Review: Kitchen Journal. Maak je eigen receptenboek

Kitchen Journal. Maak je eigen receptenboek

In de kast in de keuken heb ik een map met recepten. Daarnaast staat in deze zelfde kast een batterij aan kookboeken en heb ik nog allemaal losse recepten her en der liggen. Niet echt geordend. Een Kitchen Journal zou voor deze Journal fan en planner dan ook ideaal zijn.

Ik heb geen heken aan koken

Ik heb geen hekel aan koken en bakken doe ik graag. Door de week kook ik vaak een beetje de standaard recepten, waarbij ik rekening hou met de wensen van de jongens. In de weekenden kookt de man en die wil graag werken met recepten en nieuwe dingen uitproberen. Recepten haalt hij vaak uit mijn recepten map en uit kookboeken.

Lees ook: Bakken moeilijk? Niet met de Boter&bloem Box.

Alle recepten bij elkaar

Nou is mijn recepten map nogal onoverzichtelijk. Er zitten zoveel recepten in, zoveel mogelijk gesorteerd en ik heb geprobeerd om ze bij de juiste tabblad te plaatsen. Toch is het vaak zoeken, voor ik het juiste recept heb gevonden. Dus toen ik de vraag kreeg van A-Journal Stationery of ik de Kitchen Journal wilde proberen, was ik heel erg benieuwd.

Lees ook: Wat eten we vandaag? Alle recepten op eenrij.

De Kitchen Journal

Ik ben dol op Journals. Zo heb ik een Bullet Journal, travel Journal en art journal en daar past ook prima een Kitchen Journal bij. Ik heb zoveel Journals. Omdat ik hier mijn hele creativiteit in kwijt kan. Mijn Bullet Journal gebruik ik elke dag. Mijn travel journal daar schrijf en plak ik alles in als we een dag weg gaan, of wat we ook mee maken. De Kitchen Journal is ook ideaal om mijn creativiteit in kwijt te kunnen.

Lees ook: Hoe begin je een Bullet Journal?

De indeling van de Kitchen Journal

Wat is de Kitchen Journal? In een Kitchen-Journal verzamel je je eigen favoriete recepten. Dit kunnen recepten zijn voor een snelle maaltijd of een heerlijk avondje met vrienden aan tafel. Dat heerlijke gerecht of dat wijntje wat zo goed bij dat ene gerecht past. Het zijn stuk voor stuk hoofdstukken met lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes.

Want naast je eigen verzameling recepten, kan je ook noteren wat je hebt gekookt en voor wie? Wat kookte ik de laatste keer met de kerst dagen en moesten wij toen het toetje maken? Er is ruimte voor uitgeknipte recepten, geschreven teksten en aantekeningen. Je maakt er eigenlijk gewoon je eigen receptenboek mee.

bakken en koken
wat kook jij vandaag

Waarom ik zo enthousiast ben over de Kitchen Journal

Wat maakt de Kitchen Journal nou zo leuk? Ik vind het fantastisch dat ik naast recepten schrijven, ook recepten in deze Journal kan plakken. Lijstjes in kan vullen, foto’s kan plakken en tekeningen kan tekenen. Het is jouw receptenboek. Je doet wat jij wil. Het is super handig en overzichtelijk. Het is dan ook een soort dagboek. Waar je in schrijft wanneer je met vrienden uit eten ging, of wie er bij jou kwam eten, wat je kookte en welke wijn hier bij paste. Je kan invulling geven aan deze Journal zoals je zelf wilt.

bewaar al je recepten op een plek

Naast de kitchen Journal vind je op de site van A-journal, ook schoolagenda’s, a-planners, wedding journaals, familie planners, my planners en nog veel meer.

Heb jij ook een kast vol kookboeken?

Lees ook: Gezond de feestdagen door met een E-book vol recepten.

foto’s lodiblogt/

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Ik heb niet heel veel kookboeken, maar ik moet zeggen dat ik de boeken die ik heb ook niet gebruik. Internet zoekt makkelijker. Recepten print ik dan wel en als het heel erg lekker is, komt het in een mapje. Net zoiets als bij jou;). Soms blader ik even door dat mapje en ik heb er dan dingen bij gezet als: “Hm, jummie, heerlijk!” Of: “Kan wel iets langer in de oven dan aangegeven.” Misschien vind ik dat wel het leukst ervan.

  1. zegt:

   Ja! ,dat vind ik ook zo leuk. Ik schrijf er ook altijd van alles bij. Iets extra dit, of oh dit was lekker!

   1. Mandy zegt:

    Oh wat handig! Ik zat hier vandaag aan te denken om er 1 te maken, deze ziet er zo leuk uit!

 2. zegt:

  ik heb heel veel recepten omdat ik alles zelf maak maar ik heb alles van boekjes naar digitaal gezet. vind ik persoonlijk makkelijker en het word niet vies ook 😀

  1. zegt:

   dat niet vies worden is wel makkelijker digitaal, Absoluut. Zelf ik vind het zo lastig om als ik bezig ben, steeds mijn laptop weer aan te moeten zetten. En dan zijn de letters een beetje te klein, dus wat dat is mijn boek voor mij erg makkelijk

 3. Mirjam Hart zegt:

  Wat een handig ding! Hier heb ik inmiddels ook een volle, onoverzichtelijke map vol recepten, maar het is altijd flink zoeken.
  Dit is ideaal!

 4. zegt:

  Leuk om op die manier je eigen kookboek samen te stellen! Ik kocht vroeger best wel veel kookboeken, nu niet meer zo vaak omdat ik dan eerder op internet een recept zoek.

 5. zegt:

  Ik heb ook wel een aantal kookboeken in de kast staan. Maar ook Google ik naar recepten. Alleen als deze dan goed in de smaak is gevallen vergeet ik hem vaak te op te slaan. Dus de volgende keer als ik hem wil maken moet ik weer gaan googlen. Zo’n receptenboek zou dan idd handig zijn om de lekkere gevonden recepten (en soms naar eigen smaak aangepast) in op te schrijven.

 6. zegt:

  He, die is leuk! Ik heb ook ergens een klapper met daarin een lading recepten. Deze moet ik ook nodig eens ordenen, want alles zit doorelkaar.

 7. zegt:

  Wat leuk! Heb je een mooie plek om alle lekkere recepten te bewaren. En als het zo handgeschreven is dan voelt het ook echt als een kookboek van vroeger.

 8. Ik heb zeker veel kookboeken in huis. Ik vind het heerlijk om te koken, nieuwe recepten uit te proberen en nieuwe recepten te verzinnen. Mijn zelfverzonnen (en geslaagde!) recepten deel ik lekker op mijn blog. Dat is meteen mijn eigen digitale kookboekje. 😉

 9. zegt:

  Wat handig. Ik wil ook zoiets. Ik ben gek op recepten en fysieke boeken.

 10. zegt:

  Ik heb inderdaad ook een kast vol met kookboeken. De leukste vind ik de kookboeken die gemaat zijn naar aanleiding van kinderboeken. Ik heb al een plank vol

 11. Wat tof, ik ben gek op koken maar ik heb eigenlijk helemaal geen kookboek of iets dergelijks!

 12. Twee kookboeken heb ik in de kast en dat was het. Ik vind het leuk om jouw enthousiasme te zien om je eigen recepten op te schrijven. Dat maakt het toch iets van jezelf.

 13. Och, dat heeft echt wel iets. Mijn grootmoeder had ook net zo een schriftje, net het persoonlijke eraan is veel leuker dan de “echte” kookboeken, daarnaast staan er dan ook vooral de dingen in die jij echt wel wil maken natuurlijk!
  Fijn!

 14. wauw, wat super leuk gedaan. het is dat ik geen keukenprinses ben, want anders……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept