Is een opleiding volgen tot leefstijlcoach iets voor jou

Wil jij mensen helpen? Dan is een opleiding tot leefstijlcoach iets voor jou.

Wil jij graag iets anders gaan doen, wil je misschien weer gaan leren, thuis of klassikaal. Ben jij op zoek naar ander werk, een andere carrière? Ga jij graag met mensen om en hebben gezondheid, voeding en sport je aandacht? Wil je mensen activeren tot een gezondere leefstijl? Dan is een opleiding tot leefstijlcoach iets voor jou.

Wat is een leefstijlcoach

Als leefstijlcoach of lifestylecoach help jij mensen met leefstijlgerelateerde doelen, zoals je fitter voelen of afvallen. Als leefstijlcoach helpt je jouw cliënten hoe ze meer uit het leven kunnen halen. Om leefstijlcoach te worden moet je een Lifestylecoach opleiding volgen.

Hulp zoeken is geen taboe meer

Als Lifestylecoach behandel je geen ziektes of problemen, maar je helpt jouw cliënten om naar een doel toe te werken. Vroeger was het misschien nog taboe om ‘hulp te vragen,’ maar gelukkig durven steeds meer mensen naar een coach toe te gaan, wanneer ze dit doel zelf niet kunnen bereiken.

Een opleiding volgen tot

Wanneer je een lifestylecoach opleiding wil volgen, kan je kiezen voor een thuisstudie. Dit is ideaal wanneer je jouw eigen tijd in wil kunnen delen. Na het volgen van een opleiding tot leefstijlcoach kan jij zelfstandig plannen maken voor veranderingen in bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning en zitgedrag. Dit natuurlijk geheel afgestemd op de vraag naar gedragsverandering per cliënt. Je leert de cliënt te motiveren tot het verbeteren van zijn of haar leefstijl met behulp van diverse coachingtechnieken en -tools.

Ook je eigen gezondheid beïnvloeden

In 2012 volgde ik een thuisstudie tot gewichtsconsulent en heb een aantal jaren een eigen praktijk aan huis gehad. Ik heb hier vele cliënten mogen helpen met afvallen en het ontwikkelen van een gezondere leefstijl. Ondanks dat ik zelf niet meer als gewichtsconsulent werk, heb ik dagelijks nog profijt van deze studie qua gezond eten en bewegen. Dat geldt ook wanneer je een lifestylecoach opleiding volgt. Zelf zal dit jouw eigen gezondheid ook positief beïnvloeden.

Leer motiveren

Voor velen is het lastig om te starten met een gezonde leefstijl. Jij als leefstijlcoach kan cliënten hierin begeleiden. Als leefstijlcoach leer je hoe je cliënten kan begeleiden door die technieken die gebruikt worden voor een coachingstraject je eigen te maken. Je leert hoe jij jouw cliënten kan motiveren om hun gedrag positief te veranderen. Na het volgen van de opleiding kan je een eigen praktijk starten.

Start je eigen praktijk

Steeds meer mensen willen meer vrijheid in hun werktijden en werkplek. Thuiswerken is nog steeds favoriet bij velen en daarom spreekt het starten van een eigen praktijk zoveel mensen aan. Na het volgen van de opleiding tot leefstijlcoach kan jij zelfstandig aan de slag. Kan je jouw eigen werkdagen en werktijden bepalen en bijvoorbeeld combineren met schoolgaande kinderen. Schrijf je praktijk in bij de KVK en ga zelfstandig aan de slag. Het beroep van leefstijlcoach zal steeds populairder worden, omdat steeds meer mensen beseffen dat een gezonde leefstijl zo belangrijk is.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept