Boekrecentie- Moestuin Supersimpel Moestuinieren

Moestuin Supersimpel moestuinieren, boek

Je wilt een moestuin, maar jouw tuin is niet zo groot of je hebt helemaal geen tuin en wilt op jouw balkon een moestuin beginnen. Dan is het boek Moestuin Supersimpel Moestuinieren van Uitgeverij Snor echt een boek voor jou. Maar ook voor iedereen die al een moestuin heeft ( of heel veel ruimte heeft), is dit boek over de moestuinkistjes-methode boordevol tips, ideeën en recepten een aanrader.

Wil jij beginnen met een moestuin

Moestuinieren is echt een trend geworden die niet meer weg te denken is. Logisch ook nu we steeds meer aandacht hebben voor onze gezondheid en de gevolgen van voedselconsumptie. We willen groenten en fruit eten dat we zelf verbouwd hebben in eigen achtertuin of balkon. Dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit nieuwe Snorboek Moestuin Supersimpel Moestuinieren. Met de hierin uitgelegde revolutionaire moestuinkistjes-methode die echt succes verzekerd is en waarmee je een moestuin kan beginnen in de tuin en zelfs op het balkon.

Zelf jouw groenten verbouwen

Het is hartstikke hip om zelf je groente te verbouwen en natuurlijk is dit niet nieuw, al jaren en jaren verbouwen mensen hun eigen groenten. Maar door Social Media is het veel zichtbaarder geworden en geven mensen elkaar ook veel meer tips. Ook ik ben vorig jaar gestart met een moestuin. Nu heb ik niet een hele grote ruimte waar ik mijn planten kwijt kan, al pik ik steeds meer tuin voor mijn gebruik in. Dit boek is voor mensen die geen tuin hebben maar wel een dakterras of een balkon. Moestuinieren kan namelijk overal ook op je balkon of tegen je gevel. Maar ook voor een ieder die wel een tuin heeft, is dit boek een aanrader. Het staat namelijk vol diy, stappenplannen, tips en recepten.

De revolutionaire moestuinkistjes-methode

Die moestuinkistjes-methode, wat is dat? Hoe verbouw je je eigen groenten als je een klein balkon hebt of een achtertuin die niet groter is dan een postzegel? Met de revolutionaire moestuinkistjes-methode heb je niet veel ruimte nodig. Een paar kistjes stapel je trapsgewijs op elkaar. Je verdeelt ieder kistje in vieren en plant in ieder hoekje van de kist een paar zaden. Laat planten opklimmen tegen een frame, beetje water en mest erbij en klaar is je moestuin.

moestuinkistjes-methode

Het boek Moestuin Supersimpel moestuinieren

Het boek Moestuin Supersimpel Moestuinieren behandelt de moestuinkistjes-methode, maar beschrijft ook de meest makkelijke groenten voor in je tuin, met handige stappenplannen en tips. Ook vind je in het boek simpele recepten om je eigen oogst in de keuken te verwerken.

Het boek leest ontzettend vlot weg, het is niet alleen heel leuk en enthousiast geschreven, het is ook heel mooi en duidelijk geïllustreerd. Deze illustraties zijn vrolijk en kleurrijk waardoor het boek er prachtig uit ziet. Het is eigenlijk een echt DIY boek. Met moestuinlabels die je uit kan knippen en ideeën die je uit kan voeren.

stappenplan, diy

Voorzaaien, verspenen en uitplanten

Zo begint dit boek net als mijn eigen stappenplan qua moestuin met voorzaaien, dit proces van zaaien, verspenen, afharden en uitplanten wordt stap voor stap uitgelegd. Er zit een duidelijke zaai en oogst kalender in het boek en met de tips kan je zo aan de slag in jouw eigen tuin of met de kistjes-methode.

Een aanrader voor iedereen met een moestuin

Of je nu al een moestuin hebt of hier mee wil gaan beginnen, het boek Moestuin is een aanrader voor iedereen. Ook wanneer je een grote tuin hebt en de kistjes methode niet gaat gebruiken. De tips die in het boek staan, de leuke weetjes en de praktische tips zijn handig voor iedereen die en moestuin heeft. Doordat het boek zo leuk en vlot geschreven is en ook vol staat met mooie tekeningen is het een boek die je er snel even bij pakt als je vragen of twijfels hebt over je moestuin.

Uitgeverij snor

Het boek Moestuin is geschreven door Gerard Janssen, en Annemarieke Piers met illustraties van Agnes Loonstra en uitgegeven door uitgeverij Snor. Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te lezen en nog leuker om te krijgen.

Koop hem nu

Het boek Moestuin Supersimpel moestuinieren is vanaf vandaag te koop. Je koopt dit boek bij Uitgeverij De Wereld van Snor

foto’s lodiblogt/ gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept