het koken en dan is je plantje leeg geplukt of je gebruikt het te weinig en het droogt uit op de vensterbank. Zonde om hier niet meer mee te doen, met deze bestaande plantjes kan je namelijk jouw eigen kruidentuin maken, in de tuin of op de vensterbank. Makkelijk en leuk. Hoe maak je een kruidentuin? Met deze tips gaat het jou ook lukken.

Een kruidentuin op de vensterbank

Je kent het wel, je hebt een gerecht waar je kruiden voor nodig hebt en al heb je deze waarschijnlijk wel in potjes, vers uit de tuin of vensterbank is veel lekkerder. Het nadeel met deze plantjes is vaak dat je ze te weinig gebruikt, waardoor deze uitdrogen, verslappen of verkleuren. Of je gebruikt ze juist heel veel en om niet steeds een nieuw plant te kopen, kan je ze zelf verstekken.

Zelf je plantjes verstekken

Het is heel makkelijk om kruidenplanten zelf te verstekken en hier weer nieuwe plantjes van te maken. Met basilicum, peterselie en munt maak je heel makkelijk een kruidentuin uit bestaande plantjes, ook als je deze in de vensterbank wil neerzetten.

Hoe doe je dit, stap voor stap

  1. Knip een paar takjes van de plant en haal de onderste blaadjes eraf, zodat deze niet in het water komen te hangen.
  2. vul een glas met water en zet de plantjes hierin
  3. wanneer de plantjes worteltjes hebben kan je deze oevzretten in een pot met aarde.
  4. Zet het plantenbakje op de vensterbank en geef goed water, je zal zien hoe de planten groeien

Alles voor jouw eigen tuin vind je hier

Koop eenmaal 1 plantje in de supermarkt

Natuurlijk kan je plantjes ook kopen in de supermarkt, let er dan even op dat deze vaak in een te klein potje zit. Het beste kan je deze overpotten of doen wat ik doe en van deze plant een nieuwe plant stekken. Ik heb ooit een plantje gekocht en heb hier nu al tijden plezier van. Gewoon door elke keer weer nieuwe plantjes wortels te geven. Het staat niet alleen super leuk zo een kruidentuin in mijn vensterbank, het is makkelijk en lekker in recepten.

Lees ook: Een leuke en makkelijke manier om een avocado pit te ontkiemen.

Lees ook: Hoe maak je jouw tuin winterklaar.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept