Zelf een bedrijf starten- hou hier rekening mee

Zelf een bedrijf starten- hou hier rekening mee

Vrijheid, je eigen uren bepalen, werken op een locatie waar en wanneer jij wil. Lijkt jouw dit wel wat, dan is zzp’er worden zeker iets voor jou. Als zzp’er heb je natuurlijk jouw verantwoordelijkheden, maar ook de vrijheid. Waar moet je rekening mee houden wil je zelf een bedrijf starten?

Op zoek naar de vrijheid en flexibiliteit

Zzp (zelfstandige zonder personeel) is natuurlijk niet voor iedereen een droom. Of is misschien wel een droom, maar niet te verwezenlijken. Tenslotte is het hele financiële plaatje van zzp’er zijn, zo onzeker dat velen kiezen voor werken in loondienst. Toch zijn steeds meer mensen de afgelopen jaren zich af gaan vragen of dit het wel echt wel is. Is het leven wat je leeft wat je er van verwacht en zie jij jezelf nog jaren zo doorwerken. Maar ook zijn de mogelijkheden tot thuiswerken of werken op locatie groter geworden.

Denk jij wel eens aan veranderen

Zie jij jezelf wel ergens op locatie zitten, werken vanuit een vakantiehuisje, in het buitenland of gewoon vanuit huis. Laptop erbij en je eigen ding doen. Zelf je uren indelen. Is dit iets voor jou? Wil jij een eigen bedrijf starten dan zijn er nog al wat zaken waar je rekening mee moet houden. Naast het maken van een business plan en je inschrijven bij de KVK, zal je ook na moeten denken over verschillende verzekeringen.

Verzekeringen als je zzp’er wil worden

Het lijkt allemaal heel mooi, niet meer naar kantoor hoeven gaan, maar werken waar en wanneer jij wil. Vergis je niet. Ga jij een eigen bedrijf starten, dan betekent dit ook, dat jij verantwoordelijk bent. Niet alleen voor het eindresultaat, maar ook voor de boekhouding en de verzekeringen, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers. Een eigen bedrijf starten is hard werken en veel onzekerheid. Jouw verzekeringen wil je dan wel goed op orde hebben. Daar komt naast een aansprakelijkheidsverzekering ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij kijken. Weest je bewust van de verschillende verzekeringen en lees je goed in.

Vergeet ook je pensioen niet

Naast een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers moet je ook niet vergeten na te denken over later. Namelijk jouw pensioen. Je bent jong en denkt hier misschien nog helemaal niet over na, terwijl dit wel verstandig is. Misschien kies jij na de hele Covid periode, bewust voor een nomaden bestaan, wil je vaker op stap, het huis uit en werken op andere locaties. Groot gelijk, maar zorg wel dat je nadenkt over later en dus over jouw pensioen en ook hier de juiste maatregelingen voor zal treffen.

Zoek jij het nomade leven op

Leven als een nomade, werken vanuit een vakantiehuisje, op locatie of de werkkamer. Zzp’er vanuit thuis, coach worden, of een deeltijd kantoor, de mogelijkheid is groot. Denk in dromen en niet in beperkingen, ga doen wat je wil doen schrijf. Kijk naar het financiële plaatje, denk aan de verzekeringen die je nodig hebt als zzp’er en schrijf je in bij de de KVK. Doe wat in de mogelijkheden ligt, maar zorg in ieder geval dat je doet wat je wil doen! En wil je ook duurzaam bezig zijn? Kijk dan eens voor tweedehands kantoorartikelen.

Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept