Kitchen Journal. Maak je eigen receptenboek
Eten en drinken

Review: Kitchen Journal. Maak je eigen receptenboek

In de kast in de keuken heb ik een map met recepten. Daarnaast staat in deze zelfde kast een batterij aan kookboeken en heb ik nog allemaal losse recepten her en der liggen. Niet echt geordend. Een Kitchen Journal zou voor deze Journal fan en planner dan ook ideaal zijn.

Ik heb geen heken aan koken

Ik heb geen hekel aan koken en bakken doe ik graag. Door de week kook ik vaak een beetje de standaard recepten, waarbij ik rekening hou met de wensen van de jongens. In de weekenden kookt de man en die wil graag werken met recepten en nieuwe dingen uitproberen. Recepten haalt hij vaak uit mijn recepten map en uit kookboeken.

Lees ook: Bakken moeilijk? Niet met de Boter&bloem Box.

Alle recepten bij elkaar

Nou is mijn recepten map nogal onoverzichtelijk. Er zitten zoveel recepten in, zoveel mogelijk gesorteerd en ik heb geprobeerd om ze bij de juiste tabblad te plaatsen. Toch is het vaak zoeken, voor ik het juiste recept heb gevonden. Dus toen ik de vraag kreeg van A-Journal Stationery of ik de Kitchen Journal wilde proberen, was ik heel erg benieuwd.

Lees ook: Wat eten we vandaag? Alle recepten op eenrij.

De Kitchen Journal

Ik ben dol op Journals. Zo heb ik een Bullet Journal, travel Journal en art journal en daar past ook prima een Kitchen Journal bij. Ik heb zoveel Journals. Omdat ik hier mijn hele creativiteit in kwijt kan. Mijn Bullet Journal gebruik ik elke dag. Mijn travel journal daar schrijf en plak ik alles in als we een dag weg gaan, of wat we ook mee maken. De Kitchen Journal is ook ideaal om mijn creativiteit in kwijt te kunnen.

Lees ook: Hoe begin je een Bullet Journal?

De indeling van de Kitchen Journal

Wat is de Kitchen Journal? In een Kitchen-Journal verzamel je je eigen favoriete recepten. Dit kunnen recepten zijn voor een snelle maaltijd of een heerlijk avondje met vrienden aan tafel. Dat heerlijke gerecht of dat wijntje wat zo goed bij dat ene gerecht past. Het zijn stuk voor stuk hoofdstukken met lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes.

Want naast je eigen verzameling recepten, kan je ook noteren wat je hebt gekookt en voor wie? Wat kookte ik de laatste keer met de kerst dagen en moesten wij toen het toetje maken? Er is ruimte voor uitgeknipte recepten, geschreven teksten en aantekeningen. Je maakt er eigenlijk gewoon je eigen receptenboek mee.

bakken en koken
wat kook jij vandaag

Waarom ik zo enthousiast ben over de Kitchen Journal

Wat maakt de Kitchen Journal nou zo leuk? Ik vind het fantastisch dat ik naast recepten schrijven, ook recepten in deze Journal kan plakken. Lijstjes in kan vullen, foto’s kan plakken en tekeningen kan tekenen. Het is jouw receptenboek. Je doet wat jij wil. Het is super handig en overzichtelijk. Het is dan ook een soort dagboek. Waar je in schrijft wanneer je met vrienden uit eten ging, of wie er bij jou kwam eten, wat je kookte en welke wijn hier bij paste. Je kan invulling geven aan deze Journal zoals je zelf wilt.

bewaar al je recepten op een plek

Naast de kitchen Journal vind je op de site van A-journal, ook schoolagenda’s, a-planners, wedding journaals, familie planners, my planners en nog veel meer.

Heb jij ook een kast vol kookboeken?

Lees ook: Gezond de feestdagen door met een E-book vol recepten.

foto’s lodiblogt/

19 thoughts on “Review: Kitchen Journal. Maak je eigen receptenboek”

 1. Ik heb niet heel veel kookboeken, maar ik moet zeggen dat ik de boeken die ik heb ook niet gebruik. Internet zoekt makkelijker. Recepten print ik dan wel en als het heel erg lekker is, komt het in een mapje. Net zoiets als bij jou;). Soms blader ik even door dat mapje en ik heb er dan dingen bij gezet als: “Hm, jummie, heerlijk!” Of: “Kan wel iets langer in de oven dan aangegeven.” Misschien vind ik dat wel het leukst ervan.

  1. dat niet vies worden is wel makkelijker digitaal, Absoluut. Zelf ik vind het zo lastig om als ik bezig ben, steeds mijn laptop weer aan te moeten zetten. En dan zijn de letters een beetje te klein, dus wat dat is mijn boek voor mij erg makkelijk

 2. Wat een handig ding! Hier heb ik inmiddels ook een volle, onoverzichtelijke map vol recepten, maar het is altijd flink zoeken.
  Dit is ideaal!

 3. Leuk om op die manier je eigen kookboek samen te stellen! Ik kocht vroeger best wel veel kookboeken, nu niet meer zo vaak omdat ik dan eerder op internet een recept zoek.

 4. Ik heb ook wel een aantal kookboeken in de kast staan. Maar ook Google ik naar recepten. Alleen als deze dan goed in de smaak is gevallen vergeet ik hem vaak te op te slaan. Dus de volgende keer als ik hem wil maken moet ik weer gaan googlen. Zo’n receptenboek zou dan idd handig zijn om de lekkere gevonden recepten (en soms naar eigen smaak aangepast) in op te schrijven.

 5. Ik heb zeker veel kookboeken in huis. Ik vind het heerlijk om te koken, nieuwe recepten uit te proberen en nieuwe recepten te verzinnen. Mijn zelfverzonnen (en geslaagde!) recepten deel ik lekker op mijn blog. Dat is meteen mijn eigen digitale kookboekje. 😉

 6. Och, dat heeft echt wel iets. Mijn grootmoeder had ook net zo een schriftje, net het persoonlijke eraan is veel leuker dan de “echte” kookboeken, daarnaast staan er dan ook vooral de dingen in die jij echt wel wil maken natuurlijk!
  Fijn!

 7. Hoi hoi ik heb niet zoveel kookboeken maar misschien komt het nog wel nu ik sindskort aan het bloggen ben. Ik haar mijn recepten meestal weg van google. Maar de kitchen journaal ziet er wel erg handig uit. Nodig een nieuwe printer aanschaffen dan kan ik de recepten ook uit printen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.