Waar moet je op letten bij online koffie kopen?

Waar moet je op letten bij online koffie kopen?

Vroeger kon je alleen in de winkel terecht wanneer je nieuwe koffie moest hebben. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Koffie koop je tegenwoordig ook online. Steeds meer mensen doen dit. Wil jij ook online koffie kopen? Dan moet je op een aantal zaken letten!

Gaat het om de juiste koffie?

Kocht je jouw koffie voorheen eigenlijk altijd in de winkel, maar wil je het nu weleens online proberen? Dan is het belangrijk dat jij hier voldoende tijd voor uittrekt. Op het internet wordt namelijk ontzettend veel koffie aangeboden, waardoor je makkelijk de verkeerde koffie(soort) selecteert. Wanneer je dit ontdekt voordat je de verpakking opent, kun je de koffie vaak nog terugsturen. Is de verpakking reeds open? Dan is retourneren niet langer mogelijk. Plaats jouw bestelling daarom pas wanneer je zeker weet dat het om de juiste koffie gaat.

Hoe zit het met de kwaliteit?

Er zit nogal wat verschil in koffie. Zo is de smaak van de ene koffiesoort een stuk intenser dan die van de ander. Zie jij een aanbiedingvoorbijkomen op het internet en lijkt dit je wel wat? Dan bestel je ze mogelijk direct. Dit kan goed uitpakken, maar dat hoeft niet altijd. Sommige koffie wordt namelijk ook afgeprijsd omdat het niet aan de kwaliteitseisen van een merk voldoet.

Online koffie kopen in de aanbieding

Wanneer er koffie online in de aanbieding is, betekent dit overigens lang niet altijd dat het slechte koffie is. Sommige partijen kopen koffie namelijk in een bulk in, waardoor zij het tegen een scherpere prijs kunnen aanbieden dan bijvoorbeeld een supermarkt. In dat geval ben je verzekerd van lekker koffie voor een scherpe prijs.

Betaal je echt de laagste prijs voor de koffie?

Op het internet komen we vandaag de dag talloze sites tegen die koffie verkopen. Hierdoor is de kans groot dat er ergens koffie voor een aantrekkelijke prijs wordt aangeboden. Kom je online een reclame van koffiecups tegen? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat dit ook de goedkoopste optie is. Mogelijk kom je elders op het internet nog wel goedkopere Nespresso compatible cups tegen. Maak daarom altijd een vergelijking wanneer je online koffie koopt. Dit kan op het internet betrekkelijk eenvoudig. In een kort tijdsbestek kun je namelijk verschillende sites bezoeken zoals Koffievoordeel. Hierdoor weet je direct of het daadwerkelijke om de goedkoopste koffie gaat.

Maak gebruik van kortingscodes

Wanneer je online koffie koopt, kun je soms kortingscodes gebruiken. Dit is interessant, want met behulp van zo’n code bespaar je op de aankoop van koffie via het internet. Heb je een koffie cadeaukaart in jouw bezit? Voer deze code dan in wanneer je online koffie bestelt. Je krijgt dan korting op jouw bestelling. Als je net een nieuwe koffiemachine hebt gekocht, krijg je ook vaak korting, bijvoorbeeld op jouw eerste bestelling. Vaak moet je dan jouw koffiemachine registreren. Je ontvangt vervolgens een bepaald bedrag aan korting. Kortingscodes als deze maken het extra interessant om online koffie te kopen.

Makkelijk koffie kopen

Steeds meer mensen doen hun boodschappen online en hoe makkelijk is het om naast de verse producten ook dranken als koffie of wijn online te kunnen kopen. Online koffie kopen is makkelijk en smakelijk, helemaal met bovenstaande tips!

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Het lijkt mij makkelijker om koffie online te kopen dan wijn. Daarin ben ik wat kieskeuriger. Zelf koop ik altijd 1 kg espressobonen bij Lidl die ik zelf maal.

    1. zegt:

      Wij kopen zelf wel veel wijn online, met het idee ‘we laten ons verrassen’ en als het een goed wijntjes, bestellen we hem vaker. Qua koffie ben ik niet zo avontuurlijk, maar vind het wel leuk om nieuwe smaken te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept