Het verschil tussen mousserende wijn en champagne uitgelegd

wat is het verschil tussen mousserende wijn en champagne? Je leest het hier

Deze wereld bestaat uit talloze producten die met elkaar worden verward. Dit geldt ook op het gebied van alcohol. Veel mensen halen namelijk mousserend wijn en champagne door elkaar. Echter zijn er meer dan genoeg verschillen tussen deze twee soorten wijn te vinden. Wil jij eindelijk weten wat het verschil precies is tussen bijvoorbeeld een mousserende duitse wijn en champagne? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres, want je krijgt hier een eenvoudige uitgelegd over de verschillen. Op deze manier vergroot je jouw wijnkennis dus zeker.

Mousserende wijn

In de eerste plaats is het goed om te beseffen wat mousserende wijn precies in houdt. Dit is wijn die in contact is geweest met koolzuurgas. Dit gas maakt de typische bubbels in de wijn. Deze manier van mousseren is over het algemeen vrij goedkoop. Er zijn veel verschillende soorten mousserende wijnen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan prosecco, franse mousserende wijn en asti. Ook cava valt onder de mousserende wijnen.

Champagne

Ten tweede hoor je ook te weten wat champagne precies is. Dit is een specifieke mousserende wijn die in de Champagnestreek in Frankrijk wordt gemaakt. Daarom mag je champagne alleen maar zo noemen als het ook daadwerkelijk uit deze streek komt. Mocht het ergens anders vandaan komen, dan mag het niet meer zo genoemd worden. Dit komt doordat het een hele kunst is om champagne te maken. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van speciale druivensoorten die alleen in de Champagnestreek groeien. Ook het maken van champagne is een stuk moeilijker dan het maken van andere mousserende wijnen.

Verschillen tussen mousserende wijn en champagne

Nu je weet wat beide drankjes precies inhouden, is het ook goed om de verschillen te bespreken. In de eerste plaats is er het verschil in herkomst. Zoals je weet komt mousserende wijn uit allerlei verschillende streken, maar champagne alleen uit de Champagnestreek in Frankrijk. Ook zitten er verschillen in de smaak. Zo is champagne meestal wat frisser van smaak dan mousserende wijn, omdat het vaak iets minder zoet is. Daarnaast is er een verschil in prijs. Champagne is namelijk over het algemeen wat duurder dan mousserende wijn. Dit komt doordat het een stuk moeilijker is om champagne te maken. Tot slot is er ook verschil in de bubbels. Champagnebubbels zijn namelijk iets fijner dan de bubbels in mousserende wijn.

Al met al is het verschil tussen champagne en mousserende wijn niet zo groot, maar nog zeker substantieel genoeg om hier een onderscheid tussen te maken. Wij hopen dat je nu precies weet wat het verschil is zodat jouw ervaring met deze wijnen proeven nog beter wordt

Lees ook: Hoe geniet je zo lang mogelijk van een fles wijn? En wat de beste wijnen zijn voor een date?

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept