Huis tuin en keuken fitness- wat heb je nodig?

Benodigdheden- huis tuin en keuken fitness

Huis tuin en keuken fitness is ideaal. Je kan dit gewoon thuis doen, in je eigen tijd en met je eigen attributen, maar wat heb je nu allemaal nodig als je vanuit huis gaat sproten?

Bootcamp voor dames

Een keer per week doe ik  ‘ladies only’ bootcamp , maar dat is niet genoeg voor mijn tweeënveertigjarige lichaam om fit te blijven. Dus werk ik me drie keer per week in het zweet, met het zogenoemde huis tuin en keuken fitness. Gewoon sporten, in huis. Wanneer ik tijd heb, met attributen die ik in de jaren bij elkaar verzameld heb. In dit artikel neem ik jullie mee en laat zien hoe makkelijk thuis sporten is. Je heb maar drie dingen nodig. een programma, fitness kleding en hulpmiddelen. O ja en motivatie! Ook niet onbelangrijk.

Lees ook: Bootcamp, is het iets voor jou?

Huis tuin en keuken fitness programma

Wanneer je op het net zoekt kom je verschillende fitness programma’s tegen. Geschrikt om thuis te doen, de zogenaamde huis tuin en keuken fitness. Zo kan je thuis sporten met Kayla Itsines. Een programma opgezet voor jonge meiden, maar bleek al snel bij de ‘oudere’ dames ( waar ik ook toe behoor) een groot succes. Op pdf krijg je 2 training programma’s van 12 weken. Deze training is eigenlijk elke keer weer een kleine bootcamp die je volgt

Sportprogramma’s

Maar ook online vind je een sportprogramma van 18 minuten Een vast programma volgen kan als heel prettig ervaren worden, maar anderen vinden losse trainingen voor kracht of cardiojuist weer fijn. Deze vind je  op You-Tube. Naast online vind je ook trainingen in boeken. Onlangs las ik het boek Killerbody van Faya Lourens en ondanks dat ik het lang niet met alles eens ben in dit boek, zijn de oefeningen prima en goed thuis te doen.

Fitness kleding

Doe je aan huis tuin en keuken fitness dan is de kleding die je draagt net zo belangrijk als wanneer je naar de sportschool gaat. Ook al ziet niemand je goed ademende kleding is wel heel belangrijk en sport ook gewoon veel prettiger. Fitness kleding hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kocht ik onlangs een hardloopmuts en handschoenen ( hardlopen doe ik ook) bij het Kruidvat. Waar ik niet op bespaar zijn goede sportschoenen. Zorg voor een goede demping, ook voor de belasting van je knieën.

Lees ook: Kies voor goed zittende sportkleding.

Sport attributen

Sport attributen voor huis tuin en keuken fitness kan je ook scoren bij het Kruidvat of andere winkels. Denk aan een springtouw, maar ook zie je regelmatig ( veelal na de zomervakantie en na 1 januari)  gewichten of kettlebelts in de aanbiedingen en vind je ze niet? Een lege fles gevuld met zand voldoet ook als een gewicht.

Lees ook: Thuis trainen met een fitness bal.

Op zoek naar sportapparaten voor thuis? Kijk hier voor producten

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. Ik ga elke ochtend hardlopen. En soms ga ik op de crosstrainer terwijl ik de Walking Dead kijk. De crosstrainer staat op het balkon, en ik vind het echt een hel. Maar het is wel een goede fitness training.

  1. Bewondering heb ik voor je, dat jij elke ochtend gaat hardlopen! Hier vaak geen zin, maar als ik dan loop is het weer erg fijn.

 2. zegt:

  Ik vind het lastig om vaak te sporten, gewoon omdat ik het niet graag doe. Maar ik probeer het wel & meestal is dat momenteel fietsen op de hometrainer en nadien wat spierverstevigende oefeningen met gewichtjes.

  1. Hier moet ik de motivatie ook vaak zoeken hoor, maar ben ik eenmaal bezig, vind ik het heerlijk. Ik heb ook een hometrainer, vooral nu in deze natte koude tijd, zit ik er geregeld op ( met filmpje voor mijn neus)

 3. Ik ga twee keer in de week naar de sportschool maar thuis sporten vind ik lastig.Op de een of andere manier kan ik mezelf er dan niet toe zetten.

  1. Hier het zelfde probleem! Ik moet echt de motivatie vinden, maar merk nu wel hoe goed het voor mijn lijf is, waardoor het wel steeds lukt. Twee keer per week naar de sportschool vind ik ook knap hoor, vraagt ook heel wat motivatie!

 4. jeapiebel zegt:

  Ik ben dol op sporten, in het begin besteedde ik niet veel tijd aan sportkleding, Nu kan ik het wel meer leren waarderen. 🙂

  1. Grappig he! Hier precies zo, in het begin trok ik mijn oude spullen aan, maar nu vind ik iets flitsend toch ook wel erg leuk (en ademende kleding zit ook lekkerder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept