Budget tips voor de boodschappen

Budget tips voor boodschappen

Heb jij een budget voor de boodschappen? En is deze bij jou ook zo omhoog gegaan de laatste tijd? Steeds meer hoor ik om me heen dat men meer en meer geld uit geeft aan boodschappen. Maar hoe kunnen we proberen nog wat geld over te houden?

Men geeft meer uit aan boodschappen

Sinds we allemaal zo veel mogelijk thuiswerken, zijn de kosten van de boodschappen ook flink omhoog gegaan. Dat compenseer je natuurlijk weer met wat je overhoudt aan reiskosten, lunches of koffie op de zaak, dus wat dat zou het niet zo veel uit moeten maken. Toch zijn de prijzen van boodschappen de laatste tijd zeker omhoog gegaan en dat is te merken wanneer je voor jezelf een budget hebt voor deze boodschappen.

Kinderen worden groter

Dat ik meer kwijt ben aan de boodschappen, is op zich niet vreemd. Naast dat we meer koffie drinken nu we samen thuis werken, worden de jongens ouder en beginnen meer te eten. Helemaal nu de oudste elke dag een eind moet fietsen naar de middelbare school. Daarnaast eten we gezonder en niet dat dit altijd duurder is, onze lunchen zijn wel veel uitgebreider met meer groente. Dus en ik koop meer en de boodschappen zijn duurder geworden waardoor ik met mijn budget eigenlijk niet meer uit kwam.

Budget tips

Om aan het eind van maand toch nog wat budget over te houden, let ik goed op wat ik koop. Hieronder volgen mijn tips:

 • Koop in de aanbieding, lees de folders die je in de bus krijgt en maak je weekplanning hiernaar.
 • Doe bulk inkopen als het gaat om producten die je lang kan bewaren.
 • Ga boodschappen doen met een volle maag
 • Maak een boodschappenlijstje
 • En maak een weekplanning. Hierdoor heb je altijd een goedgevulde koelkast en zal je niet snel eten laten bezorgen.
 • Gooi geen eten weg, maar eventueel extra en vries dit in. Hier heb je later in de week profijt van. mocht je een keer minder tijd hebben om te koken.
 • Stop met het gebruik van shampoo flessen en ga over op een shampoobar. Goed voor het milieu en je portemonnee. In aankoop is de shampoobar duurder, maar je doet er ook veel langer mee.
 • Koop seizoensgebonden producten.
 • Koop onbewerkt, vooral gesneden fruit is ontzettend duur en dit kan je prima zelf doen.
 • Vergelijk prijzen per kilo. Door goed de prijskaartjes te lezen die bij de producten staan zie je meteen hoeveel het product per kilo kost.
 • Gebruik je vriezer als voorraadkast. Is het vlees in de aanbieding, neem wat extra mee en vries dit in.
 • Maar kijk voor je boodschappen gaat doen ook even goed wat je allemaal nog in de koelkast heb liggen.
 • Groente over? Maak er een soepje van.

Boodschappen doen

Merk jij ook dat je budget voor de dagelijkse boodschappen meer is geworden? Misschien helpen deze bovenstaande tips jou ook om aan het eind van de maand weer wat geld over te houden. En heb jij nog meer tips?

foto pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. Frederique zegt:

  Inderdaad met volle maag booddchappen doen, dat scheelt bij mij enorm. Wij maken altijd een weekmenu, een overblijfsel van toen ik thuiswoonde. Mijn moeder maakte altijd een weekmenu. En kijk altijd laag in de schappen, daar staan vaak producten die goedkoper zijn dan die op ooghoogte.

 2. Hele goede tips! Ik heb geen bepaald budget voor boodschappen. Let wel op aanbiedingen enzo. Ik koop altijd te veel ook al ga ik alleen voor melk haha

 3. Felice Veenman zegt:

  Eet restjes van de vorige dag, die te klein zijn voor een hele maaltijd, de volgende dag met een bammetje bij de lunch

  1. zegt:

   Dat doen wij ook vaak, ik maak veel ovengerechten en hou net te weinig over voor nog een keer, dan eet mijn man dit de volgende dag bij de lunch.

 4. zegt:

  •Fijn om te weten.

 5. zegt:

  Ja, mijn weekboodschappen zijn ook duurder geworden. Maar ja, ik ben meer groente en fruit gaan eten, dus inderdaad wordt het dan sowieso al snel duurder. En inderdaad, boodschappen doen met een lijstje is voor mij ook geweldig. Sterker nog: ik ga nooit zonder lijstje!

  1. zegt:

   hier ook duidelijk, nu we meer groente eten dat ik meer kwijt ben, onze lunches zijn duurder geworden nu we gezonder eten.

  2. zegt:

   Koop je vaak bij Lidl. download dan de lidl plus app. Daarmee bespaar je omdat je op bepaalde producten korting krijgt of zelfs gratis zijn. Maar je spaart ook weer punten waarmee je korting op alle boodschappen kunt krijgen. Ik heb er een blogpost over geschreven op Mam is de hort op.

   1. zegt:

    wat een goede tip Marion!

 6. zegt:

  ik skip deze even heel hard haha. ik doe elke dag voor 60 a 65 euro boodschappen en heb daar al alles aan geprobeerd te veranderen maar helaas. ik kom elke keer op het zelfde uit ;). ik dan haal ik niet eens gekke dingen zoals chips of snoep. denk dat het bij ons ligt dat wij allemaal elke dag wat anders eten 😉

  1. zegt:

   Dat zullen de kosten zijn Rachel, zeker, al las ik gisteren dat je dochter nu toch ook aan de salade zit 🙂 goede invloed die vriend van haar! Hier eten ze aardig met de pot mee en dat gaat steeds beter ( lees ze eten nu ook champignons) maar ze eten ook af en toe lekker een broodje met vissticks hoor als we echt iets eten wat ze niet lekker vinden.

 7. Tania zegt:

  Mijn vriend doet meestal de boodschappen en heeft gemerkt dat de prijzen de laatste maanden omhoog gegaan zijn. Zelf probeer ik vaak dingen in promotie te kopen, scheelt toch altijd wat

 8. zegt:

  Fijne tips. Helaas heb ik een hele kleine vriezer, anders zou ik daar ook veel meer eten en maaltijden in bewaren.

 9. zegt:

  Handige tips. Zelf doe ik één keer per week alle boodschappen en let ik goed op de aanbiedingen

 10. jasmina zegt:

  Super handige tips, hier gaat het meeste geld ook op aan boodschappen

 11. Ja, koken vanuit je voorraad is zeker een goede tip. Wij hebben één keer per maand ‘diepvriesweken’. Dan eten we alle kliekjes en improviseer ik met voorraad uit de vriezer en voorraadkast.

 12. zegt:

  Heel goede tips Lodi! Wij maken al een paar maanden een weekplanning en op die manier koop ik minder en gaat er niets verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept