kookboeken inspiratie eten en drinken
Eten en drinken

Wat eten we vandaag? En waar haal jij inspiratie vandaan?

Wat eten we vandaag? Dat is elke keer weer de grote vraag. Deze vraag wordt me ook een paar keer per dag gevraagd door de jongens, trouwens. Twee keer per week doe ik boodschappen, ik plan van te voren wat we gaan eten. Door de weeks kook ik en in de weekenden de man. Vaak komt hij wel met een idee wat hij wilt koken. Maar dan nog, vind ik het af en toe lastig wat nu weer op tafel te zetten,

Sporten

Vier dagen in de week  wordt er gesport. Twee keer atletiek,  een aantal keren klimmen en bootcamp. Waneer we naar atletiek moeten, eet ik met de jongens al om kwart voor vijf . Hier hou ik dan dus rekening mee met inkopen doen. Ik maak dan een een pan gerecht of iets dat in de oven warm gemaakt kan worden. Zodat de man later kan eten.

Lees ook: Waarom sporten zo gezond is voor kinderen ( en volwassenen).

stampot eten

Ook hou ik er rekening mee dat ik geen stampot klaar maak op de dagen dat er gesport moet worden.. Dit is tenslotte zware kost en dat sport weer niet fijn. Dus maak ik vaak een pasta klaar als ik naar Boot Camp ga. Maar goed, groot favoriet van de kinderen is aardappelen, groente en vlees, dus tja dat maak komt ook geregeld op tafel.

De lekkerste burger ooit

Meestal op zaterdag kiezen we voor een zelfgemaakt soepje of hamburger. Groot favoriet in huis is de  Mexicaanse burger van Flying foodie. Ben je net als wij een echte burger fanaat, dan moet je deze zeker een keer proberen.

Wat eten we vandaag

Naast de grote vraag ‘wat eten we vandaag?’ is er ook nog de vraag waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Zo lees ik altijd het magazine van de Jumbo. De Allerhande en de Boodschappen. Hier scheur ik van alles uit wat me lekker lijkt. Voordat het in de map recepten komt sneuvelen er altijd een aantal weer die me toch te ingewikkeld lijken of rare ( in mijn ogen) ingrediënten hebben. Die geen die ik bewaar maak ik klaar en als het goed is bevallen blijft het recept in de map en anders gooi ik het recept weg.

Lees ook: Een recept voor een wintertoetje, met stroopwafels en ijs.

Kast vol kookboeken

In de tijd dat ik als gewichtconsulent werkte heb ik een grote verzameling kookboeken verzameld en dan ben ik vooral fan van de boeken van ChicksloveFood, Uit Paulines keuken of de boeken van Rens Kroes . Maar ook een boek als Food truck bites die ik vorig jaar bij de Xenox vond ( en waar dat heerlijke recept van Flying Foodies uit komt) pak ik vaak uit de kast. Bakken doe ik natuurlijk ook.

Lees ook: Zelf pizza maken, een eitje.

Op zoek naar meer recepten

Ik heb een over heerlijke recept met kabeljauw en munt. Dit recept vind je hier.

Maar ook een super gezond recept van omelet met heel veel groente. Het recept kan je hier lezen.

Of maak in het weekend je eigen wafels. Hier vind je daar het recept van.

Benieuwd naar kookboeken voor inspiratie: Hier vind je een heleboel producten

foto pixabay

36 thoughts on “Wat eten we vandaag? En waar haal jij inspiratie vandaan?”

  1. Eigenlijk heb ik weinig inspiratie. We hebben een soort menu van twee, drie weken in ons hoofd en daar kiezen we gerechten uit. Is niet echt afwisselend, maar vind koken eigenlijk alleen maar leuk als ik tijd genoeg heb. En dat hebben we niet 🙂

  2. Ik heb een aantal favoriete recepten, die snel, gezond en lekker zijn, die zet ik ook telkens op mijn blog 🙂 wij eten vaak ‘vakantie-eten’: Mexicaans, Oosters, Marrokaans, Iltaliaans… En af en toe een goed klaargemaakte Vlaamse of Franse klassieker, maar bijna nooit vlees-aardappelen-groenten. We eten ook minstens 1 x per week vegetarisch.
    Inspiratie haal ik uit kookboeken, en ook uit de mails die ik krijg van 15 gram (een soort hello fresh met een superleuke site) en Yummly (een Amerikaanse recepten-app)

  3. Ik gebruik eigenlijk nooit een kookboek, maar hou wel van variatie. Ik zorg dat we alles zo’n beetje eten in een week. Een pastagerecht, een rijsgerecht en vooral ook aardappelen, vlees en groenten.

  4. Ik heb helemaal geen inspiratie wat dat betreft haha. Als ik vraag wat willen jullie eten krijg ik altijd te horen (van mijn man) maakt mij niet uit. Nou lekker dan…

  5. Ik ben niet zo’n goede kok helaas haha. Ik koop meestal erg simpel, maar dat ligt ook aan onze kleuter die niet zoveel lust. Vanavond gaan we lekker uit eten dus dan hoef ik er lekker niet over na te denken.

  6. Ah van heel veel verschillende bronnen. De Allerhande, Boodschappen, Indonesische kookboeken. Een soepboekje van de Xenos. Heel veel eigenlijk. Altijd leuk om weer eens wat nieuws uit te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.