Digital Nomad- Welke zakelijke rekening kies je

Hoe regel jij jouw zakelijke rekening als digital nomad?

Je bent zzp’er, je hebt je onderneming ingeschreven bij de KVK en beseft dat je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar jij wil. Je wordt een digital nomad. Voor dat jij jouw laptop mee neemt en op stap gaat, zal je eerst jouw geldzaken moeten regelen. Dat en alles over waar je kan werken lees je hier.

Je bent een digitale nomad

Een digital nomad is iemand die eigenlijk het internet gebruiken om het werk uit te voeren. Hierbij maakt de locatie niet zo veel uit. Ze leven een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.  Doordat een degelijke internetverbinding slechts een van de weinige noodzakelijkheden is kan je vrijwel overal werken. Of dit nu in Nederland is of in het buitenland. Veel digital nomaden zijn zzp’ers die werken als freelancers.

Zorg dat je geld zaken op orde zijn

Of je nu een digitale nomad bent, die werkzaam is in Nederland en op huizen past van anderen of je zit met jouw laptop in een appartement in Portugal. Je wilt jouw geldzaken op orde hebben. Als zzp’er kan je kiezen uit verschillende rekeningen, je kan jouw persoonlijke rekening gebruiken, maar velen vinden het prettig om zakelijk en privé gescheiden te houden. Dan is het verstandig een zakelijke rekening te openen. Welke bank nou het best bij jou en jouw situatie past kan je checken via bankingreview. Hier vergelijk jij zakelijke rekeningen en vind je exclusieve kortingen, makkelijk en snel. Het voordeel van een zakelijke rekening is dat jij jouw zakelijke financiën gescheiden kan houden van je privé-inkomsten en -uitgaven. 

Reizen met een camper

Het is de droom van velen, om te reizen met een camper. Hier ben ik er zelf ook een van geweest. In 2011 reisden wij met onze kinderen zeven maanden in een camper door Amerika en Canada. Toen heb ik niet gewerkt en leefden wij van ons spaargeld. Echter als ik nu jong zou zijn, zou ik zo weer gaan. Ik zou mijn auto inpakken, mijn laptop meenemen en gaan genieten van de vrijheid wat je als zzp’er en digital nomad kan hebben. Hoe mooi is het wanneer jij het reizen kan combineren met flexwerken, freelancen vanaf een plek aan het strand of zittend voor jouw camper met uitzicht op de Franse Alpen.

Zorg dat jij jouw zaakjes geregeld hebt

Naast het regelen van een zakelijke rekening is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels van het ondernemen. Een digital nomad mag wanneer je ingeschreven bent bij de KVK acht maanden achtereen in het buitenland verblijven met een Nederlands bezoekadres. Wil jij langer in het buitenland blijven, dan zal jij je uit moeten schrijven uit Nederland. Nu hoef je als digital nomad zeker niet altijd naar het buitenland te gaan. Je bent net zo goed een digital nomad wanneer jij bijvoorbeeld een eigen bedrijf start en op de huizen van vrienden of familie past. Je leeft met jouw rugtas vol kleding en toiletspullen en jouw laptop. Ideaal toch! Maar je kan je ook aanmelden om op huisdieren te passen bij mensen, je kan werken vanuit een gedeelde werkruimte, vanuit een vakantiehuisje of wat dan ook. Op elke willekeurige plek waar je internet kan ontvangen kan jij jouw laptop aanzetten en jouw freelance werk doen. Hoe jij ook geniet van de vrijheid en een reislustig leven, zorg dat jouw geldzaken goed geregeld zijn en jij zorgeloos op pad kan.

Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept