Salade met avocado- walnoot en gorgonzola, zomers recept

salade met avocado, walnoten en gorgonzola

Salade, met avocado, walnoten en gorgonzola, loopt het weer je al in de mond? Ik snap het wel en het grappige is, dat dit recept  een beetje uit noodzaak ontstaan is, omdat ik van alles in de koelkast had liggen wat eigenlijk op moest. 

Lekker lunchen

Voor de lunch een lekkere salade, hoe lekker is dit wel niet. En naast een  pizza met gorgonzola, kan deze kaas ook prima in een salade. Heb je nog een avocado liggen en misschien wat walnoten, dan maak je deze salade in een handomdraai. Want je kan salades uit boeken halen, maar ook zelf bedenken, net met wat je nog in de (koel) kast heb liggen.

Toch liever een boek met recept? kijk hier voor kookboeken

Gezond eten

We willen steeds gezonder gaan eten en dan willen we naast ons ontbijt en diner ook wel eens wat anders dan brood bij de lunch. Maar wat eet je dan? wat dacht je van een gezonde salade!

Recept: Salade met avocado, walnoot en gorgonzola

voor twee personen:

Ingrediënten

  • 70 gram Rucola melange of ander gemende sla mix
  • 1 avocado
  • 40 gram gorgonzola
  • 2 handjes walnoten

voor de dressing:

  • Limoen
  • 2 theelepels mosterd
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Rooster de walnoten even kort in een droge koekenpan. Haal de schil van de avocado, en haal de pit er uit. Snij de avocado in plakjes en de gorgonzola in stukjes. Doe de slamix, avocado en gorgonzola samen op een bord. Voor de dressing, meng de sap van een limoen, mosterd en olijfolie samen en strooi over de salade. Als laatste de walnoten er boven op strooien.

Lekker met volkorenbrood of een volkoren wrap.

Lees ook: zelf een pizza maken

Dit makkelijke recept heb ik zelf gemaakt met restjes van wat ik nog had. De dressing heb ik ooit uit een recept gehaald, maar ik zou echt niet meer weten waar.

Foto gratis Afbeelding van Sharon Ang via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept