Ibiza met kinderen- Wat zijn de plekken om heen te gaan

Naar ibiza met kinderen, waar moet je heen en wat is er te doen?

Heb jij dit jaar plannen om naar Ibiza te gaan, dan kunnen de voorbereidingen nu al beginnen. Ibiza is al jaren ontzettend populair en niet alleen onder jongeren. Ook gezinnen met kinderen kunnen zich prima vermaken op Ibiza. Maar wil jij naar Ibiza met kinderen, waar kan je dan het best verblijven en wat kan je allemaal doen? Je leest het hier.

Ik wil naar Ibiza

Dit riep ik een paar jaar geleden tijdens een regenachtige dag in de zomervakantie in Zwitserland. ‘Ik wil naar Ibiza.’ ‘Leuk!’ Riepen de kinderen meteen. Het idee was geboren en ik hoop dan ook echt dat we dit jaar of volgend jaar eindelijk naar Ibiza kunnen. En ga ik naar Ibiza, dan wil ik me wel goed voorbereiden. Dus wat kan ik beter doen, dan een artikel schrijven en dus heel veel informatie zoeken over een vakantie naar Ibiza met kinderen.

Ibiza met kinderen

Nu zijn er net als ik velen op zoek naar tips voor een kindvriendelijke vakantie op Ibiza. Want Ibiza met kinderen is de zonvakantie waar we bijna allemaal wel van dromen. Willen we niet massaal struinen over de kleurrijke hippiemarkten, tot rust komen onder de Spaanse zon, zwemmen in de zee, wandelingen maken en oneindig veel plezier beleven met het hele gezin? Ja toch!

Een top zonvakantie

Ibiza is een Spaans eiland, behorend tot de eilandengroep de Balearen. Het is een geliefde vakantiebestemming, zeker onder jongeren, maar is ook de plek om jouw zonvakantie door te brengen wanneer je kinderen hebt. Want Ibiza staat dan wel bekend om het nachtleven dat voortgekomen is uit de hippiecultuur, Ibiza heeft ook vele (kindvriendelijke) stranden, hippiemarkten, kinderactiviteiten en wandelpaden..

Waarom is dit een ideale plek met kinderen

Ibiza is niet zo’n heel groot eiland en dat maakt het juist perfect met kinderen. Je hebt hier namelijke mooie kindvriendelijke stranden, leuke plaatsjes om te bezoeken, je kan boottochten maken of een waterpark bezoeken. Huur een auto en kom op alle verschillende plekken en beleef allen een droomvakantie. Een vakantie naar Ibiza is een zonvakantie waar het hele gezin van geniet.

Wandelaars en yogabeoefenaars

Zonder kinderen zoek je misschien wel naar een zon-, strand- en feestbestemming. Het westen en zuiden van Ibiza is dan de plek om heen te gaan. Toch is er ook een rustige kant op Ibiza en ik wil zeker niet zeggen dat hier alleen gezinnen naar toe gaan. Ook zonder kinderen is dit een fantastisch deel van het eiland om te bezoeken. De rustige kant van Ibiza, het noorden en oosten, wordt ook veel bezocht door wandelaars en bijvoorbeeld yogabeoefenaars. In het noorden en oosten van het eiland vind je naast overzichtelijke stranden ook het authentieke, hippie Ibiza.

Kindvriendelijke vakantie naar Ibiza

Wat kan je allemaal doen wanneer je met de kinderen naar Ibiza gaat?

  • Op Ibiza kan je prima wandelen
  • Bezoek een hippiemarkt
  • Bezoek een waterpark
  • Ga met een veerboot naar Formentera
  • Doe een rondleiding door de grot van Can Marça in de haven van San Miguel
  • Ontdek Ibiza op een huur-fiets
  • Ga winkelen in Ibiza stad

De bohemian leefstijl

Waarom wil ik toch zo graag naar Ibiza? Dit omdat ik een bohemian ben. De bohemian is echt een dromer, houd van reizen en avonturen. De boho levensstijl is ook jezelf versieren met vrolijke stoffen en een heleboel boho sieraden. Als bohemian is het leven een feestje en dat is iets wat ook ik graag laat zien! Volg je mij al langer, hier of op Instagram dan herken je mijn bohemian leefstijl waarschijnlijk wel. Ibiza is verbonden met deze boho (leef)stijl. Vandaar mijn fascinatie en verlangen om hier naar toe te gaan (maar zeker ook de zon en het strand en nog veel meer).

Mijn plannen liggen klaar

Ik hoop dit jaar naar Ibiza te kunnen gaan en anders zeker volgend jaar. Wanneer we gaan kies ik voor het noorden of oosten. Dit omdat ik vooral naar Ibiza wil, voor de natuur, de hippiemarkten en de rust. Maar ik ben er door het schrijven van dit artikel ook achter gekomen dat je ook prima in het zuiden of westen kan verblijven. Want huur je een auto, dan kan je alle plekken bezoeken. Zo kan je ook heel goed met oudere kinderen naar Ibiza. Wanneer de ouders gaan wandelen, genieten de jongelui van een zonvakantie. En heb je jongere kinderen kies dan voor een kindvriendelijke vakantie bij een van de rustige en overzichtelijke stranden. Ibiza is voor iedereen, daar ben ik wel achtergekomen!

Benieuwd hoe lang het vliegen is naar Ibiza? Je leest het op Vluchtvolgen24

foto lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept