yoga
Gezondheid Lifestyle

Van niet meer hardlopen naar een les @HOME online Yoga

Niet meer hardlopen, dat waren zo ongeveer de laatste woorden die de fysiotherapeut tegen me zei. Voor velen misschien geen belangrijke woorden, maar voor mij een grote schrok. Na vijf maanden intensief revalideren was mijn laatste keer bij de fysio aangebroken. Na een goede week in Parijs, waar ik weinig pijn heb gehad. Zag ik het weer helemaal zitten. Tot de laatste woorden van de fysiotherapeut. Want wat moet ik dan. Hardlopen doe ik al mijn hele leven. En toen was daar ineens de vraag of ik een keer mee wilde doen aan een online yoga les ( @HOME). Kijk dat kwam even mooi op tijd.

Knie problemen

Al eerder schreef ik over de knie problemen die ik had. Vorig jaar zomer begonnen dit en ik bleef er veel te lang mee rondlopen. Ondanks de pijn bleef ik fanatiek hardlopen, klimmen en bootcampen. Tot het allemaal echt niet mee ging en ik begin dit jaar bij een fysiotherapeut terecht kwam. Zij concludeerde al snel dat ik een instabiele knieschijf had.

Huis om bouwen tot fitness ruimte

Het zou een revalidatie van ruim een half jaar worden, dus ik bouwde mijn huis om to fitness ruimte en revalideerde er op los.  De ultieme test was onze week in Parijs. Ik droeg hier de hele dag een knie brace en had wonderwel weinig klachten. Na deze week was dit meteen de laatste keer dat ik bij de fysiotherapeut moest zijn.

Verder revalideren en niet meer hardlopen

Het revalideren is hier mee niet ten einde. Ik moet de oefeningen blijven doen, blijven fietsen en vooral de brace omdoen, ga ik een lang stuk wandelen, klimmen of van de zomer de bergen in. Het feit dat ik na vijf maanden weer mag klimmen, vind ik heel fijn. Alles waarmee te veel druk op mijn knie komt, zal ik moeten vermijden. Dus hardlopen en bootcampen zijn verleden tijd. Aangezien ik al vanaf mijn zevende aan atletiek deed, is vooral het niet meer kunnen hardlopen een gemis.

online yoga @home les

Vorige week klom ik na lange tijd weer eens, met kniebrace om, dat wel

Online Yoga

Maar goed, ik moet verder. Niet meer als hardloper, Maar wat dan wel.En toen kwam ik een vraag tegen op Facebook van Esther van 100procent-yoga.com, Of mensen een Online Yoga sessie wilde volgen. Vorig jaar volgde ik al eens Pilates lessen online en dit was me zeer goed bevallen, dus was ik eigenlijk wel enthousiast om ook eens Yoga te gaan proberen.

100procent Yoga

Nou zijn Online lessen natuurlijk ideaal. Ik kan dit in mijn eigen tijd doen, gewoon thuis in de huiskamer. Er heel veel Yoga video’s te vinden Online. Het enige wat ontbreekt is de interactie met de yoga instructeur. Bij 100procent Yoga kan dit wel. Hoe fijn is het om vanuit huis een live les te volgen waarbij je direct via chat contact hebt met de docent?

@HOME

De online lessen van 100procent-Yoga heten @HOME en zijn iedere woensdag live van 20.00-21.00 uur. Na de live uitzending blijft de les nog een week actief zodat je de les op een andere dag/tijd nog een keer kan volgen. Iedere laatste woensdag van de maand is @HOME gratis, alle andere woensdagen kost één les €4,99.

Mijn ervaring met de Online Yoga @HOME les

Ik volgde de les van Ester op de laats woensdag van de maand, deze les was gratis.  Ik ben het explosieve gewend van hardlopen en bootcampen. Yoga is natuurlijk heel wat anders en dat merkte ik wel. Toch zag ik ook raakvlakken, namelijk het ‘hoofd leeg maken’. Net als met hardlopen, kon ik tijdens de yoga les ook mijn gedachten de vrije loop laten en dat vond ik heel prettig. Esher legde meteen uit, dat je de les op je eigen tempo mee kon doen, tenslotte zijn er nieuwelingen zoals ik, maar ook ervaren mensen die mee doen. Ik vond de les heel fijn, ik heb geen vergelijking materiaal, maar de stem en uitleg van Esther was duidelijk en begrijpelijk. De oefeningen waren niet zwaar in de zin dat ik het niet vol kon houden, al vond ik een uur wel lang. Dit was puur omdat ik het niet gewend ben. Ik ben zeker van plan om vaker mee te doen met de lessen @HOME.

Hoe werkt YOGA@HOME

Inschrijven voor de digitale lessen is noodzakelijk en gaat via het pagina Yogalessen op de site. Na inschrijving ontvangt je automatisch een bevestiging met daarin de link vanwaar de les live te volgen is. Je kan de link openen op ieder apparaat dat jij prettig vindt: telefoon, tablet, laptop en/of televisie. 100%YOGA biedt jou flexibiliteit en werkt daarom niet met abonnementen. Iedere les kost €4,99 en is los te boeken waardoor je alleen betaalt wanneer je deelneemt. De link naar de les blijft een week actief zodat jij de les zo vaak kunt doen als jij wilt.

De eerst komende gratis les is 27 juni, ben jij nou ook benieuwd, zet deze datum dan alvast in je agenda en meld je tegen die tijd aan op 100%YOGA.

Al baal ik nog steeds dat ik het hardlopen moet laten gaan, ik ben ook wel weer benieuwd welke nieuwe uitdagingen me dit zal geven.

Heb jij wel eens noodgedwongen een hobby moeten stoppen?

Meer artikelen over yoga: Een gezonde levensstijl met yoga.

foto’s lodiblogt

Voor dit artikel volgde ik een gratis online Yoga les. 

40 thoughts on “Van niet meer hardlopen naar een les @HOME online Yoga”

  1. Heerlijk yoga! Maar nog mooier om te lezen dat je meteen bent gaan kijken naar “wat kan nog wel”!

  2. Ahh wat rot zeg! Maar in ieder geval fijn dat je al zo snel iets vind wat je ook leuk vind. Ik doe ook regelmatig online yoga! 🙂 Heerlijk ook om even goed te ‘stretchen’ en je spieren te versoepelen. Afhankelijk van de les die ik volg vind ik een half uur soms ook erg lang, en andere vliegen juist voorbij 🙂

  3. Ik heb een tijdje Yoga gedaan, maar achteraf bleek het toch niets voor mij te zijn. Ik miste soms een beetje het explosieve in de sport, en m’n hoofd werd er ook niet bepaald leeg door. Maar wel fijn dat jij op deze manier een alternatief hebt gevonden voor het hardlopen!

  4. Ik kan mij zo goed voorstellen hoe erg het voor jou is dat je niet meer mag hardlopen. Ik mag en kan zelf niet meer sporten vanwege lichamelijke problemen en dat vind ik ook behoorlijk k*t

  5. Ik ben echt totaal niet sportief omdat mijn allergieën mij vaak belemmeren. Ik heb al vaker getwijfeld of yoga iets voor mij zou kunnen zijn! 🙂

  6. Ah wat sneu dat je compleet moet stoppen met hardlopen. Ik heb gelukkig geen enkele hobby waarmee ik zou moeten stoppen, al roept mijn gezin soms dat ik moet stoppen met bakken vanwege de vele calorieen 😉

  7. Echt super leuk dat Esther dit doet! Echt balen dat je niet meer zo goed kunt hardlopen. fijn dat je dus iets hebt gevonden waarin je ook je ei kwijt kunt!

  8. zelf ben ik totaal geen sporter, maar mijn dochter wel. Via haar kan ik me voorstellen hoe naar het is te horen te krijgen dat je niet meer mag rennen en bootcampen! Zelf vind ik yoga heel prettig om te doen, ik hoop voor jou dat je hier je draai gaat vinden!

  9. Balen dat je niet meer kunt hardlopen,maar dat je verder kijkt naar andere opties. Ik wist trouwens niet dat dit bestond toch maar even opzoeken.. met 2 jonge kinderen kan dit wel een uitkomst zijn

  10. Wat vervelend dat je zo’n problemen met jouw knie hebt gehad. Ik heb onlangs ook mijn knieschijf uit de kom gehad en moet binnenkort geopereerd worden. De yoga lijkt me gemakkelijk en handig omdat je het gewoon thuis kunt doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.