Waarom je een hoesje om je smartphone moet hebben

Waarom je een hoesje om je smartphone moet hebben

Heb jij een hoesje om je smartphone? Het is tenslotte een duur en kostbaar bezit en die moet goed beschermd worden. Er is zoveel keuze om uit te kiezen qua model, maar ook qua kleur. Ben jij iemand die echt niet zonder hoesje kan en waar kies jij dan voor?

Iedereen heeft een smartphone

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Voor velen een kostbaar bezit, maar ook erg kwetsbaar. Daarom zijn er veel smartphone hoesjes op de markt, waarmee je je kwetsbare bezit kunt beschermen. Maar niet iedereen wil een hoesje om zijn smartphone heen, want ze zijn vaak dik, niet mooi of onhandig. Gelukkig is er tegenwoordig zoveel aanbod, dat er voor ieder wel wat wils is. En bovendien bieden ze ook nog eens heel veel voordelen! Wat die voordelen dan precies zijn? Dat lees je hier. 

Met een hoesje voorkom je krassen

Een hoesje om je smartphone zorgt ervoor dat je minder snel krassen krijgt. Wanneer je je smartphone bijvoorbeeld in je broekzak stopt, of in een tas waar nog meer items in zitten, kan dit wrijving veroorzaken wat weer kan zorgen voor krassen. Zonde natuurlijk, helemaal wanneer je net een nieuwe smartphone hebt gekocht. Met een hoesje om je smartphone voorkom je dit en houd je het toestel zo lang mogelijk als nieuw! Bijvoorbeeld een hoesje iPhone SE 2020, om je allernieuwste iPhone goed te beschermen. 

Een hoesje breekt de val

De kans dat je je smartphone een keer laat vallen, is best groot. Je gebruikt hem tenslotte vaak. Laat je hem een keer vallen, dan is het toch wel prettig om een hoesje om je smartphone heen te hebben. Zo’n hoesje breekt namelijk de val en zorgt ervoor dat de kans op een gebroken scherm of andere schade minimaal is. Zonde wanneer je je telefoon, zonder hoesje, laat vallen en je scherm breekt! 

Een hoesje maakt je smartphone persoonlijk

Het aanbod van smartphone hoesjes is groot, er is voor iedereen wel een passend hoesje te vinden. Maar is dat toch niet het geval? Dan kun je zelfs je eigen hoesje ontwerpen, met bijvoorbeeld een foto of een mooi patroon. 

Een hoesje zorgt voor meer gebruiksgemak

Sommige hoesjes bieden, naast bescherming, nog meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een hoesje waarmee je je smartphone ook rechtop kunt plaatsen voor het bekijken van video’s en foto’s. Of een hoesje met extra opbergvakjes voor bijvoorbeeld je pinpas of ov-chipkaart. Dan kan zo’n hoesje wel wat dikker zijn, maar heb je wel gelijk alles bij je wat je nodig hebt! 

Hoe bescherm jij je telefoon?

Het is heel persoonlijk wat voor een hoesje om je smartphone je kiest. Zelf ben ik best een stuntel en heb mijn mobiel altijd in mijn tas zitten, met onder anderen mijn sleutels, dus een portemonnee hoesjes is echt iets voor mij. En jij? Wat kies jij?

foto’s lodiblogt-beeldbank/ disclaimer

Meer artikelen lezen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  Ik ben fan van hoesjes waar ook een pasje in kan. Die heb ik op dit moment niet (want die was er niet voor mijn telefoon toen ik die kocht), maar elke keer als ik artikelen lees over hoesjes, realiseer ik me weer hoe erg ik een fijn hoesje mis;).

  1. zegt:

   Ik ook, ik vind dit maar wat makkelijk hoor!

 2. Volgende week vertrekken we vanuit Brazilië weer eens na Nederland voor familiebzoek. Was lange tijd niet mogelijk door alle Covid perikelen. Ook een gelegenheid om onze oude smartphone aan de kant te doen en een nieuwe te kopen. Dat doen we in Nederland want dan krijgen we de BTW terug als we weer naar huis gaan. En natuurlijk komt er ook weer een passend hoesje bij.

  1. zegt:

   Een hele fijne tijd in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept