Kosten dierenverzekering vergelijken

De kosten wanneer je huisdier ziek is

Super leuk een huisdier, maar wat nu wanneer deze ziek wordt? Heb jij een dierenverzekering voor jouw huisdier en hoe kies je een goede verzekering? Want dat de kosten aardig op kunnen lopen dat is zeker!

De kosten bij een huisdier

Wanneer je een huisdier koopt bij het asiel of een particulier, heb je al aardig wat kosten gemaakt. Denk aan voeding, een bench voor de hond, uitlaat riem of katten reismand en kattenbak. En dan is hij of zij daar en begint het genieten en opvoeden. Maar denk je ook aan een dierenverzekering? Want wat als jou huisdier onverwacht ziek wordt of de wat dacht je van de kosten voor de jaarlijkse controles en vaccinaties?

Natuurlijk is jouw dier gezond

Je gaat er van uit dat jouw huisdier gezond is en gezond blijft, laten we dat voorop stellen. Maar wat nu als hij of zij wel ziek wordt, aangereden wordt, of een ongeluk krijgt? Wat zijn de kosten dan? Maar ook de jaarlijkse vaccinaties? Wat kosten die en is het misschien verstandig om een hondenverzekering of katten verzekering voor je trouwe viervoeter af te sluiten?

Kijk en vergelijk

Het is goed om met een dierenverzekering net als met een verzekering van ons zelf, de prijzen te vergelijken. Want wat kosten de verzekeringen en wat heb jij nodig voor je huisdier?

Welke kosten zijn er bijvoorbeeld gedekt bij een hondenverzekering:

Een verzekering voor je hond dekt de noodzakelijke medische kosten voor een groot gedeelte. Onder deze kosten vallen bijvoorbeeld een dierenarts consult, operaties, medicijnen maar ook vaak een opname in een kliniek. Naast deze basisdekking, kan je kijken wat je extra zou willen verzekeren. Bijvoorbeeld dekking in het buitenland, castratie/sterilisatie, tandheelkunde en aandoeningen heupen/ellebogen.

Bij katten ziet een verzekering er zo uit:

Een verzekering voor katten kunnen de kosten vergoeden die gemaakt worden bij de dierenarts. De basisverzekering dekt in ieder geval consulten bij de dierenarts, de jaarlijkse controle, de noodzakelijke operaties en een opname of een verblijf in een kliniek. Wil je meer dan kan je een aanvullende verzekeringen afsluiten. Hier heb je het dan ook over aandoeningen aan heupen of schouders, gebitsverzorging en vaccinaties.

Een dierenverzekering

Een dierenverzekering voor je huisdier, je denkt hier waarschijnlijk niet als eerste aan wanneer je een dier uit het asiel of bij een particulier ophaalt. Toch is het goed om naar de deze verzekeringen te kijken en te vergelijken om te zien of het verstandig is een af te sluiten.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  het is nooit leuk als je diertje wat krijgt maar met die verzekeringen ben ik het ook niet altijd eens want dan krijgt je diertje wat en dat valt dan net buiten de polis ken je dat, maar je betaald er wel redelijk wat geld voor 🙁 dus wij hebben het nooit genomen

 2. zegt:

  Wij hebben 3 diertjes gehad. katten. We hebben nooit een verzekering afgesloten, maar hadden een spaarpotje voor hun. En we zorgde altijd dat daar voldoende geld inzat om de diertjes een optimale verzorging te geven.

 3. zegt:

  Je gaat er inderdaad niet van uit dat je het nodig kan hebben, maar goed om er over na te denken. Goed artikel!

 4. zegt:

  We hebben geen huisdieren. Mijn man is allergisch. Maar ben er zeker van dat heel wat mensen iets aan je artikel gaan hebben.

 5. jasmina zegt:

  Ik wist niet eens dat die verzekeringen er waren,maar heb dan ook geen huisdieren. Volgens mij betaalde mijn zusje altijd alles uit dr eigen zak

 6. zegt:

  Ik heb me er eigenlijk nog nooit in verdiept, vooral omdat ik het meer zie als iets wat bij raskatten of honden hoort, maar misschien juist wel handig om me er toch eens in te gaan verdiepen nu we weer een jong katje hebben.

 7. Ik heb 2 katten maar wij hebben geen verzekering ik vind ze vaak in verhouding erg duur. Als je beestje wat heeft betaal je er voor ik zorg dat ik gewoon altijd wat geld apart zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept