Wat eten we vandaag? En waar haal jij inspiratie vandaan?

kookboeken inspiratie eten en drinken

Wat eten we vandaag? Dat is elke keer weer de grote vraag. Deze vraag wordt me ook een paar keer per dag gevraagd door de jongens, trouwens. Twee keer per week doe ik boodschappen, ik plan van te voren wat we gaan eten. Door de weeks kook ik en in de weekenden de man. Vaak komt hij wel met een idee wat hij wilt koken. Maar dan nog, vind ik het af en toe lastig wat nu weer op tafel te zetten,

Sporten

Vier dagen in de week  wordt er gesport. Twee keer atletiek,  een aantal keren klimmen en bootcamp. Waneer we naar atletiek moeten, eet ik met de jongens al om kwart voor vijf . Hier hou ik dan dus rekening mee met inkopen doen. Ik maak dan een een pan gerecht of iets dat in de oven warm gemaakt kan worden. Zodat de man later kan eten.

Lees ook: Waarom sporten zo gezond is voor kinderen ( en volwassenen).

stampot eten

Ook hou ik er rekening mee dat ik geen stampot klaar maak op de dagen dat er gesport moet worden.. Dit is tenslotte zware kost en dat sport weer niet fijn. Dus maak ik vaak een pasta klaar als ik naar Boot Camp ga. Maar goed, groot favoriet van de kinderen is aardappelen, groente en vlees, dus tja dat maak komt ook geregeld op tafel.

De lekkerste burger ooit

Meestal op zaterdag kiezen we voor een zelfgemaakt soepje of hamburger. Groot favoriet in huis is de  Mexicaanse burger van Flying foodie. Ben je net als wij een echte burger fanaat, dan moet je deze zeker een keer proberen.

Wat eten we vandaag

Naast de grote vraag ‘wat eten we vandaag?’ is er ook nog de vraag waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Zo lees ik altijd het magazine van de Jumbo. De Allerhande en de Boodschappen. Hier scheur ik van alles uit wat me lekker lijkt. Voordat het in de map recepten komt sneuvelen er altijd een aantal weer die me toch te ingewikkeld lijken of rare ( in mijn ogen) ingrediënten hebben. Die geen die ik bewaar maak ik klaar en als het goed is bevallen blijft het recept in de map en anders gooi ik het recept weg.

Lees ook: Een recept voor een wintertoetje, met stroopwafels en ijs.

Kast vol kookboeken

In de tijd dat ik als gewichtconsulent werkte heb ik een grote verzameling kookboeken verzameld en dan ben ik vooral fan van de boeken van ChicksloveFood, Uit Paulines keuken of de boeken van Rens Kroes . Maar ook een boek als Food truck bites die ik vorig jaar bij de Xenox vond ( en waar dat heerlijke recept van Flying Foodies uit komt) pak ik vaak uit de kast. Bakken doe ik natuurlijk ook.

Lees ook: Zelf pizza maken, een eitje.

Op zoek naar meer recepten

Ik heb een over heerlijke recept met kabeljauw en munt. Dit recept vind je hier.

Maar ook een super gezond recept van omelet met heel veel groente. Het recept kan je hier lezen.

Of maak in het weekend je eigen wafels. Hier vind je daar het recept van.

Benieuwd naar kookboeken voor inspiratie: Hier vind je een heleboel producten

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

33 reacties

 1. zegt:

  Eigenlijk heb ik weinig inspiratie. We hebben een soort menu van twee, drie weken in ons hoofd en daar kiezen we gerechten uit. Is niet echt afwisselend, maar vind koken eigenlijk alleen maar leuk als ik tijd genoeg heb. En dat hebben we niet 🙂

  1. dat kan ik me helemaal voorstellen

 2. zegt:

  Ik heb een aantal favoriete recepten, die snel, gezond en lekker zijn, die zet ik ook telkens op mijn blog 🙂 wij eten vaak ‘vakantie-eten’: Mexicaans, Oosters, Marrokaans, Iltaliaans… En af en toe een goed klaargemaakte Vlaamse of Franse klassieker, maar bijna nooit vlees-aardappelen-groenten. We eten ook minstens 1 x per week vegetarisch.
  Inspiratie haal ik uit kookboeken, en ook uit de mails die ik krijg van 15 gram (een soort hello fresh met een superleuke site) en Yummly (een Amerikaanse recepten-app)

  1. Wat leuk, ik ga eens op je site kijken.

 3. Ik gebruik eigenlijk nooit een kookboek, maar hou wel van variatie. Ik zorg dat we alles zo’n beetje eten in een week. Een pastagerecht, een rijsgerecht en vooral ook aardappelen, vlees en groenten.

  1. hier precies zo, alles komt wel voorbij.

 4. zegt:

  Ik heb zelf vaak weinig inspiratie, maar ik ben gezegend met een man die het leuk vindt om te koken en ook zo weer iets kan verzinnen. Heerlijk 🙂

  1. O wat heerlijk!

 5. zegt:

  Ik heb helemaal geen inspiratie wat dat betreft haha. Als ik vraag wat willen jullie eten krijg ik altijd te horen (van mijn man) maakt mij niet uit. Nou lekker dan…

  1. ha, ja lekker antwoord is dat 😉

 6. Die burger lijkt me wat voor mij, wil ik zeker eens een keertje proberen!

  1. Moet je echt doen hoor, zo lekker!

 7. Ik ben niet zo’n goede kok helaas haha. Ik koop meestal erg simpel, maar dat ligt ook aan onze kleuter die niet zoveel lust. Vanavond gaan we lekker uit eten dus dan hoef ik er lekker niet over na te denken.

  1. haha dat heb je goed voor elkaar!

 8. Ik af en toe ook hoor!

 9. heerlijk, hier ook vaak recepten wissel met mijn ouders 🙂

 10. zegt:

  Ik vraag altijd in de ochtend wat bram graag wilt. En dan ga ik (vaak) dat maken.

  1. Haha je geeft de moeilijke vraag gewoon aan hem 😉

 11. Ik vind dus dat ik eigenlijk wat meer verschillende dingen moet koken. Ik kijk wel regelmatig in Allerhande maar val uiteindelijk terug op mijn ouwe getrouwe gerechten.

  1. ik probeer het echt om vaker nieuwe dingen uit te proberen, maar soms gaat dat echt wel mis.

 12. Wauw, jullie hebben door de week een volle agenda zeg! Hier is eigenlijk alleen op vrijdagmiddag mijn jongste zoon die dan fitness doet. Maar dat doet hij vanuit school.

  1. Echt he, sportief gezin, maar af en toe eens een weekje niks, vind ik ook best lekker!

 13. zegt:

  Mijn vriend maakt het eten. Hij maakt gewoon klaar waar hij zin in heeft

  1. haha makkelijk! en hij heeft natuurlijk groot gelijk!

 14. zegt:

  Ah van heel veel verschillende bronnen. De Allerhande, Boodschappen, Indonesische kookboeken. Een soepboekje van de Xenos. Heel veel eigenlijk. Altijd leuk om weer eens wat nieuws uit te proberen.

  1. absoluut, ik probeer ook veel nieuwe recepten.

 15. zegt:

  Wij eten elke week bijna hetzelfde omdat mijn vriend een hele moeilijke eter is x

  1. lastig is dit dan he!

 16. Lekker, Italiaans is altijd heerlijk.

 17. zegt:

  Op pinterest eigenlijk. Ik verzamel recepten en krijg dan automatisch heel wat suggesties in mijn feed.

  1. Dat heb ik dus nog nooit gedaan, maar wel een hele goede tip!

 18. Op het moment is mijn dochter over uit Engeland en die eet veganistisch. Ze heeft een paar gekookt!

 19. Wij eten vandaag hamburgers en pizza van de Lidl die ik zelf nog wat extra bedek met kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept