Review: My Journal 2020 van A-Journal Stationery

Vorig jaar begon ik aan een Bullet Journal. Leuk, maar een Bullet Journal kost wel veel tijd. Daarom wil ik in 2020 wel weer eens een agenda. Maar dan wel een agenda voor een echte planner als ik. Ik ontving de My Journal 2020 van A-Journal Stationery. Is dit de planner die ik ga gebruiken?

Ontzettend georganiseerd

Ik zal er eerlijk over zijn, ik ben mega georganiseerd. Ik zet altijd alles op papier, heb alles een dag van te voren klaar staan en je zal me niet snel betrappen dat ik iets vergeet. Volgens mijn man ben ik ook zijn externe geheugen en daar geef ik hem helemaal gelijk in. Ik plan tot nu toe alles in mijn Bullet Journal. Maar ik zoek iets anders. Een agenda waar ik wel creatief ik kan zijn, maar die me niet zoveel tijd kost als een Bullet Journal. Nu stuurde A-Journal Stationery mij een Kitchen journal en een My Journal 2020 toe. Mooi, nu kon ik kijken of dit misschien iets voor mij is.

Verschillende planners proberen

Vorig jaar begon ik met mijn eerste Bullet Journal en vanaf dag een was ik verkocht. Ik vind het ontzettend leuk deze in te vullen en kan er helemaal mijn creativiteit in kwijt. Maar eerlijk is eerlijk, het kost wel erg veel tijd om elke keer de maand spreads en week logs te maken. Vandaar dat ik het zo leuk vind dat ik af en toe planners mag reviewen. Onlangs plaatste ik een review van de Purpuz planner, een mooie planner, maar ik had een paar punten wat voor mij niet werkte. Ik was dan ook heel benieuwd naar de My Journal van A journal stationery.

De My Journal 2020

My Journal is een agenda vol handige checklists. Voor iedereen die gek is op lijstjes en plannen. Maak je hoofd leeg, schrijf je journal vol. Het is een agenda vol handige checklists, to do’s, not to do’s, ideas en goals maar ook alle to pays, holiday plans en time for friends en family zijn met behulp van de lijstjes goed in te plannen. Dus als je niks wil vergeten, denk dan alleen aan my-journal. Dat geeft ruimte in je hoofd. Voor nieuwe ideeën bijvoorbeeld.

En dat is precies wat ik zoek

Bovenstaande is dus meteen waarom ik zo blij en tevreden ben over de My Journal van A-Journal Stationery. Het is eigenlijk gewoon mijn Bullet Journal, maar dan zonder de vele tijd die ik hier aan kwijt ben. Moest ik in mijn Bullet Journal de pagina’ zelf ontwerpen, nu is dit al voor me gedaan.

Hoe ziet de planner eruit? De planner begint met de maanden van 2020, waarna je vervolgens een pagina vindt waar je de schoolvakanties in kan schrijven en alle feestdagen kan vinden. Vervolgens kan je hier de dingen opschrijven die je niet wil vergeten en doelen voor het nieuwe jaar.

Elke maand begint met een dubbele pagina, hier kan je de doelen die je wil behalen noteren, dingen die je wil doen deze maand, ideeën, me-time, rekeningen die je moet betalen etc. Vervolgens heeft elke week een dubbele pagina en heb je naast genoeg ruimte voor elke dag ook onder aan de bladzijde ruimte om aantekeningen te maken over telefoontje of mails die je moet versturen. Maar ook dingen die je niet moet vergeten en extra ruimte voor notities. Ook kan je elke week memorabele momenten noteren.

Het deel van de My Journal wat me aan een Bullet Journal doen denken.

Zo gaat elke maand verder en aan het eind van de planner kom je eigenlijk bij het stuk Bullet Journal. Hier kan je alvast vooruit kijken en plannen naar 2021, kan je cadeaus ideeën noteren, quotes opschrijven en de dingen waar je van houdt. Je kan je favoriete films opschrijven, boeken die je wilt lezen en zo veel meer. Er is ruimte voor hobby’s, interesses, maar ook je financiën kan je hier opschrijven, recepten, dromen en doelen.

Deze planner is echt een aanrader wanneer je net als ik van overzicht hou. Wat mij nu meer aanspreekt aan de My Journal dan aan een andere planner of gewone agenda, is dat er hier voor mij geen onnodige pagina’s in zitten, die ik toch niet gebruik. Er is meer dan genoeg ruimte om te schrijven, tekenen en plakken. Maar ik hoef dit niet te doen, omdat veel ook al is ingevuld.

Op de site van A-Journal Stationery vind je naast deze agenda ( en neem zeker even een kijkje, want goede foto’s van de binnen kant van de agenda maken was erg lastig) nog veel meer agenda’s, planners en kalenders.

Alles van A-journal vind je hier.

My Journal

Heb jij al een planner voor 2020?

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. zegt:

  Mooie planner en hij heeft inderdaad wel wat weg van een bullet journal. Ik heb vorige week ‘Piens Planner’ gekocht voor 2020. Plannen en mijn journal heb ik helemaal losgekoppeld en dat bevalt me goed.

  1. zegt:

   Dat wil ik ook gaan doen en ik denk dat dat me veel beter gaat bevallen.

 2. Ik heb weer dezelfde Moleskine als altijd. Net als jij wil ik niet zo veel tijd kwijt zijn aan het invullen van de agenda/planner zelf.

 3. zegt:

  handig maar ik blijf bij mijn filofaxen 😉

 4. zegt:

  Ik gebruik al jaren een simpele familyplanner voor mij en mijn huisgenoten. En een simpele a5 agenda om mijn blogs in te plannen.

 5. Anja zegt:

  Heel mooie planner. Ik gebruik gewoon een agenda en heel veel notitieblaadjes 😉 Werkt voor mij het beste

 6. zegt:

  Ik zweer bij mijn Milly Pie planner. Alweer jaren maar ik ben er zó blij mee. Het feit dat het een soort van multomap is, de indeling, de mogelijkheden. Het enige? Hij is best groot en zwaar, dus ik neem ‘m niet altijd mee naar afspraken (ik gebruik ‘m behalve als planner ook als agenda). Maar nogmaals, ik blijf bij deze planner. Kan mij voorstellen trouwens dat een bullet journal maken veel tijd kost. Fijn dat je op deze manier het een en ander kunt uitproberen!

  1. zegt:

   Die ken ik niet, ik ga eens kijken. Deze ga ik nu gebruiken, maar daarna mag het zo weer een andere zijn.

 7. Tania zegt:

  Ik ben ook gestopt met mijn bullet journal omdat het teveel tijd in nam. Sinds begin dit jaar heb ik een Happy Planner en vind deze zo leuk.

  1. zegt:

   Toch wel he! Ik merkte ook dat er zoveel tijd in ging zitten. De Happy planner ken ik niet, ga ik ook eens naar kijken.

 8. Mijn hele planning zit in mijn hoofd. Lastig als je op vakantie gaat en helemaal leeg terugkomt

 9. zegt:

  Ik heb alleen een digitale agenda. Miss dat ik volgend jaar eens een planner ga proberen

 10. zegt:

  Ik zou willen dat ik dit kon, maar hier ben ik veels te chaotisch voor. Daarom heb ik verschillende boekjes voor verschillende dingen anders wordt het nog erger in mijn hoofd. Kon ik dit maar, dan zou deze zeker iets voor mij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept