Diner Eten en drinken Lunch

Salade met avocado, walnoot en gorgonzola.

Salade, ik ben er dol op. Echter de rest van de familie delen deze woorden niet met mij. Daarom eet ik vaak een salade als lunch. En omdat bij deze salade ook nog een broodje gegeten kan worden, kom ik ook nog aan mijn boterhammen aantal. Ik vind het af en toe best lastig wat ik nu weer zal gaan eten als lunch en dan is dit een lekkere afwisseling. Dit recept is een beetje uit noodzaak ontstaan omdat ik van alles in de koelkast had liggen wat eigenlijk op moest. 

salade

Lunchen

Wanneer we wel eens uit eten gaan, eet ik vaak een salade. Juist omdat ik dit thuis eigenlijk te weinig eet. En als ik dit dan heel lekker vind, let ik goed op wat er allemaal in gaat en schrijf dit thuis op. Zo kan ik dit zelf thuis maken. Daarnaast maak ik op vrijdags vaak pizza, de quattro formaggi is hier favoriet. tegenwoordig ben ik  wat minder scheutig met de gorgonzola. De smaak is zo aanwezig op de pizza. Vandaar dat ik nog wat kaas over had. Ook had ik nog een avocado liggen en besloot er een salade van te maken. Ik ben nooit zo van de dressing over mijn salade, maar had deze simpele dressing een keer eerder gelezen in een  recept en besloot deze hier over heen te doen.

Recept: Salade met avocado, walnoot en gorgonzola

voor twee personen:

Ingrediënten

  • 70 gram Rucola melange of ander gemende slamix
  • 1 avocado
  • 40 gram gorgonzola
  • 2 handjes walnoten

voor de dressing:

  • Limoen
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Rooster de walnoten even kort in een droge koekenpan. Haal de schil van de avocado, en haal de pit er uit. Snij de avocado in plakjes en de gorgonzola in stukjes. Doe de slamix, avocado en gorgonzola samen op een bord. Voor de dressing, meng de sap van een limoen, mosterd en olijfolie samen en strooi over de salade. Als laatste de walnoten er boven op strooien.

Lekker met volkorenbrood of een volkoren wrap.

Dit makkelijke recept heb ik zelf gemaakt met restjes van wat ik nog had. De dressing heb ik ooit uit een recept gehaald, maar ik zou echt niet meer weten waar.

 

Salade met avocado, walnoot en gorgonzola.

Meer recepten: mini monchou taart, vis, quinoasalade

handtekeningklein

Foto afkomstig van pixabay

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *