De 5 leukste plekken voor een campervakantie

De 5 leukste plekken voor een campervakantie

Met een camper op campervakantie. Hoe gaaf klinkt dat? En misschien kunnen we nu niet meteen weg, de tijd dat we weer op vakantie kunnen, komt er gewoon weer aan. En als het kan, dan willen we ook. Maar wat zijn dan de plekken om naar toe te gaan?

Met een camper op vakantie

Heb jij een eigen camper? Of wil je binnenkort een camper huren om mee op vakantie te gaan? Dan zoek je mogelijk nog naar invulling van jouw vakantie. Aangezien je vogelvrij bent met een camper, wil je vast en zeker het nodige van een bepaalde omgeving zien. Weet je zelf niet waar jij het beste heen kunt gaan? Hier vind je de 5 leukste plekken voor een campervakantie op een rijtje.

De 5 leukste plekken voor een campervakantie

1. Het Gardameer

Wil je verzekerd zijn van mooi weer tijdens jouw campervakantie? Dan trek je waarschijnlijk richting het zuiden van Europa. Het Gardameer is in dat geval een uitstekende uitvalsbasis. Deze bestemming in het noorden van Italië is een stukje rijden, maar dit is zeker de moeite waard. Rond het Gardameer vind je verschillende campings. De prijzen voor een camperplek variëren. Hierdoor is er voor ieder budget een geschikte camping met camperplaats te vinden.

2. Extramedura

Ben je dol op (ruige) natuur en wil je daarnaast ook mooi weer tijdens jouw vakantie? Dan is Extremadura iets voor jou. Deze autonome regio vind je in het zuidwesten van Spanje en ligt tegen de Portugese grens aan. Ben je dol op historische steden? Dan kom jij hier ook volledig aan je trekken. In Extremadura vind je namelijk diverse oude (en zelfs Middeleeuwse) plaatsen. Daarnaast kun je in de natuur beren en bijzondere vogels tegenkomen.

3. Eilandengroep Lofoten

Gaat het jou niet om mooi weer, maar bezoek je liever een bestemming waar je veel kunt zien en doen? Dan zijn de Lofoten in Noorwegen mogelijk iets voor jou. Je treft hier onder meer een aantal hoge bergen aan, maar ook gezellige dorpjes. Daarnaast leent deze bestemming zich uitstekend om te raften, duiken of vissen. Bezoek je de Lofoten tussen april en november? Dan heb je hier eveneens kans om het noorderlicht te zien. Bijkomend voordeel is dat je in Noorwegen gratis in het wild mag kamperen, mits je voldoet aan de regels.

4. De Eiffel

Blijf je het liefst iets dichter bij huis met jouw camper? Dan is de Eiffel een leuk gebied om neer te strijken met jouw camper. Deze streek ligt in het oosten van Duitsland, ongeveer halverwege België. Een vakantie in deze streek is ideaal voor natuurliefhebbers, maar ook voor mensen die houden van historie. Naast de uitgestrekte natuur tref je er namelijk ook oude plaatsen aan, zoals Trier. En uiteraard ontbreekt het in deze streek ook niet aan camperplaatsen.

5. Een campervakantie binnen Nederland

Niet iedereen vindt het prettig om met een camper over de landsgrens te gaan. Geldt dit ook voor jou? Dan zou je kunnen overwegen om een camper te huren in Nederland. Nederland is namelijk ook een uitstekend land voor een campervakantie. Zo kun je toeren langs de Nederlandse kust of rondreizen langs de meren in Friesland. Ook in de andere provincies zijn er genoeg leuke plekken om met jouw camper te bezoeken. Wil jij je niet tot één specifieke plek richten? Maak dan een rondreis door Nederland. Aangezien ons land niet bijzonder groot is, is dit een uitstekende optie om in korte tijd veel te zien.

De vakantie plannen

Misschien moet de campervakantie nu nog even op een laag pitje gezet worden, maar de tijd dat we weer op vakantie kunnen komt er natuurlijk weer aan en dan kunnen we maar beter weten wat we willen. Nu denken en dromen over de volgende reis en hopelijk snel weer plannen kunnen maken!

Op reis

Zelf heb ik al meerder reizen met een camper gemaakt, nooit in Europa trouwens, maar wel in Australië, Amerika en Canada. En jij? Ook al eens met een camper op vakantie geweest?

foto lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

12 reacties

 1. We hebben hier wel eens nagedacht over de camper vanwege de vrijheid. Dus wie weet en dan naar de Eifel dat zou ik fantastisch vinden.

 2. Frederique zegt:

  Oh heerlijk, hoop dat we snel weer kunnen reizen. Ik heb nooit in een camper gereisd maar wel in een Landrover met keukentje en daktent – ik vond het gevoel van vrijheid met je rondreizend huisje helemaal geweldig.

  1. zegt:

   O wauw dat lijkt me ook heel gaaf!

 3. Nog nooit zo hard nood gehad aan vakantie en dit is misschien wel het meest corona proof vakantie optrekje!

  Ik ga is op zoeken voor de zomer van 2021!

  Thx voor de tips!

 4. Felice Veenman zegt:

  nooit met een camper op vakantie geweest. er moet veel gebeuren wil je deze oer kampeerster uit haar tentje krijgen!

 5. Jouvence zegt:

  Nog nooit met een camper, maar vroeger gingen we altijd eerst met de vouwwagen en later heel wat jaren met de caravan op vakantie. Mijn ouders doen dat overigens nog steeds.

 6. zegt:

  het lijkt mij wel heerlijk om met een camper erop uit te gaan. je hebt alles bij de hand en je kan je gewoon verplaatsen, maar… ja er zit altijd een maar bij mij aan haha, het moet wel een luxe camper zijn 😀

  1. zegt:

   🙂 In Amerika heb je campers die zijn zo groot als een lijnbus hier, ik mocht er een keer in kijken, zitten gewoon heerlijke luxe stoelen in en ook echt slaapkamers.

 7. zegt:

  Wat jammer is dat, want juist dat wild kamperen is zo makkelijk en gaaf met een camper.

 8. zegt:

  Extramadura en Lofoten waren mij tot een minuut geleden compleet onbekend. Weer wat geleerd! 🙂

 9. zegt:

  Wat een leuke en veelzijdige plekken heb je als tips gegeven!

 10. Nee, nog nooit maar dat komt omdat ik niet zo’n vakantieganger ben. Maar een camper lijkt me wel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept