pizza recepten boek
Boeken Boekrecensies Diner Eten en drinken

Met dit recepten boek wordt pizza maken een eitje

Een aantal jaar lang, maakte ik elke week een keer pizza. Ik haalde ooit een recept uit een blad en maakte hier een plaatpizza van. Echter begon het me een beetje te vervelen. Het werd een beetje saai, de pizza was te dik en ik gaf er de brui aan. Ik kocht ze gewoon weer in de supermarkt . Tot ik het ideale cadeau kreeg van de man en kinderen. een recepten boek vol ideeën en weer vol enthousiasme begon te bakken.

Zelf pizza maken

Op het moment dat we de nieuwe keuken kochten, besloot ik ook voor een goede keukenmachine te gaan. Ideaal, want nu kon ik prima brood- en pizzadeeg kneden. Op vrijdags sport iedereen hier in huis en eten we altijd vroeg. Pizza is dan wel zo makkelijk. Ik kocht ze altijd kant en klaar, maar dit begon een beetje te vervelen. Toen besloot ik deze zelf te gaan maken. Het kost even tijd, tenslotte moet je het deeg kneden en laten rijzen. Echter de reacties waren altijd enthousiast dus, deed ik het met liefde.

Steeds hetzelfde

Wat het was weet ik niet, maar echt origineel was ik niet. Mijn pizza’s waren vaak hetzelfde qua smaak en ik zag wel eens voorbeelden voorbij komen, ook in een recepten boek, maar deed hier niks mee. Toen ik ook de bodem steeds minder lekker begon te vinden, besloot ik er mee te stoppen en gewoon weer pizza’s te kopen. Dit tot verdriet van de rest van het gezin, maar ik had er gewoon genoeg van.

Recepten boek

Maar de mannen hier in huis lieten het er niet bij zitten. Op mijn verjaardag kreeg ik een pizzadoos cadeau,met hierin een boek, boordevol pizza recepten. Omdat de hint wel erg duidelijk was, besloot ik gewoon maar weer te gaan bakken. Ik ben bij bladzijde een begonnen en ga zo elke week de recepten af.

Deeg maken

Wat een verschil met de pizza’s die ik vroeger maakte. Ik verdeel het deeg na het rijzen in drie bolletjes en maak hier de ronde bodem van. De saus die er op gaat is veel minder dan ik altijd deed en de kaas komt eerst, hierna pas de andere ingrediënten. Dit is nieuw voor mij. Elke week verras ik ze hier in huis met pizza en ze zijn enthousiast over de bak kunsten van moeders. Natuurlijk kost het nog steeds veel tijd. Kant en klaar kopen is een stuk makkelijker. Maar eerlijk is eerlijk, deze zelfgemaakte pizza zijn wel erg lekker.

Zelf maken

Wil jij ze nu ook zelf kunnen maken, dan kan ik dit boek echt  aanraden. Ook om cadeau te geven, is het een heel leuk boek.  Alleen de verpakking er omheen is al leuk! Het kookboek bevat 30 lekkere recepten voor het bakken, beleggen en genieten van pizza’s. Naast de klassiekers die iedereen kent en lekker vindt, staan er ook recepten in voor bijvoorbeeld een pizza van Turks brood, een Turkse-, Volkoren-, Pan- of Aardappelpizza.

pizza recepten boek

Het boek kost € 14,50 en koop je o.a. bij bol.com

Met dank aan mijn man en kinderen die dit boek vonden en voor me kochten.

Het beste recepten boek voor pizza's

Maak jij graag zelf pizza?

Koop bij bol.com

Ik heb ook recepten op mijn blog staan, bijvoorbeeld een recept van kabeljauw met komkommer munt saus

Foto’s lodiblogt

24 thoughts on “Met dit recepten boek wordt pizza maken een eitje”

  1. Pizza maken, zeker met kinderen, dat is zo leuk!! dara komt bij dat kant en klare pizaa’s tot de weinige dingen behoren die ik niet lust. ( en geloof me ik ben een gediplomeerde kliko ) dit lijkt me een heel leuk boek!

  2. Wat heerlijk zeg, pizza lust ik ook echt heel erg graag, lekker! Wat knap dat je ze ook weer zelf bent gaan maken

  3. Goeie tip! Staan daar ook recepten in om pizza op de barbecue te bakken? Was me laatst niet gelukt en ben op zoek naar the magic trick.

  4. Heerlijk. Meestal koop ik de bodems van de pizza in de winkel en beleg ik de pizza zelf. Dat vind ik al leuk. Vaak heb ik geen zin en/of tijd om ook de bodem te maken. Een kant en klare pizza doet het ook altijd prima. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.