Bento lunchboxen- makkelijk maaltijden meenemen

Bento lunchboxen, gezond en gevarieerd eten

Werk je buiten de deur of maak jij de broodtrommeltjes van jouw kinderen elke dag klaar, dan kan je zorgen voor een verse, gezonde en lekkere lunch met Bento lunchboxen. Bento lunchboxen zijn boxen met verschillende compartimenten en bakjes, waarin je eten gescheiden van elkaar blijft en daardoor extra lekker. Naast lunchboxen heb je ook salade boxen en bekers to go om mee te nemen naar je werk.

Lunch mee naar het werk

Sinds een paar maanden werk ik buiten de deur en dat betekende dat ik mijn oude vertrouwde broodtrommel weer mee kon nemen. Nu ben ik dertien jaar thuis geweest en in die tijd werkte ik onder andere als gewichtsconsulent. Ik weet dus heel goed wat gezond en lekker eten is. In die dertien jaar thuis maakte ik veelal gezonde lunches, dit was makkelijk, want ik had tijd, een fornuis en een oven tot mijn beschikking. Nu ik weer aan het werk ben buiten de deur, was het in het begin het makkelijkste om broodjes mee te nemen in mijn broodtrommel, maar dit ging eigenlijk een beetje vervelen.

Meer energie nodig

Ook merkte ik dat ik van drie broodjes niet genoeg energie kreeg om de hele dag in de winkel te lopen en te staan. Daarom besloot ik me weer eens te gaan verdiepen in lekkere lunches om mee te nemen. Hierbij werd ik onder andere geholpen door het boek De lekkerste lunchbox ideeën.

Bento lunchboxen

Omdat ik nieuwe lunchboxen nodig had, ben ik op zoek gegaan naar Bento Boxen. Het leek mij namelijk zo makkelijk om mijn lunch in verschillende bakjes te kunnen doen, waardoor het vers blijft, maar waardoor ik ook gevarieerd kan eten. Maar dan wel zo, dat ik niet meteen mijn halve keuken inboedel aan bakjes mee hoef te nemen.

Ik kocht mijn Mepal Bento Lunchbox, lunchpot en salade on the go bij bol

Wat is bento

Bento is al ontzettend oud en waarschijnlijk zie je ook weleens van die prachtig gevulde trommeltjes langskomen, het liefst met allerlei leuk uitgesneden fruit en broodjes. Dat is Bento, maar zeker niet de bedoeling. Je hoeft zeker niets uit te snijden, op kleur te leggen en te bakken voor een goedgevulde Bento box. Een Bento box is een trommel met verschillende compartimenten en met verschillende bakjes. Door deze compartimenten blijft je lunch vers en van elkaar gescheiden. Ook kan je zo heel makkelijk verschillende voedingsmiddelen uit de schijf van 5 meenemen. Hierdoor is het makkelijk om bijvoorbeeld een salade mee te nemen, met de saus kan apart. Je neemt makkelijker extra fruit en noten mee. Alles zit samen in een box, je hoeft dus niet extra veel mee te nemen.

Voordelen van Bento Lunchboxen

Wat zijn nu de voordelen om een bento lunchbox te kiezen boven een gewone trommel? Laten we eerlijk zijn, een gewone trommel is natuurlijk ook prima om je broodjes in mee te nemen. Het voordeel van de bento boxen zit hem echter in de extra bakjes die er in zitten. Door het handig indelen van de bakjes kan je heel makkelijk een uitgebalanceerde maaltijd maken. Elke dag brood mee is saai en meerder bakjes ga je ook niet mee nemen. Met een Bento box kan je de juiste portie meenemen en variëren zonder dat je eten in elkaar overloopt. Hierdoor blijft je lunch lekker en vers.

Voorbeelden voor lunchboxen

Ik heb nu enkele weken mijn nieuwe lunchboxen mee naar het werk en probeer zo veel mogelijk te variëren, ik stop verschillende voedingsgroepen, zoals granen, eiwitten, groenten, fruit, en gezonde vetten in een box. Zo neem ik bijvoorbeeld een lunchbox mee met:

  • broodjes, noten, druiven, griekse yoghurt en granola
  • Pasta pesto salade (ik maak dit vaak als avondeten en maak extra voor mijn lunch de volgende dag.
  • Gekookt eitje, wraps, fruit
  • Caesarsalade
  • Taco salade box
  • Pizza box met pitabroodjes, pizzasaus, salami, mozzarella en geraspte kaas
  • Wraps met in de kleine bakjes fruit en noten.
  • Kaas quesadilla, zelfgemaakt en in vieren gesneden, zure room, avocado en als extra nog druiven

Op zoek naar meer tips en ideeën , kijk eens op Pinterest.

Lekker lunchen

Doordat de lunch in deze boxen gescheiden blijft van elkaar, ziet het er ook wanneer ik ga lunchen appetijtelijk uit. Ik fiets naar mijn werk, dus je snapt dat de lunchboxen niet altijd netjes rechtop blijven staan. Toch ligt niks door elkaar en doordat ik mijn dressing bijvoorbeeld apart mee neem, wordt mijn salade niet sompig.

Boeken met recepten voor in jouw Bento lunchbox vind je bij bol

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ affilate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept